Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Masa de Craciun


Recommended Posts

pt craciun voi face -roti de porc, nu stiu cum se traduce in romana, un fel de rulada de porc - un platou cu aperitive reci -salata de fructe cu inghetata -biscuiti de craciun, in forma de brad, stea, biscuitii o sa ii faca copii -salata de vinete -salata de boeuf -vin fiert pt cei mari iar pt cei mici o sa caut o reteta de bautura mai speciala si imi e tare dor de porcari(carnat, cartabos...) [url="http://community.webshots.com/user/florinamapessy"]c'est nous[/url] florina, mamica lui thierry si dara
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Hmmmm ce de bucate!!! am deja gura apa.[q] Si eu imi bat capul la ce sa fac anul asta de Craciun, mai ales ca va fi un an special ca ii am la masa pe parintii mei si pe fratii mei.[olala] Deci in principiu voi face: un platou cu aperitive reci stiti voi: cascaval, kaiser, masline,etc. Voi face nelipsita salata boeuf. Sarmale in foi de varza. Friptura de vitel si de porc. Voi face o ciorbita de pui ptr pici. Nu voi avea carnatii nostri buni si afumati....ca nu stiu de unde-i sa ii iau de aici.....asta e. Voi face si eu un feld e tort.....stea...facuta din panettone umplut cu frisca si fructe de padure.
Suntem o familie super. Mami Dana si tati Alin cu 2 princhidei[url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=123502"]Alessio Michele[/url](2 ani si 6luni) si [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=157073"]Mattia Gabriel(1 an si 2 luni)[/url]. Ne pregatim cu mare nerabdare ptr [pegeam] . Asteptam si [cubrad] si [ninge]. Iar anul 2011 ne va aduce un cadou minunat : [patut] un fratior nou nout [loveyou] . [url="http://family.webshots.com/album/576587573GOmXhn?vhost=family"]Pozici cu noi[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Anul acesta am sa pregatesc [url="http://retetadelicioasa.blogspot.com/2010/03/racitura-piftie-de-pasare.html"]piftie[/url], [url="http://retetadelicioasa.blogspot.com/2010/12/sarmale-cu-varza-murata-si-carne.html"]Sarmale cu varza murata si carne[/url], [url="http://retetadelicioasa.blogspot.com/2010/03/cozonac-cu-nuca-dietetic-si-pufos.html"]Cozonac cu nuca dietetic si pufos[/url], [url="http://retetadelicioasa.blogspot.com/2010/12/salata-de-fructe-i.html"]Salata de fructe[/url] si probabil [url="http://retetadelicioasa.blogspot.com/2010/03/supa-de-pui-cu-turnatei.html"]Supa de pui cu turnatei[/url] http://retetadelicioasa.blogspot.com/
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Masa de Craciun? Ca in fiecare an: -sorici si tuica fiarta; -toba, caltabosi, jumari (facute de mine)si ceapa rosie -sarmale (Tora) cu piftii (eu), ardei iute -ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza (Tora) -carnati si muschi de porc (facuti si afumati de mine) cu muraturi -cozonac -vin rosu (de tara) Anul asta, ceva pui sau curcan, Ioana nu mai vrea sa manance porc. Desi niciodata nu s-a abtinut de la carnaciorii si muschiuletii mei...[:)] Meniurile mai sofisticate le facem de Anul Nou. Sa vina Mosuuuu!!!!! [url="http://community.webshots.com/user/tora97"]Rufus, Tora si iadele[/url][foto] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email "] Retrospectiva 2008[/url] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a"]Retrospectiva 2009[/url] "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
Doamne ...abia la postul asta, am salivat efectiv[pofta] asa daaaaa.... exact ca la mama acasa[asia] Nikole, mami de Albastrel si Albastrica And I saw the river Over which every soul must pass To reach the kingdom of heaven And the name of the river was suffering – And I saw the boat Which carries souls across the river And the name of that boat was Love. ---Saint John of the Cross
