Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Reteta German Stollen Bread


Recommended Posts

Caut o reteta de German Stollen bread care din cite stiu e o piine dulce cu fructe confiate, traditionala Craciunului in Germania. O are cineva ? [flo] Am cautat pe net dar din pacate am gasit doar o singura reteta copiata de undeva fara a fi incercata. Poate fetele din germania au mai multa experienta [:I]. Multumesc mult! There's no elevator to success ... you have to take the stairs!!!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Multumesc mult Madona [flo] Recunosc ca nu mi-a trecut prin minte sa caut pe youtube [batcap] Si uite asa mi-am petrecut o ora vizionind filmulete despre stollen [:D]. Dar intre timp mi-a venit alta idee. Am o prietena nemtoaica care nu prea bucatareste dar mama ei e o bucatareasa desavirsita (locuieste in Germania) asa ca o voi ruga pe ea sa imi dea reteta. Voi reveni cu reteta, poze si impresii [8D] There's no elevator to success ... you have to take the stairs!!!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

hi, de obicei prajitura asta trebuie sa stea sa se fragezeasca cateva saptamani.. de aia se face mult inainte de Craciun pentru a fi mancata de sarbatori. http://www.elady. ro/articole/Gastronomie/Cozonac-de-Dresda.html Cristina [fetita] Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu vazusem filmuletul asta, Madona. Vai ce draga mi-a fost Oma-Bunicuta!!![olala] Dupa cum am vazut sunt diferite variante, cu praf de copt sau drojdie, cu martzipan sau nu, cu brinza sau nu [:-@] de aia m-ar fi ajutat experienta cuiva. Dar altfel nu imi ramine decit sa incerc mai multe varinate si sa o votam pe cea mai buna [:D]. Am vorbit deja cu prietena mea si mi-a zis ca mama ei nu obisnuiste sa faca stollen dar ii va cere reteta. There's no elevator to success ... you have to take the stairs!!!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si pe mine m-a impresionat bunicuta si mai ales expunerea "trucurilor" folosite de ea; ai observat ca a mentionat sa nu folosim nici o ustensila de plastic pe cat posibil? Si cu cata grija culege stafidele de la suprafata la final? Apoi, ea avea un clar accent german, deci sunt convinsa ca a invatat sa faca aceasta paine dulce de la mama ei, in Germania cu multi, foarte multi ani in urma. Eu am sa incerc prima reteta totusi, cea cu drojdie, (mai ales ca-l voi framanta la masina) caci aluatul bunicutei nu stiu cum de creste fara pic de drojdie sau de praf de copt... E posibil ca fermentii din branza sa fie suficienti?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...