Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ardei umplutzi cu varza


Recommended Posts

Citat:
citat din mesajul lui ellinia
Eu pun saramura fiarta si racita si nu le vantur. De abia astept sa mananc, mi se par cele mai bune muraturi!
Eu am pus saramura clocotita peste ,dar in afara de o accelerare a procesului de fermentare/murare[:D]nu vad ce ar strica! Monica am pus atit de indesata compozitzia in borcane incit nu cred ca-mi va mai incapea niciun frutun s-o vintur!Stiam si eu metoda asta,dar nu mi-a dat prin cap![:D] Deci eu am stat ieri toata ziua in bucatarie si am muraturit[:D],am pus putzin mai mult morcov ca in retzeta dar zau daca vad ca ar strica cu ceva!Astazi merg sa le depozitez in raft in garaj si...sa vedem cum ies!Copilul abia asteapta sa guste!Si nu numai![:D] Dana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Ellinia,eu am pus in borcane mari,de 4 sau 5 l uite ca nu stiu exact sa spun! Nu cred ca daca deschizi borcanul se intimpla ceva daca e pastrat inconditzii corespunzatoare! La mine este faza experimentala ca sa spun asa,este prima oara cind fac de cind sunt in Germania,asa ca nu stiu daca vor tzine!Nu cunosc sarea,nu cunosc apa,nu cubnosc legumele![:)]Pina acum nu am avut unde sa le depozitez si au fost si ingrozitor de scumpe!Asa ieftine ca anul asta(de legue spun)nu am gaist niciodata aici! Deci nesterilizate,nimic si chiar "borcanele"sunt d efapt din plastic,ca asta am avut in casa![:)] Dana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui monica-elizabet
poti sa folosesti un furtun introduci un capat al furtunului in borcan/bidon si suflii in elalalt capat al furtunului... stiu ca asa facea tata cu muraturile pentru iarna fiindca bunica-mea le punea in "vase" f mari si erau incomod de "vanturat" multumesc pentru reteta chiar imi facuse criss75 pofta de muraturile astea si asteptam reteta ei [:D] monica [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.com/MonicaElizabet/PrajituriSiPapaBun#"]Prajituri si Papa bun 1[/url] [url="http://picasaweb.google.com/monicaelizabet2/PrajituriSiPapaBunDinNouAcum"]Prajituri si papa bun 2[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de post[/url]
Monica, asta e specialitatea mamei mele. Eu nu am nici borcane atat de mari si nici loc in camara unde sa pun ardei cu varza. Mama insa pune si sunt foarte buni. Ea amesteca varza rosie cu varza alba, si iese ceva rosaliu [:D]. Ce vroiam sa mai spun, neaparat sa puneti hrean in borcan pentru ca hreanul ajuta sa se pastreze ardeiul si varza crocante, sa nu se inmoaie. Criss si Alex (11.05.2003) [url="http://good-times.webshots.com/photo/2354591550102224540UXwNnL"]Printisorul meu[/url] [url="http://2.bp.blogspot.com/_3TiPDBrcb7E/SXTN8LxzmsI/AAAAAAAABoU/dD_BnBqJ7pY/s1600-h/dc6.jpg"]EMMA, printesa primaverii[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui andacos
Acum vine partea a doua a intrabarii mele si astept sfaturile voastre! Eu nu voi umple ardei cu compozitzia sta,vreu sa pun doar compozitzia la murat! In principiu imi e clar deci fac amestecul(varza alba,morcov,tzelina)il pun in borcan si pun saramura peste!dar cum procedez cind trebuie sa "vintur"zeama aia?Am intzeles ca daca pui saramura fiarta(si racita)nu mai este necesar sa-i vinturi! Cum sa fac? Multzumesc inca odata pentru eventualele raspunsuri![asia] Dana
Mama mi-a zis sa pun compozitia intr-un vas mai larg( cratita , oala, ) sa pun o presiune peste varza si pe urma capac. Periodic, deschid si amestec bine, varza cu tot cu saramura aia( pusa rece, apa cu sare). Cand mi se pare ca e murata, o pun in borcane si inchid ermetic.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

de atunci, cred ca-s 2 sapt caut ardei rosii grasi sa-i umplu si nu gasesc... [bang] oare cu ardei verde(da' din ala inchis la culoare) merge facuta reteta asta? normal ca ala rosu e mai gustos... aaa...si am gasit niste ardei grasi mov la un magazin japonez...astia cum or fii? pfiu cate probleme "existentiale" am si eu [:D] monica [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.com/MonicaElizabet/PrajituriSiPapaBun#"]Prajituri si Papa bun 1[/url] [url="http://picasaweb.google.com/monicaelizabet2/PrajituriSiPapaBunDinNouAcum"]Prajituri si papa bun 2[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de post[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu daca despre asa ceva vorbesti dar eu iti dau reteta mamei mele de varza murata pe care o punem si in ardei http://bucataria-sylviei.ro/varza-murata/ este minunata si mancata asa simpla . Acestia sunt ardeii mei cu varza http://bucataria-sylviei.ro/ardei-cu-varza/ sunt in cautare de borcane sa mai pun o portie macar [:D]. Sper sa iti fie de folos [flo] Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
in sfarsit i-am facut cu ardei grav mov...asa cum v0am zis si verde deschis(cum sunt aceea de umplut din ro) altii mai mititei nu am gasit... am folosit o varza si 2 morcovi i-am ras, i-am sarat apoi am umplut ardeii, am pus o felie de morcov dupa sfatul vostru [:D] sa nu iasa compozitia, am pus saramura, am pus si 2 linguri de otet , betze de cimbru uscat, niste catei de usturoi si boate de piper...si acum mai am o intrebare [:I] cam in cat timp sunt gata? la mine este cald e vara... multam anticipat [flo] monica [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.com/MonicaElizabet/PrajituriSiPapaBun#"]Prajituri si Papa bun 1[/url] [url="http://picasaweb.google.com/monicaelizabet2/PrajituriSiPapaBunDinNouAcum"]Prajituri si papa bun 2[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de post[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...