Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum gatiti carnea de vita?


Recommended Posts

Pt ca eu nu stiu cum sa o gatesc. Carne de porc mancam foarte rar, de pui ne mai saturam cateodata, asa ca mi-am amintit de carnea de vita. Voi ce pregatiti cu carne de vita? Si nu ma refer la cea tocata sau la carnea de vita din Argentina care am inteles ca e foarte frageda dar mult prea scumpa. Ma gandesc la preparate cu carne de vita autohtona. Astept idei si va multumesc anticipat [flo] [mamica]Ani de [zana] Stefana (23.01.2008) Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery [url="http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/w9rQXmd/weight.png"]Cum se topesc kilogramele[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Sincer si eu cam am aceeasi problema. Momentan am congelatorul plin de carne de vita pentru ca parintii mei au cumparat de undeva mai multa si s-au gandit sa imi faca proviziile si mie, dar e cam aiurea cu gatitul... Eu fac friptura...condiment pt carne de vita (cele de la Kotany sunt foarte faine), putin Delikat...eventual las carnea o noapte in vin rosu... Apoi o pun in tigaie cu un pic de apa si cu o ceapa taiata si o las sub capac pana scade... Si mai reusita este insa ciorba de vacuta... se face exact ca cea de pui, numai ca se adauga si frunze de leustean pentru aroma... Alte retete nu mai stiu...si chiar as vrea si eu, ca m-am saturat de ciorba si friptura.[:)]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu o fac intr-un singur fel: o feliez, pun in cucta (vas sub presiune) ulei, ceapa multa feliata, pun carnea, sare si apa atat cat sa le acopere si le las o ora la fiert. Iese delicios !!! ------- Daria & felina fioroasa[zana] [url="http://family.webshots.com/photo/2321998890059491989vxhdzf"]GIULIA(2004 08 16)[/url] & [buburuza] [url="http://good-times.webshots.com/photo/2558859290059491989eBZMHq"]Sela[/url] ------- [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846"]Port in suflet povestea licuriciului Emma[/url] "Stelele care cad nu pier, Stelele care cad se duc pe un alt cer" NU RAMANE INDIFERENT ! AJUTA-L PE [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=127257"]BOGDAN[/url] SA VADA !
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

