Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Blat de pizza fara drojdie


nikole

Recommended Posts

Se poate asa ceva?stie cineva o reteta exacta? Vreau sa fa o tentativa de pizza hut, caci imi sta gandul la ea de vreo doua zile,dar nu am gasit pe nicaeri sa cumpar drojdie, asadar cum fac blatul??? fieti-va mila si luminati-ma ca mor de pofta de pizza[pofta] Nikole, mami lui [url="http://community.webshots.com/user/nikole2910"]Albastrel[/url](4.08.2007) si fericita [gravi]13+cu posibil...Maronel "To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law" Allan Kardec
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Citat:
citat din mesajul lui ellinia
Ai mai facut pizza pana la urma? [:)] sa-ti spun cum fac eu blatul de pizza - nu pun drojdie niciodata. Faina cu un pic de apa calduta si un praf de copt si se face blatul imediat. Mi-ai facut mie pofta acum ... chiar n-am mai facut pizza de ceva vreme!
Am gasit pe net o reteta de aluat fara drojdie 250 ml iaurt 100 ml ulei 100 mol apa sare, faina cat cuprinde. Se lasa 30 minute la rece, dupa care se poate folosi. Am aluatul la frigider.Nu am pus praf de copt ptr ca citisem prin cateva locuri ca iese aluatul tare , si daca nu ma insel, ultima oara cand am mai facut eu pizza, acum vreo 2 ani, pusesem praf de copt si asa mi-a si iesit, tare ca piatra, si nu crescuse. Acum...eu sunt un anti talent intre oale, si deci nu stiu daca a fost vina prafului de copt sau eu nu am potrivit cantitatile, ori cuptorul a fost de vina, nu stiu... sa vad ce-mi iese de data asta, daca si acum o dau in bara, nu mai fac in viata mea, cumpar si gata, asta este[bang] Nikole, mami lui [url="http://community.webshots.com/user/nikole2910"]Albastrel[/url](4.08.2007) si fericita [gravi]14+cu posibil...Maronel "To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law" Allan Kardec
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mda....mi-a iesit o...blasfemie[bang]... aluatul, dupa 30 minute de lasat la cuptor la 200 grade C. a iesit tare ca piatra si cruuuudddd....avea cred ca i kg greutate, fainos, crud, oribil... ca sa nu arunc totul la cos, dupa cateva minute de furie, am ras cu lingura toata umplutura care mai avea un pic si se ardea si ea,am pus-o intr-o farfurie, intre timp am dat la cuptor cateva felii de paine unse cu sos de rosii, oregano si un pic de basil oil, dupa acre le-am uns cu compozitia asa zisei pizza, si...cam asa am reusit cat de cat sa salvez ingredientele, si sa-mi potolesc putin si pofta. Data viitoare dau 20$ pe o pizza si ma lecuiesc de bucatareala, nu e de mine[q] Ellinia, tu cat praf de copt pui??cam cata apa pui,si ce cantitate de faina?sau faci din ochi? si apoi lasi aluatul la crescut??? Nikole, mami lui [url="http://community.webshots.com/user/nikole2910"]Albastrel[/url](4.08.2007) si fericita [gravi]14+cu posibil...Maronel "To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law" Allan Kardec
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nikole poti face blat de pizza si cu aluat de eclere ( nu pui zahar insa in el ). Sunt sigura ca ai tu o reteta de eclere care iti iese bine, dar daca nu ai uite aici reteta clasica a lui Pierre Herme pt 20-24 eclere 125 ml apa 125 ml lapte 115 gr unt un praf de zahar ( pe are isa tu dc vrei sa faci blat de pizza nu il pui) un praf de sare 140 gr faina 5 oua pui la fiert apa cu laptele, sarea si untul. Cind clocotesc iei oala de pe foc si adaugi fauina. Amesteci bine de tot sa se inglobeze si sa nu faca cocoloase ( de preferat cu telul para sau cu mixerul) si apoi cind nu mai e asa fierbinte dar nici nu s-a racit de tot adaugi rind pe rind ouale.. mai intii primul si amesteci bine cu lingura de lemn cind s-a inglobat in aluat adaugi si oul nr 2 .. si tot asa pina cind le termini . sursa traducerii: http://www.applepiepatispate.com/french/chocolate-eclairs-pierre-herme/ Torni aluatul asta in tava ta de pizza ( de preferat cu hirtie de copt), sa nu fie prea gros in tava, maxim cit grosimea unui deget ( mai putin de 1 cm) .. apoi pui condimentul ( ssul de rosii, mozzarella etc... ) si coci ... Poti sa coci si foi di aluatul asta ca pentru tort, pe care apoi le umpli cu crema sau cu frisca sau crema amestecata cu frisca .. dar asta e alta reteta :-)) (eu am facut as aun tort instant, 2 blaturi intre care era crema de vanilie si deasupra frisca batuta si capsuni mai ai si varianta de a pregati drojdia in casa (drojdia naturala ) dar dureaza, procedeul este lung insa dupa ce ai obtinut-o o poti usca si pastra, apoi o "reactivezi" si o folosesti cind ai nevoie uite aici un dintre metode http://www.wildyeastblog.com/2007/07/13/raising-a-starter/ mai gasetsi multe alte informatii pe blogul asta
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Poti folosi varianta sarata a [url="http://forum.desprecopii.com/forum/pop_link_reply.asp?TOPIC_ID=65269&REPLY_ID=1389758"]aluatului fals dospit al lui dr Oetcher[/url] Foarte bun si foarte usor de facut! [;)]
[url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12"]Copiii mei fericiti[/url] [:)] ms1 si ms2 [flo]
[url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc ptr indicatii fetelor[flo][pup] Crista[flo][asia], esti o draguta...nu aveam nici o reteta ptr eclere[:I], dar apreciez faptul ca ai rupt din timpul tau sa= mi scrii, si sa explici pas cu pas cum sa procedez. In weekend incerc o alta pizza cu aluatul ptr eclere, si revin sa-ti spun cum a iesit...dar banui ca de data asta tre sa iasa, imposibil altfel... interesant blogul, acum citesc cum sa fac drojdia in casa...nu am stiut ca drojdia este nici mai mult nici mai putin decat o ciuperca[alcool]parca imi cam trece de a o folosi... Nikole, mami lui [url="http://community.webshots.com/user/nikole2910"]Albastrel[/url](4.08.2007) si fericita [gravi]14+cu posibil...Maronel "To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law" Allan Kardec
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

