Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

varza calita


Pucku

Recommended Posts

nu sunt maestru in ale verzelor de nici un fel, nici macar sa o tai nu stiu.....bun...nici nu pot manca din cauza de colon....dar ai mei vor si cupilu si sotul asa ca am zis ca azi le fac varza, dar cum? am un borcan de varza murata feliata deja, cumparata, si varza alba, si costita ce fac cu ele? o reteta buna va rog? multumesc Corina ,[zana] [url="http://photos.yahoo.com/nagy_corina2000"] Stephanie[/url] + duggy Totolino prostolino "Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

buna, eu prefer sa fac varza calita din varza alba, proaspata procedez in felul urmator : tai varza in jumatati si o dau pe razatoare varza tocata o pun intr-un vas mai mare, pe masura ce tai presar sare fina pe ea, in acest fel varza se inmoaie si isi lasa zeama dupa ce ai tocat toata varza si ai pus-o cu sare in vasul mare, o mai amesteci putin sa se omogenizeze separat, tai ceapa si o calesc in ulei apoi adaug costita taiata bucati, o calesc impreuna cu ceapa varza tocata se stoarce bine de zeama si se adauga peste ceapa calita si costita adaugi bulion sau pasta de tomate diluata in putina apa mai poti adauga sare daca e cazul, condimente - piper (si boabe, si macinat), cimbru, foi de dafin, amesteci bine apoi o dai la cuptor mie imi place varza "scazuta", asa ca o las la cuptor pana se rumeneste bine deasupra si scade aproape toata zeama daca folosesti si varza murata, stiu ca se pune dinainte la desarat in apa, si la fel, cand o adaugi in oala o storci bine de zeama; in acest caz nu cred ca mai trebuie sa adaugi sare, este posibil ca amestecul sa fie suficient de sarat, depinde si de gusturile voastre pofta buna ! edit, ca am uitat : toata lumea stie ca atunci cand prepari varza la cuptor miroase cam tare. daca nu vrei sa ai acest miros in bucatarie, poti sa pui in cuptor, langa oala cu varza, o bucata mare de paine proaspata, se zice ca absoarbe cel mai bine mirosul de varza calita...dar poate vrei sa-i innebunesti pe vecini cu mirosul si sa le lase gura apa [:D] Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

mersi[pofta][pofta][pofta], si n-am voie sa mananc mersi de pontul cu mirosul dar am hota, si apoi vreau sa miroase, macar asa ma satur si eu e musai sa fac si cu acra ca altfel nu se mananca[:D][:D][:D][:D] ai mei sunt cu acriturile, ar fii in stare sa manance castraveti murati cu gogonele la cina[:D][:D][:D] Corina ,[zana] [url="http://photos.yahoo.com/nagy_corina2000"] Stephanie[/url] + duggy Totolino prostolino "Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui Pucku
mersi[pofta][pofta][pofta], si n-am voie sa mananc mersi de pontul cu mirosul dar am hota, si apoi vreau sa miroase, macar asa ma satur si eu e musai sa fac si cu acra ca altfel nu se mananca[:D][:D][:D][:D] ai mei sunt cu acriturile, ar fii in stare sa manance castraveti murati cu gogonele la cina[:D][:D][:D] Corina ,[zana] [url="http://photos.yahoo.com/nagy_corina2000"] Stephanie[/url] + duggy Totolino prostolino "Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
O poti acri la sf cu zeama de lamaie. Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
buna,fetelor va rog ajutati-ma si pe mine.Am facut varza calita cu carne, toate bune si frumoase pana la sfarsit, o bunatate, da am zis sa o las un pic doar mai mult ca ne place mai asa fara zeama, si am terminat-o in sensul ca s-a prins de fundul oalei.Am rasturnat-o in alta oala, lasand la fundul celeilate ce s-a prins.Dar are un gust putin de ars.Se mai poate cumva drege busuiocul sau asta e...Ca asa nu prea mai pot sa o pun pe masa, ma sacrific si o mananc eu, da parca imi pare rau ca prea buna era.Poate este vreo tehnica minune sa mai pot salva ceva.Va multumesc. roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) [i] http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1 http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

