Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Nu gasesc ceaun bun


Recommended Posts

Citat:
citat din mesajul lui boticelina
Noi aveam o tigaie tiganeasca de clatite, era divina, nimic nu se lipea in ea, a inlocuit-o mama intr-un avant de inoire casnica cu tefloane si si acum o mai plangem.
[:-)))][:-)))][:-)))] Exact. Si noi am avut o tigaie veche, cred ca avea 100 ani, si un tuci la fel, nu se comparau cu nici un teflon de azi. Din pacate, in mutari, s-au pierdut. Si acum ma gindesc la cartofii aia prajiti in tuci.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Roxana si eu tanjesc dupa un vas cum ai pus tu dar aici sunt pe la 100 de euro unul mai maricel [alcool] tare scumpe mi se par totusi. Nu mai retin cine a pus un site romanesc cu vase negre defonta din acela am si eu se comporta admirabil si nu se lipeste nimic in ele si eu gatesc cu foarte putina grasime. [url="http://bucataria-sylviei.ro/"]BUCATARIA SYLVIEI[/url] Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui silvi_2005
Roxana si eu tanjesc dupa un vas cum ai pus tu dar aici sunt pe la 100 de euro unul mai maricel [alcool] tare scumpe mi se par totusi. Nu mai retin cine a pus un site romanesc cu vase negre defonta din acela am si eu se comporta admirabil si nu se lipeste nimic in ele si eu gatesc cu foarte putina grasime. [url="http://bucataria-sylviei.ro/"]BUCATARIA SYLVIEI[/url] Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Silvi, vazut-am acum vreo 3 saptamani in Germania varianta nemteasca a lui Le creuset (erau si le creuset, pornind de la 150 eur.... [rolleyes] care se numesc STAUB. mai erau si la oferta, 80-90 eur.. mi-a cam plans sufletelul dupa ele.... Ina, eu iti dau dreptate 150%.... ador mancarurile facute in acest fel de vase. de aia strang bani la ciorap [:D]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ina, la galati se gasesc ceaunele (mai mari sau mai mici) in piata centrala. un ceaun potrivit costa cam 50 de lei. am cautat si eu foarte mult timp, am cumparat un ceaun de la tigani, l-am pus sa se arda si s-a ars de tot... adica s-a topit (nu stiu din ce material era facut dar cred ca era material plastic [:D]). in schimb, ceaunele astea din piata sunt foarte ok, sunt din fonta emailata si se comporta foarte bine. asa ca, vezi prin magazinele mai vechi sau prin piete.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui ina.click
O bunica mi-a raposat demult, cealalta si-ar da si sufletul din ea numai oalele din bucatarie nu. Deci n-am de unde lua ceaun ca al lor. Am cautat peste tot ceaun din ala "old-style" adica maricel, perfect neted in interior, peretii grosi, cu toarte. Am gasit un simulacru la niste tarabagii din provincie, dar vad ca nici caldararii nu mai sunt ce-au fost :( Nu merge, metalul nu e bun si mai e si spoit cu o chestie argintie vag suspecta care se cojeste la temperaturi inalte deci am investit fix degeaba in el.Anumite mancaruri cum ar fi fasole, varza calita, carne afumata in untura ies ...decent..in oala teflonata si foarte gustoase in ceaun, deci de unde iau eu asa ceva acum in 2010? Mentionez ca locuiesc in Bucuresti. E vreo gospodina care a cumparat ceaun recent de pe aici? De unde si cam cat ati dat pe el? [gravi]22 + [baietel]
Un ceaun bun este unul vechi si folosit intens. Este adevarat ca ceaunurile de la caldararii de acum sunt un pic mai spoite ca deh, imaginea conteaza, dar acea spoiala se duce, si nu neaparat in mancare. Am avut si eu unul de asta, dar pentru ca altul nu aveam am incercat sa-l folosesc. In primul rand l-am fiert bine de tot in apa cu detergent de vase, apoi am facut in ceaun 2-3 mamaligi, fierte bine , pe care le-am aruncat , pana cand argintiul ala s-a dus si a ramas tuciul . Merita sa incerci, acum nu stiu cat de scumpe mai sunt ceaunurile la caldarari, dar ma inchipui ca nu sunt asa de scumpe ca in magazin ! Mama imi zice ca mancarurile cele mai bune ies in oalele vechi !! la ceaun sa stii ce este adevarat ! La toti numai bine!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...