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Revin asa cum promisesem de ceva vreme cu cateva din bucatele mele de Sarbatori ( scuze de intarziere dar ama vaut probleme cu netul de la zapada ). E venita si soacra mea din Romania asa ca o sa fac pentru seara de Craciun o cina traditionala cu [url="http://bucataria-sylviei.ro/sarmalute-de-vara-in-varza-chinezeasca.html"]sarmalute la cuptor in vas de lut[/url] fierte cu niste carnaciori si putina sunca afumata. In rest o sa mai fie [url="http://bucataria-sylviei.ro/raciturapiftie.html"]PIftie[/url] cu jambon ajumat romanesc [:D] si cu os cu maduva in compozitie, asta e secretul meu pentru o piftie gustoasa. Desert [url="http://bucataria-sylviei.ro/cozonac-pufos-cu-ciocolata.html"]cozonac cu nuca[/url] facut dupa reteta mea cu aluatul facut la masina de paine. Atat pt Craciun ca nu sunt adepta zecilor de feluri de mancare la o masa [flo] Pentru ziua de Craciun voi face o [url="http://bucataria-sylviei.ro/ciorba-de-potroace.html"]ciorba de potroace[/url] adevarata cu carne de pui de casa si maruntaie de pui si acrita cu zeama de muraturi [pofta] si vreau sa fac un roti de porc . Se face din muschiul cotlet fara os se taie longitudinal ca un snitel imens de 2 cm ( nu stiu daca intelegeti, o sa revin cu poze sau va dau o alta reteta sa va faceti o idee http://cuisine.notrefamille.com/recettes-cuisine/roti-de-porc-farci-_13100-r.html ceva in genul acesta dar cu stratul de carne mai subtire si rotit mai mult ) . Eu il voi umplea cu mozzarella, prune uscate chiar in mijloc si amestec ce rosii uscate si ardei rosu ca sa fie combinatie frumoasa de culori. [url="http://bucataria-sylviei.ro/"]BUCATARIA SYLVIEI[/url] Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Din meniul de Craciun nu va lipsi in una din zile [url="http://bucataria-sylviei.ro/prepelite-umplute.html"]prepelite umplute[/url] de data aceasta o sa le fac la cocota de fonta la cuptor. Tot de inspiratie franceza [:D] [url="http://bucataria-sylviei.ro/gustari-reci-si-champanie.html"]gustari reci[/url]si champanie : cu peste afumat, icre negre, jamboane si bunatati [:D] in una din seri. O sa mai fac [url="http://bucataria-sylviei.ro/oua-de-prepelita-umplute.html"]oua de prepelita umplute[/url] servite pe rondele de paine prajita [url="http://bucataria-sylviei.ro/pungute-de-jambon-cu-spuma-de-branza.html"]pungute de jambon crud uscat cu spuma de branza si verdeturi[/url] si neaparat ceva salata cu creveti vazuta pe blogul lui Radu Popovici : http://www.reteteleluiradu.ro/2010/12/17/creveti-cu-tri-vinegreta/ sau [url="http://bucataria-sylviei.ro/gambas-al-ajillo.html"]creveti cu usturoi[/url] sau "gambas al ajillo denummirea originala spaniola. La capitolul fripturi mai am in plan o [url="http://bucataria-sylviei.ro/friptura-asortata.html"]friptura asortata[/url] cu pui si iepure si ceva [url="http://bucataria-sylviei.ro/pui-dezosat-umplut-la-cuptor.html"]pui intreg dezosat umplut[/url] facut la ciuptor in vasul de lut . Va las ca m-as putea intinde cu meniurile pana la Rev [:D] acolo alta poveste , dar eu inca postesc si m-a apucat pofta de bunatati. [flo] Un Craciun fericit cu pace in suflet si fulgi de nea la geam [asia] [url="http://bucataria-sylviei.ro/"]BUCATARIA SYLVIEI[/url] Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Roti de porc in varianta cea mai clasica este muschiul cotlet fara os lasat intreg ( difera ca lungime , ai diferite variante ) care este prins intr-o plasa . Se face la cuptor cu diverse condimente si legume langa el. Varianta mai elaborata este roti-ul umplut de care vorbeam eu care lasa iar o multitudine de variante de compozitie, personal il prefer pe cel umplut pentru ca cel simplu este mai sec. Aceasta este denumirea sub care se gaseste aici in Franta si in Canada, denumirea potate sa difere si retetele de la o tara la alta. [url="http://bucataria-sylviei.ro/"]BUCATARIA SYLVIEI[/url] Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cge [pup] unele surse sustin ca in Quebec a si aparut pe la 1600 si a fost importat de francezi si nemti. La voi cu ce se serveste cu rondele de cartofi la cuptor sau cu amestec de legume? Pe aici cam astea sunt recomandarile, delicioase amandoua [:D] Asta e roti-ul care l-am facut eu de Paste [url="http://bucataria-sylviei.ro/roti-de-porc-in-vas-roman.html"]roti de porc in vas roman[/url] [url="http://bucataria-sylviei.ro/"]BUCATARIA SYLVIEI[/url] Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...