cu placere Nikole eu as incerca si reteta Nataliei pusa de Mariussimiuc ... ca suna tare bine. Am facut o data un aluat cu brinza in el (ricotta sau de vaci ) si iese foarte fraged. Al meu a semanat cu cel de cornulete pe care il facea mama, chiar dc cel al mamei mele era divers ( cu smintina, untura etc ). Drojdia naturaòa insa este varianta ideala, ies niste piini si cornuri din ea [pk] apoi este tare comoda mai ales ca o poti pastra uscata chiar si un an in borcan de sticla inchis, in camara [nani]. Dupa ce o faci iti pot traduce mai multe de pe paginile italiene ( pe PM ) in care te invata cum sa o pastrezi sau cum sa o regenerezi. Intre timp poate o fac si eu si o pun la pastrat pentru [pegeam]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mariussimiucflo], multumesc, mi-am notat si varianta asta, abia acum am reusit sa deschid linkul. Daca reusesc sa-mi mai tin ochii deschisi dupa ce adorm pruncul, pun iar de-o pizza, de data asta fac o tava mica, de experiment, daca iese ok, voi face o tava maaaaare in weekend, de ziua socrului[:I] Crista-s, multumesc , frumos din partea ta...insa in max. doua luni mi-am luat zborul spre Brazil, si acolo din ce-mi spune sotul, se gaseste drojdie peste tot, aicide ex nu am vazut sa fie, am si intrebat, habar nu aveau despre ce vorbesc. Totusi drojdia ce o cumparam noi din alimentari in tara, de care era??de panificatie, sau de bere?ca una si acelasi lucru nu e...nu?? mi-s in ceata cu drojdia, vis-a vis de calitatea/felul ei, modul de obtinere...am sa ma documentez insa, cum timpul imi va permite... eu de ex. cautam acum cativa ani drojdie de bere ptr un tratament ptr par si unghii, si stiu ca nu am gasit pe niciunde... Nikole, mami lui [url="http://community.webshots.com/user/nikole2910"]Albastrel[/url](4.08.2007) si fericita [gravi]14+cu posibil...Maronel "To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law" Allan Kardec
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...