Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Branzeturi de casa


Recommended Posts

[flo] De ceva vreme tot primesc de la tara,de la rude,lapte la bidoane de 5l.Mancam noi in familie,mai fac prajituri cu el,mai ales cand devine lapte batut,dar tot ramine si ma gandesc sa fac ceva iaurt,branzeturi de casa,dar nu cunosc nicio reteta.Ma ajutati voi? Cunoasteti ceva retete? Va multumesc frumos. [pup] www.blogulluiaurel45.blogspot.com [flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Uite o reteta de branza topita: 1 kg. branza de vaci scursa bine 2 galbenusuri 2 lingurite bicarbonat de sodiu 1 praf de sare 1 pachet de unt (200 g.) Se amesteca ingredientele. Se lasa 2-3 ore la odihna. Se fierbe amestecul la baie de abur cca. 10-15 min. Se toarna in cutiute si se pune la frigider. Branza de vaci poti sa o faci din laptele nefiert, incalzit si in care adaugi zeama de lamaie, calciu lactic sau kefir pana se imbranzeste. Apoi pui la scurs si gata, ai branza de vaci. [mamica]Ani de [zana] Stefana (23.01.2008) Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery [url="http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/w9rQXmd/weight.png"]Cum se topesc kilogramele[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca maxim o lamaie la un litru de lapte. Dupa ce s-a incalzit laptele, storci lamaie pana se imbranzeste si lichidul ramas e limpede. Apoi o mai lasi sa fiarba putin si gata. [mamica]Ani de [zana] Stefana (23.01.2008) Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery [url="http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/w9rQXmd/weight.png"]Cum se topesc kilogramele[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mireluta daca faci lapte batut de casa sau iaurt poti face spuma asta de branza http://bucataria-sylviei.ro/spuma-de-branza-proaspata/eu o fac mereu si iese foarte buna, ca s afie mai light [:D] pun la 400 de gr de iaurt o cutie de smantana lichida. e asemnea vara o combin cu ardei rosu taiat marunt de tot, cu ridiche rosie data pe razatoarea mica, cu ceapa verde taiata cozile marunt de tot ( tai fiecare coada de ceapa fasii subtiri longitudinale si apoi o maruntesc ) . E foarte buna ca e naturala si merge de minune ca aperitiv , poate sta la frigi 48 de ore fara probleme si o adora piticii. Pofta buna ! Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui mychydutza
...la branza dulce, in loc de lamaie, poti turna in laptele fierbinte o cana de lapte batut!!! *toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim!!*
exact la fel prepar si eu branza pentru placinte, pasca, etc... iese mult mai buna decat cea cu calciu si/sau lamaie (asa o preparam cand erau copilashii mici) monica [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.com/MonicaElizabet/PrajituriSiPapaBun#"]Prajituri si Papa bun 1[/url] [url="http://picasaweb.google.com/monicaelizabet2/PrajituriSiPapaBunDinNouAcum"]Prajituri si papa bun 2[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de post[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
eu mai cumpar aici si este ff apropiata de branza de vaci deci poate fii preparata asa cum am zis mai sus din lapte+iaurt monica [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.com/MonicaElizabet/PrajituriSiPapaBun#"]Prajituri si Papa bun 1[/url] [url="http://picasaweb.google.com/monicaelizabet2/PrajituriSiPapaBunDinNouAcum"]Prajituri si papa bun 2[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de post[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...