Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

echivalare drojdie uscata cu drojdie proaspata


kita

Recommended Posts

Imi puteti spune cum echivalati voi in retetele care contin drojdie uscata de la masina de facut paine, drojdia proaspata? Am gasit la o masina moulinex, model mai nou o asemenea echivalare dar la masina mea moulinex nu se aplica pentru ca imi iese painea cazuta, semn ca este prea multa drojdie. Si nici nu pot aplica ce scrie in prospectul masinii Moulinex ca se masoara cata cantitate de drojdie uscata intra in lingurita si se inmulteste cu 3? Eu am un moulinex cu 2 palete, maxim 1500 g iese painea si de cand o am, chiar daca am folosit drojdia la plic sau cea la cubulete, in mai mult de jumatate din situatii imi iesea painea surpata, nu mult, dar suficient cat sa nu fie boltuita; KITA si fratiorii: Vlad Stefan (27.11.2008) si Andrei (10.02.2005)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Pentru aluaturi facute manual, 1 pliculet de drojdie uscata este echivalat cu "o nuca" de drojdie proaspata - drojdie proaspata cam cat o nuca, atunci cand n-ai cantar. Asta inseamna 25 grame drojdie proaspata (exista pachetele individuale cu 25 g drojdie). Banuiesc ca la fel este si pentru masina de facut paine. EllaX cu Ana (30 iunie 2006)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu sunt la subiect, daram si eu o intrebare legata de painea la aparat: de ce se faramiteaza?? Fac paine,e ok,creste frumos,dar a2a zi daca vreau sa taio felie nu pot pt. ca se face faramitze.Nici sa rup o bucatzica nu pot ca se face praf! De ce?? Mi-a zis cineva ca pun prea mult ulei sau prea putina sare, am ajustat cantitatile si nimic!! Un sfat???[:)]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
Si eu tind sa cred ca gresesc undeva; in retetarul de la Moulinex este paine taraneasca; am facut aseara si mi s-a prabusit coca: am pus 420 gr faina alba, 210g integrala si 210g faina de secara estul ca in carte si 12 gr drojdie proaspata in loc de cea uscata si am programat la programul 3. Aveti idee unde e greseala? prea multa drojdie sau prea multa apa, desi e ca in reteta? KITA si fratiorii: Vlad Stefan (27.11.2008) si Andrei (10.02.2005)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...