dac s-a afumat si a apucat sa intre mirosul in ea... nu stiu ce mai poti face, insa la cat de multimi place varza calita - as manca-o si asa afumata:) Am facut si eu azi - varza calita cu piept afumat(de porc), a iesit o minunatie, insa a trebuit sa stau langa ea si sa mestec incontinuu.Rezultatul a fost pe masura. Vreau sa intr-una din zilele urmatoare, ciolan afumat cu iahnie, stie cineva o reteta sau sa o fac pe cea clasica? Adinella "Cand Isus era pe cruce, tu erai in inima Lui!" [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/adinel_a/album?.dir=6108&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/adinel_a/my_photos"]Andrei[/url] si [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/adinel_a/album?.dir=19b1&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/adinel_a/my_photos"]Adriana[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu azi am facut varza calita,din varza alba proaspata cu rata; am tocat f fin varza,am frecat-o cu sare fina si cu sare de lamaie pe masa,am pus-o la calit,fara ceapa,la noi nu se pune ceapa,separat am fiert bucatile de rata,dupa ce varza s-a inmuiat suficient incep si pun din zeama in care am fiert bucatile de rata si totodata si bucatile ,o las sa clocoteasca un pic pe foc,ii pun 1-2 linguri bulion,putin piper,si o dau la cuptor,iese si f ustoasa si nici nu se lipeste si nu trebuie sa mesteci tot timpul in ea. pofta buna ! [pofta][pofta][olala][flo] [url="http://community.webshots.com/album/574202680eQPSMo"]POZE[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=142174"]BAZAR PENTRU MIHAITA[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=138757"]BAZAR PENTRU BOGDAN[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=141883"]BAZAR PENTRU EMA[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

si eu fac varza calita des pentru ca ne place mult de tot. Doar ca eu o tai marunt si arunc cotorul si partile tari si groaze albe. In oala pun putina apa cu ulei, pun varza deasupra si amestec din cand in cand la foc potrivit. Dupa ce scade, o condimentez dupa gust cu sare si piper, bulion si busuioc. Intre timp tot mai amestec. E gata cand e aurie si semi-moale. Diana Maria,mami de GLAD si de ELENA
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui Pucku
nici nu pot manca din cauza de colon Corina ,[zana] [url="http://photos.yahoo.com/nagy_corina2000"] Stephanie[/url] + duggy Totolino prostolino "Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
Fara legatura cu varza calita, dar cu IBS (ma intereseaza si pe mine subiectul). Ce stii despre varza murata (Sauerkraut), facuta in casa, nu de la magazin? Contine acid lactic, se pare f. sanatoasa. Nu am stiut, de curand am aflat. Uite ce scrie aici (traducere aprox.), poate tu cunosti mai multe, ma gandesc sa-mi fac in casa: "In timpul crizei de IBS, Reed recomanda consumul alimentelor fermentate cum ar fi: varza murata, iaurt, kefir, tempeth si miso impreuna cu restul felurilor de mancare pt. a reface culturile probiotice din stomac"... etc. Sursa: http://www.dentalplans.com/articles/1759/fermented-foods-are-key-to-good-health.html Iar aici este o reteta pt. varza murata facuta in casa cu... ananas [:)]. De mult ii dau tarcoale, iti spun daca o fac si cum ma simt dupa, daca te intereseaza: Taie marunt (fideluta?) o varza si 1/2 ananas (in bucatele cat mai mici). Adauga 1 teaspoon (lingurita) sare marina neprocesata. Pune totul intr-un borcan de sticla si umple cu apa filtrata. Acopera cu capac si lasa 3-4 zile. Dupa se poate consuma. (http://www.healingcancernaturally.com/colon-cancer-cure-testimonials.html) [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

mama ce pofta mi-ati facut...si eu o fac tot mai"seaca"...vreau sa vina apa la robinet sa fac varza... nah..acum cand am chef de gatit..nu e apa!fir-ar sa fie...si cum sa-mi mai placa mie la bucatarie...poate doar asa sa-mi beau cafeaua si sa mai trag cate o tigara Sorana [zana][mamica]de Diana (10.11.2008) si [hagi]Codrin (15.02.2005) Where there's a will there's a way! [url="http://community.webshots.com/user/lorellay15"][foto][/url] [url="http://www.totsites.com/tot/codrin"][ Codrin][/url] [url="http://community.webshots.com/user/lorellay15"][foto][/url] [url="http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548"][ Diana][/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...