Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Help! blat de tort ratat -caut reteta sigura


Recommended Posts

fetelor! help!! nu stiu ce fac de nu imi iese bine blatul de tort. blestem curat[help] m-am anuntat maine la petrecerea de rev cu un tort de porto si deja am dat kix cu blatul [bang][bang] albusurile nu s-au batut. uneori nu creste si imi iese de marimea unei cutii de chibrituri. acum nu s-au batut albusurile, nu stiu de ce. dar le-am pus asa batute aiurea cum au fost si astept sa vad ce iasa. daca o iesi ceva. dau in balbaiala. crema mi-a iesit foarte buna. cat e 300 gr convertit in linguri? dar 250 gr? eu cred ca gresesc si la cantitati, adica pun ochimetric, o lingura de faina la ou, la fel si pt zahar. e ok asa? are cineva o reteta de blat fara cantitati in grame? please help!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Eu folosesc "marele clasic": cate oo atatea linguri de faina/zahar, daca pun cacao, inlocuiesc o lingura faina cu una de cacao. Pt un blat mare pun 8 oua, bat albusurile bine-bine, adaug galbenusurile pe rand una cate una, apoi zaharul, 8 linguri, apoi 8 linguri faina + 1 praf de copt. Daria & felina fioroasa[zana][url="http://4.bp.blogspot.com/_TFA_yYALrsI/SvnpIYmTTTI/AAAAAAAAAB4/KQmqdH1SKtU/S220-h/IMG_0662_1.jpg"]GIULIA(2004 08 16)[/url] cu [buburuza] [url="http://good-times.webshots.com/photo/2581961910059491989nGUHDr"]Sela[/url] _____________________"Meglio sole, che mall`accompagnate !" *** Concursul KloraneBaby *** [url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=5"]mam.jpg[/url] ***
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei
Eu folosesc "marele clasic": cate oo atatea linguri de faina/zahar, daca pun cacao, inlocuiesc o lingura faina cu una de cacao. Pt un blat mare pun 8 oua, bat albusurile bine-bine, adaug galbenusurile pe rand una cate una, apoi zaharul, 8 linguri, apoi 8 linguri faina + 1 praf de copt. Daria & felina fioroasa[zana][url="http://4.bp.blogspot.com/_TFA_yYALrsI/SvnpIYmTTTI/AAAAAAAAAB4/KQmqdH1SKtU/S220-h/IMG_0662_1.jpg"]GIULIA(2004 08 16)[/url] cu [buburuza] [url="http://good-times.webshots.com/photo/2581961910059491989nGUHDr"]Sela[/url] _____________________"Meglio sole, che mall`accompagnate !" *** Concursul KloraneBaby *** [url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=5"]mam.jpg[/url] ***
Asa fac si eu(mai modific cantitatzile in functzie de dimensiunea tortului)! Citeva tricuri Mindy,pe care si eu le-am invatzat de la altzii: -cind batzi albusurile pui putzina sare(sincer nu am auzit pina acum sa nu se bata albusurile,cum adica nu s-au batut???) -ca sa vezi daca sunt batute bine,intorci castronul in care le batzi(ca si cum l-ai rasturna,itzi dai seama daca o "ia la vale "sau nu compozitzia!!)Cind sunt bine batute,stau tzepene poe fundul castronului!(albusurile adica) -faina o adaugi treptata ,amesteci cu lingura de lemn de jos in sus,asa iese pufos(deci pina aici folosesti mixerul,faina se adauga la urma,cu lingura de lemn) Cam asta ce-mi amintesc acum in fuga,o lingura are cam aproximativ 10g! Dana [url="http://www.dropshots.com/andacos#"]handarbeit[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

merci mult fetelor de ajutor. mai nou cern si faina ca sa fiu sigura ca nu e prea densa sau cu cocolase. respect proportile ou-lingura de faina dar cred ca pun lingura de faina cu varf prea mare. nu stiu de ce nu s-au batut ouale, au iesit ca o zeama multa cu bulbuci. bineinteles ca nu e bun blatul, il putem manca la mic dejun ca are aspect de omleta. ma apuc acum de altul, trebuie sa aiba ceva timp sa stea insiropat si cu crema in el. apa si ulei nu puneti deloc in el? nu as vrea sa iasa sec. de 8 oo il fac. va zic cum a iesit.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Apa nu pun. Ulei pun in chec. Reteta data de mine si completata de Andacos e una simpla de pandispan. Mult, mult succes [flo] Si la multi ani [s] Daria & felina fioroasa[zana][url="http://4.bp.blogspot.com/_TFA_yYALrsI/SvnpIYmTTTI/AAAAAAAAAB4/KQmqdH1SKtU/S220-h/IMG_0662_1.jpg"]GIULIA(2004 08 16)[/url] cu [buburuza] [url="http://good-times.webshots.com/photo/2581961910059491989nGUHDr"]Sela[/url] _____________________"Meglio sole, che mall`accompagnate !" *** Concursul KloraneBaby *** [url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=5"]mam.jpg[/url] ***
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

La multi ani si An Nou fericit! a iesit minunat blatul. am urmat instructiunile de blat 'marele clasic' de la mamagiuliei si am urmat tricurile de rigoare date de andacos. a iesit perfect iar tortul f bun si laudat. am mai salvat cateva felii sa avem dimineata la cafea. de acum sunt sigura ca o sa imi iasa bine blaturile. multumesc!!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sa va dau si eu reteta mea de blat, cu care merg la sigur. 8 oua 8 linguri de zahar 8 linguri de faina arome (vanilie, rom) Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, cu spiralele de la mixer. Ca sa se bata bine, albusurile trebuie sa fie RECI si sa le bati initial cu o turatie mare a mixerului. Cand s-au legat se poate reduce viteza. Cand stau tepene se adauga ZAHARUL, treptat si in ploaie, nu tot odata, ca se lasa albusurile. Se amesteca pana se omogenizeaza bine. (compozitia astfel formata poate fi folosita pt bezele, daca vreti). Tot acum se adauga zaharul vanilat si romul. Separat se bat galbenusurile cu un varf de zare. Galbenusurile se bat mai bine caldute (la temperatura camerei). Se bat cu paleta cu care se face maioneza, pana se omogenizeaza si fac basicute (5 minute) Apoi se inglobeaza faina in albusuri, putin cate putin, in ploaie, ca sa nu se lase spuma de albusuri, si se amesteca orizontal, din acelasi motiv. La urma galbenusurile se adauga in compozitie. Se pune tot in forma de blat tapetata cu hartie cerata si se lasa circa 30 minute la 180 grade, fara sa deschideti cuptorul, pana capata o culoare aurie. Ca sa fiti siguri ca e gata se incearca cu o scobitoare; daca iese curata e gata, daca raman urme de aluat pe ea mai trebuie sa stea. ***************************** [url="http://www.goblenpartner.webs.com"]mai coase cineva goblen ?[/url] [url="http://www.dealemele.webs.com"]cartile copilariei mele[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...