- ciorba de vita folosind carnea taiata cubulete - ciorba de perisoare folosind carnea de vita macinata - cumpari carne de porc macra (pulpa) si o macini in proportii egale cu carnea de vita si faci ardei umpluti, spaghete, lasagna, chftelute, musaca de cartofi/vinete/dovlecel - carne de vita felie sau cubulete fiarta la cucta dupa metoda Dariei si facut ulterior un sos de marar sau unul de rosii, care se toarna peste carne si se mananca fie asa fie cu o garnitura de orez, cartofi natur, piure etc bafta
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui Dorsilia
- ciorba de vita folosind carnea taiata cubulete - ciorba de perisoare folosind carnea de vita macinata - cumpari carne de porc macra (pulpa) si o macini in proportii egale cu carnea de vita si faci ardei umpluti, spaghete, lasagna, chftelute, musaca de cartofi/vinete/dovlecel - carne de vita felie sau cubulete fiarta la cucta dupa metoda Dariei si facut ulterior un sos de marar sau unul de rosii, care se toarna peste carne si se mananca fie asa fie cu o garnitura de orez, cartofi natur, piure etc bafta
Lia, te rog urgent reteta sos de marar [pofta] Merci [flo] ------- Daria & felina fioroasa[zana] [url="http://family.webshots.com/photo/2321998890059491989vxhdzf"]GIULIA(2004 08 16)[/url] & [buburuza] [url="http://good-times.webshots.com/photo/2558859290059491989eBZMHq"]Sela[/url] ------- [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846"]Port in suflet povestea licuriciului Emma[/url] "Stelele care cad nu pier, Stelele care cad se duc pe un alt cer" NU RAMANE INDIFERENT ! AJUTA-L PE [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=127257"]BOGDAN[/url] SA VADA !
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ardeii umpluti eu ii fac exclusiv cu carne de vita. Chftelutele la fel. Mai fac si o mancarica cu sos, aproximativ metoda Dariei, doar ca eu mai adaug morcov,ardei.Garnitura- orez, uneori piure. Mai fac muschi de vita in tigaie(steak). Pun o lingurita de ulei, il las sa se infierbante si pun muschiul(trebuie sa sfaraie) Las 2-3 minute pe fiecare parte si GATA :-) NU pun sare sau piper decat in farfurie, in caz contrar se intareste carnea.Garnitura- salata. Cu carne de vita tocata se mai poate face biftec tartar, dar carena trebuie sa fie FOARTE proaspata. Mie nu imi iese niciodata carea de vita pregatita in cuptor...se usuca si nu imi place. daca stiti o metoda si o reteta buna...[flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Ardeii umpluti eu ii fac exclusiv cu carne de vita. Chftelutele la fel. Mai fac si o mancarica cu sos, aproximativ metoda Dariei, doar ca eu mai adaug morcov,ardei.Garnitura- orez, uneori piure. Mai fac muschi de vita in tigaie(steak). Pun o lingurita de ulei, il las sa se infierbante si pun muschiul(trebuie sa sfaraie) Las 2-3 minute pe fiecare parte si GATA :-) NU pun sare sau piper decat in farfurie, in caz contrar se intareste carnea.Garnitura- salata. Cu carne de vita tocata se mai poate face biftec tartar, dar carena trebuie sa fie FOARTE proaspata. Mie nu imi iese niciodata carea de vita pregatita in cuptor...se usuca si nu imi place. daca stiti o metoda si o reteta buna...[flo]
sincer, carne de vita la cuptor nu am pregatit niciodata, de fapt nici nu mananc...ii mai dau fetitei carne de vitel de lapte (cumparata din carrefour, ca nu am alta sursa, de la tara de ex.), dar numai in ciorbita (taiata marunt si fiarta vreo ora), am incercat si in mancare, dar fir-ar el sa fie de vitel de lapte ca era tare ca talpa de pantof, nu reusea bietul copil sa mestece si sa inghita carnea aceea "de vitel de lapte"... dar pentru carnea de pui si cea de porc, cel mai bine se prepara (din experienta mea, deisgur) in punga magica de la knorr, cu sau fara condimentele din pachet. exista la carrefour, la menaj, pungi "magice" marca Fino, in care poti prepara carnea la cuptor, nu se usuca deloc, iese foarte frageda, suculenta si aromata (in functie si de condimentele adaugate, eu mai pun uneori cateva linguri de ulei si de vin alb), nu se face mizerie, fum, nu trebuie sa speli aragaz, tigai sau cratite, pentru ca punga se pune in tava de la cuptor, are un colier de plastic cu care o legi la gura si nu curge nimic din ea. timpul de preparare difera de la un tip de carne la altul si de cantitatea pusa in punga. de ex, pentru un pui de 2 kg, transat, timpul de preparare este max 1 ora (la foc potrivit), iar daca vrei sa obtii friptura crocanta pe deasupra "spinteci" punga cu 15 min inainte de terminarea prepararii. foarte important este ca inainte sa pui tava in cuptor, dupa ce ai legat bine punga la gura, sa faci cateva gaurele (max 5) cu o scobitoare, deoarece in timpul prepararii punga se umfla foarte tare si gaurelele sunt ptr siguranta, sa nu pocneasca punga. mai poti proceda si altfel : poti pune carnea in tava adanca, la cuptor, pe marginea/conturul tavii acoperi cu folie de aluminiu, in care faci cateva gaurele cu o scobitoare. in acest fel carnea nu se usuca...condimente pune fiecare dupa preferinte, desigur... si imi aduc acum aminte ca pe vremuri, mancam la mare, pe litoralul romanesc, la un restaurant din jupiter, o friptura de vita la tava, cu sos, o nebunie...dar nu stiu cum se prepara... pofta-buna ! Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu o pregatesc la cuptor si iese intotdeauna super buna! Tai carnea felii, asa ca pentru friptura, nici prea groase nici prea subtiri. O pun in tava, picur putin ulei si adaug o cana-doua de apa (atat cat sa acopere un sfert din carne). O bag la cuptor la foc mediu, cand a scazut apa torn o cana de vin alb. Mai las pana scade si vinul si gata! Delicios! Mami de [copil]Eduard-Gabriel (17.08.2008) [url="http://lb2f.lilypie.com/ozvvp3.png"]Ticker Edi[/url] [url="http://lb2f.lilypie.com/zsZYp3.png"]Cat mai e?[/url] [url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE"]Un vot pentru Crina! (aa1 si aa2)[/url] [url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=3"]Un vot pentru Razvanel! (c1)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Daria, Ingrediente: 2 linguri de ulei 1-2 linguri de faina o legatura de marar supa de pui sare dupa gust Preparare: Se pune in cratita uleiul si faina si se amesteca, la foc mediu, pentru 2 minute apoi se pune mararul tocat marunt si usturoiul, se amesteca (cratita se ia de pe foc), se adauga apa (eu pun supa clara de pui) pana devine mai subtire si se pune din nou la foc. Daca se ingroasa preantare se mai adauga apa calda (supa) si se mai fierbe putin, se drege de sare si se consuma cu smantana, pireu si carne fiarta[flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu am gasit o reteta (defapt un 'secret') despre cum se fragezeste (fara s-o fierb 4 ore la oala cu presiune), si anume cu lapte de cocos (se gaseste la conserva, atentie nu este vorba despre sucul din nuca ci e amestecat si cu pulpa fructului). Intr-adevar, iese ffff fgrageda (zici ca e peste) si nu ramane deranjant de aromata cu cocos (mie mi-a placut). Doar ca acest lapte este destul de gras si nu mai e nevoie de ulei (eu am facut friptura la cuptor). Bucurie!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...