Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Help! blat de tort ratat -caut reteta sigura


Recommended Posts

crema cu frisca si cico o fac neaparat zilele astea, sunt pe gustul lot. sarumina[pup], nici nu stii ce bucuroasa sunt! am trei copii, atitea zile de nastere, iti poti imagina! si nu ma pot lauda cu un tort frumos de ziua lor, numai cumparate, comandate ori vreo doua nave esuate cum am numit eu "operele" mele[:D]. acum ma bag sa ma cert cu mascarponele:)) tre sa-mi iasa! Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Vikinga sa scoti mascarponele din frigider cu vreo jumatate de ora inainte de a te bate cu el [:D] ca altfel sa stii ca e tough [8D]. Daca nu scriu eu deja prea tirziu [:D] Eu asa procedez tot timpul caci altfel nu poti sa il faci spuma. Am facut si eu un tort in graba mare, inainte de anul nou cu blat de ciocolata, insiropat cu sirop de zahar pur si simplu care l-am fiert , racit si adaugat esenta de rom. Iar pentru crema am batut frisca cu zahar pudra si am amestecat nuca rasa cam cit m-am indurat eu sa pun [:)] A iesit o bunatate! chiar a fost apreciat si de un prieten american care nu e a dessert person si tot timpul eu in incercarile mele de a-i impresiona cu fel de fel de deserturi fine si pretentioase el zicea pas. Si acum a lins farfuria si chiar a si complimentat [8D]. Am ris in sinea mea si eu, ca uite cind faci un tort la misto cit de apreciat e ! Sau alta crema de mascarpone care poate fi facuta la graba e mascarpone frecat cu zahar pudra (dupa gust) plus frisca batuta separat si cu crantz prin ea [pofta], sau capsuni taiate cubulete. Am uitat sa zic [s] sa iti traisca mica printesa Vikinga [flo] There's no elevator to success ... you have to take the stairs!!!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Deeeci, intii zic ca-s frinta[alcool], am reusit sa pun si bucataria la punct, ca era cu dupa razboi:)) Alintaroma, acum vad ca trebuia sa ma bat cu mascarpone incalzit, io l-am luat la rece, in fine a iesit daaar nu am avut zahar pudra. Si de aici incolo mamagiuliei isi cam poate imagina crema de galbenus pe aburi. dar a iesit, macar statea dreapta crema ca o racitura, treaba noua pt mine, ca mie de obicei se scurgeau ca apa pe dunare:) Gustul f bun, insa totusi consistenta nu chiar omogena cu toate ca am biziit mixerul in draci, din cit am tot gustat aveam impresia ca prind ceva mai tare pe limba, nu zahar, ci ceva gelatina cu zahar cred, habar nu am. ceva tre sa fi mai facut eu pe dos la gelatina cred. Dar am pus-o la mijloc, numai o parte din ea si pe deasupra am facut cealalta crema cu cioco si smintina. Si sa vedeti voi ce chestie, am zis ca nu o sa se bata in veci asa ceva si deodata incepu sa se inatreasca si cum eram cu mixeru in ea cu ochii pe copii, ca era si ora cinei, in trei secunde crema care era perfecta dar am zis sa o mai mixez sa fiu eu sigura[bibe], a prins un continut cu puncticele, bule mititele nush cum sa explic, cam la un pas inainte de taiere. Am concluzionat ca din atita fervoare am batut-o prea mult. daca m-as fi oprit cind o vedeam si eu ca doar arata bine, ar fi fost cum trebuie. Dar nici asa nu-i rea, nu s-a taiat, sta pe tort, e buna rau la gust. Si pe urma am facut si o frisca pt facut o inimioara si scris numele mindrei:) Am facut si poze, poate incarc una, nu e chiar ca in pozele voastre, dar sta si el drept si cu crema-n frunte! Blatul e usor, insa la creme tre sa mai exersez. mascarpone imi place, am sa mai incerc din combinatiile sugerate, aia cu capsune am gustat-o undeva si mi-a placut tare mult. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Io am intrat numai sa ii spun [s] Letiziei si sa o [pup] virtual pe obrajorii scumpi. Vik sa iti traiasca copiii si tu mama mandra pe langa ei. [flo] Revin cu "pasul" meu despre blatul asta clasic, mai precis pasul mamei... [url="http://paul-mihaita.blogspot.com/"] fii alaturi de Mihaita[/url] [url="http://vorbele.wordpress.com/"] vorbe de copil...[/url] [url="http://salmi-foto.blogspot.com/"] Hobby[/url]
[url="http://www.talentedenazdravani.ro/"]talentele nazdravanilor[/url]
[url="http://salmi-ladrum.blogspot.com/"] calator de profesie[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Revin cu problema mea: de ziua Silviei(fata mea cea mica) mama a fost la noi si s-a oferit sa faca ea blatul de tort, mandra tare ca i-a iesit de cateva ori. Mama nu e experta in dulciuri :). Asa ca s-a apucat frumos de blat-acesta e blatul clasic pe care il stiam si noi, de ani buni. Totul a fost perfect: albusurile s-au batut "batz" blatul a crescut frumos in cuptor, totul OK, pana cand blatul a fost scos din cuptor si brusc s-a lasat si a devenit placinta! De fapt gresesc, primul s-a lasat chiar in cuptor, caci mama s-a ambitionat si a mai facut unul, in care am pus faina speciala si acesta s-a lasat dupa ce l-am scos din cuptor. Are cineva o explicatie? Eu am cuptor electric, vad ca vik l-a copt la 180 de grade timp de 30 minute...nu mai stiu acum noi cum am procedat, dar am retinut asta. mamagiuliei, alintaroma interesante creme cu mascarpone, le-am notat sa le incerc si eu la prima ocazie. [pup] [url="http://paul-mihaita.blogspot.com/"] fii alaturi de Mihaita[/url] [url="http://vorbele.wordpress.com/"] vorbe de copil...[/url] [url="http://salmi-foto.blogspot.com/"] Hobby[/url]
[url="http://www.talentedenazdravani.ro/"]talentele nazdravanilor[/url]
[url="http://salmi-ladrum.blogspot.com/"] calator de profesie[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cuptorul a fost preincalzit, nu a fost deschis in timpul coacerii, da, stiam si noi asta...nu e prima data cand facem blatul, eu nu l-am facut demult dar mama l-a facut recent la sora mea(inainte sa il incerce la noi) si acasa la ea, dar in ambele locuri sunt cuptoare cu gaze si i-a iesit de fiecare dara. E prima data cand a incercat in cuptor electric. Eu nu am incercat aici, faceam si eu in Ro dar tare cu multi ani in urma... [url="http://paul-mihaita.blogspot.com/"] fii alaturi de Mihaita[/url] [url="http://vorbele.wordpress.com/"] vorbe de copil...[/url] [url="http://salmi-foto.blogspot.com/"] Hobby[/url]
[url="http://www.talentedenazdravani.ro/"]talentele nazdravanilor[/url]
[url="http://salmi-ladrum.blogspot.com/"] calator de profesie[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Miha,cred ca mai trebuia lasat in cuptor putzin! Eu in general folosesc aerul cald la cuptorul electric,care se spune ca ar fi mai puternic ,si tot la 180°,insa dupa ce onstat ca e gata il las in cuptor sa se "raceasca"treptat! Poate fi fost si diferentza de temparetura mare(o fi fost mai rece in bucatarie)si asta ar putea fi o cauza! Vikingo,eu faceam cel mai simplu tort is cu mare trecere la copii,cu frisca si fructe,succes garantat![:D] Dana [url="http://www.dropshots.com/andacos#"]handarbeit[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...