Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retete cu ciuperci


Recommended Posts

Sos pentru spaghete Ingrediente: ceapa, ciuperci de orisicare(eu ma descurc cu conservele), pasta de tomate(bulion etc, ierburi uscate Ceapa se rumeneste fara ulei (in teflon), se adauga ciupercile si se amesteca. Se lasa cam 5 minute la foc mic. La final se adauga sucul de rosii, se mai lasa 5 minute amestecand usor. Se stinge focul, se adauga ierburile si se pune capacul.Se lasa cateva minute, apoi se amesteca cu pastele. Pofta buna[pofta] mihaelk1978@yahoo.com
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

si eu asa stiu ca nu se spala ciupercile, pentru ca se imbiba cu apa repede si retin foarte multa apa. Se pot sterge , sau freca cu o periuta si intr-adevar cele champignon nu trebuiesc obligatoriu curatate de pielita. [url="http://www.flickr.com/photos/40168372@N05/"]POZE[/url] "Oamenii pot uita ce le-ai spus, dar nu vor uita nicioadata cum i-ai facut sa se simta"(Carl W.Buechner)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu le prepar mereu asa ca pentru garnitura: intr-o cratita calesc o ceapa mica si taiata marunt, adaug ciupercile taiate in bucatele, dupa care patrunjel verde tocat marunt si 3-4 catei de usturoi. Las la foc mic si adaug apa doar daca e necesar. Intre timp, sare dupa gust si putin piper. Iese un deliciu.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mireluta eu sunt foarte mare fan ciuperci, am mereu in casa si proaspete si congelate si uscate [:D] au putine calorii si proteine multe si sunt gustoase. Eu le folosesc si pentru a face traditionala macare de ciuperci si facute la cuptor umplute mai fac sos de ciuperci din champinioane si hribi uscati si pun la gratare si fripturi aici aici o reteta http://bucataria-sylviei.ro/mix-grill-cu-sos-de-ciuperci-si-cartofi-la-cuptor/ in cartofii pe care ii bag la cuptor pun cateodata cand nu fac si sos ciuperci taiate marunt, fac mancare chinezeasac cu champinioane si legume (taietei) cu pui in combinatii cu alte ciuperci tot la mancare chinezeasca. Mai am o reteta cu pui bucati la cuptor la care adaug cartofi intregi si ciupercute mici intregi si un sos cu pasta de ardei si ulei de masline iese o minunatie. La pizza pe care o fac in casa pun mereu ciuperci crude proaspete, sunt nelipsite la noi. Le fac si garnitura simpla la fripturi, soté de ciuperci sau simple sau cu tzuchinni [:D] nu ma mai lungesc ca deja ti-am dat destule idei pentru o luna. Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mirelutza hai ca iti spun reteta in cateva cuvinte ca cine stie cand apuc eu sa o pun pe blog la ce prost stau cu timpul [bang]. Pentru 4 persoane trebuie un pui mare taiat bucati ( eu las la marinat 2 ore inainte in general cu ierburi aromate, sare si ulei de masline ) , 12 cartofi intregi mici, 8 ciupercute champinion mici lasate intregi,( am calculat 3 cartofi si 2 ciupercute de persoana daca vrei poti pune mai multe [:D]) 250 ml apa, o lingura mare de pasta de ardei (eu pun si un varf de cutit de pasta de ardei iute sa fie putin picant ), o rosie decojita taiata marunt, o ceapa tocata marunt, un cub de aroma de pui, sare, piper, 5 linguri ulei masline, un fir de rozmarin daca ai verde daca nu si uscat e ok .Se pun toate ingredientele intr-un vas roman pentru cuptor ( e vasul acela ceramic portocaliu care trebuie lasat in apa inainte de a fi folosit) daca nu ai e bun si un vas de yena cu capac, se face intr-un bol separat un amestec de apa cu pasta de ardei, ierburi aromate, rosia tocata marunt si uleiul de masline si se pune peste pui si legume. Deasupra pui rozmarinul si dai la cuptorul incins in prealabil, lasi 45 de minute acoperit si inca 15 fara capac. Daca vezi ca scade sosul foarte mult ( nu cred ca e cazul) mai completezi cu apa calda. Se serveste cu patrunjel verde tocat marunt pus peste in farfurie, pofta buna [flo] , chiar voi face si eu reteta duminica ca nu am facut-o de multa vreme. Mai fac o reteta super buna cu iepure la cuptor cu sos de bere daca iti place iepurele iese bestiala : http://bucataria-sylviei.ro/iepure-la-cuptor-cu-sos-de-bere/ si asta se face tot in vas roman. Sper sa iti placa reteta [flo] Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui ioana2004
dragele mele stiti cumva daca se pot da ciuperci la bebe de 1 an si 2 luni....?ca tare pofteste cind facem la gratar cu carne de tot soiul...????? Mariana mama de Ioana de 4 ani si Stefan de 2 luni
Ciupercile se digera greu, nu se recomanda sub 2 ani (dupa unele surse se dau doar peste 4 ani). Eu i-am mai facut fetitei mele piept de pui umplut cu ciuperci, dar la cat mananca ea nu cred ca depaseste o ciupercuta adra_bell si [zana]Eva-Elena (14 nov 2007) [url="http://adrabell.blogspot.com/"]about Eva[/url] [url="http://secolulxx.blogspot.com/"]secolul XX la subiectiv[/url] Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...