Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Help! blat de tort ratat -caut reteta sigura


Recommended Posts

Dana, nu era rece, era ca de obicei in bucatarie, in jur de 22 de grade, plus ca mergea si cuptorul... Mersi insa de sfat, am sa incerc sa il las in cuptor data viitoare, insa mama nu l-a lasat niciodata, nici atunci cand i-a iesit blatul. De asta nu inteleg(em) care a fost problema, si inca de doua ori, caci s-a ambitionat sa mai faca unul in aceeasi zi dar cu acelasi rezultat. Iar primul s-a lasat inca in timp ce se cocea :((. Ma gandesc ca ceva om fi gresit, dar nu stim ce...a facut exact ce facuse de fiecare data cand ii iesise blatul. Diferentele au constat in ingrediente(de alta productie :)) si cuptor. [url="http://paul-mihaita.blogspot.com/"] fii alaturi de Mihaita[/url] [url="http://vorbele.wordpress.com/"] vorbe de copil...[/url] [url="http://salmi-foto.blogspot.com/"] Hobby[/url]
[url="http://www.talentedenazdravani.ro/"]talentele nazdravanilor[/url]
[url="http://salmi-ladrum.blogspot.com/"] calator de profesie[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Da, poate e mai bine cu aer cald. Eu folosesc mereu, la orice gatesc in cuptor si asa am folosit si la blat(poate totusi asta a fost greseala!) rezistentele de sus si de jos... Da, aerul cald e mai puternic decat rezistentele. Am folosit de cateva ori cand coceam turta dulce sau cornulete si am aranjat cate doua tavi in cuptor. Atunci e obligatoriu de folosit aerul cald dar mereu il dadeam la 150 grade in loc de 180 sau 200...altfel se ardeau cocaturile in 5 minute... Edit: Vik cand ai timp sau alte fete care au experimentat blatul acesta clasic la cuptoare electrice, imi impartasiti si mie experienta voastra? :) Cred ca totusi aici a fost greseala... [url="http://paul-mihaita.blogspot.com/"] fii alaturi de Mihaita[/url] [url="http://vorbele.wordpress.com/"] vorbe de copil...[/url] [url="http://salmi-foto.blogspot.com/"] Hobby[/url]
[url="http://www.talentedenazdravani.ro/"]talentele nazdravanilor[/url]
[url="http://salmi-ladrum.blogspot.com/"] calator de profesie[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Miha nu stiu ce explicatie sa iti dau [:)] ca nu stiu daca exista vre-una logica. Am patit si eu de astea ! sa fac o prajitura/mincare si legata la ochi si sa iasa perfect 100% acasa la mine iar cind merg la prietenii mei si vreau sa ma dau eu mare bucatareasa [:D] nu imi iese nimic ca acasa [q]. Fac o rulada de oua la cuptor (ca omleta dar sub forma de rulada) si am facut-o de zeci de ori pe putin si merg la prietenii mei la sleep over [:D] si ma ofer dimineata sa fac micul dejun si va zic ca rulada s-a lipit de hirtia de copt abia am dat-o jos si rulat-o, si nu era nici 50% de pufoasa cum trebuia [bang]. Nu am avut nici o explicatie si singura diferenta a fost cuptorul. Eu am gaz cu convection iar ei au electric. Si cind ma gindesc ca atunci cind ne-am luat electrocasnicele am fost la un pas de a ne lua aragaz electric caci imi placura moaca celor de la Samsung. Aici am vazut la food channel ca spun ca la baking conteaza si influenteaza diferenta de altitudine (gen creste ori se lasa blatul)si se pune mai mult sau mai putin agent de crestere dar nu stiu exact de ce sau sa detaliez [:I]. Si reteta de crema de mascarpone cu crantz e minunat de buna. Dar, atentie la plombe! [:D] Eu am facut-o cu alune tocate si prajite (dar se pot folosi orice fel de nuts). Am facut zahar ars si am turnat in strat uniform peste alunele prajite pe hirtia de copt. Am dat la frigider 30 de minute sa se intareasca si apoi am acoperit cu o folie si am trecut cu sucitorul peste ele sa iasa cranztul. Se amesteca in crema. [pofta] There's no elevator to success ... you have to take the stairs!!!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Miha,eu folosesc cuptorul cu aer cald la 180°C pentru blat!Aici s-ar putea sa fie diferentza care a provocat lasrea lui![:D]Pentru ca tu l-ai copt la temperatura mai mica de 180°C! Dupa ce inchizi cuptorul(adica aduci butonul in pozitzia 0)el inca mai produce caldura,de fapt se aude cind se decupleaza sistemul! Sa stii ca desi principiul e acelasi,nu toate cuptoarele sunt la fel,de asta e cam greu de dat retzeta ideala cu temperatura,sau minutele cit il tzii in cuptor! Dana [url="http://www.dropshots.com/andacos#"]handarbeit[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Vio, mesri de indrumari cu crema. [flo] Sigur am sa o incerc cu prima ocazie! Abia astept. [pofta] Ai drepatate, asa e cand crezi ca totul merge struna, atunci se intampla sa nu iasa asa cum vrei... Dana, cat timp lasi tu blatul asa in cuptor? Da, clar a fost tempereatura mai mica cum am copt noi... Mai tin minte ca mama a dat pe temperatura mai mare primele 20 de minute si cum a crescut tare frumos(e lumina in cuptor si se vede inauntru, nu deschidem usa) a redus focul pentru inca 20 de minute si cand a fost rumen l-a scos din cuptor...Poate si asta a influentat blatul. [url="http://paul-mihaita.blogspot.com/"] fii alaturi de Mihaita[/url] [url="http://vorbele.wordpress.com/"] vorbe de copil...[/url] [url="http://salmi-foto.blogspot.com/"] Hobby[/url]
[url="http://www.talentedenazdravani.ro/"]talentele nazdravanilor[/url]
[url="http://salmi-ladrum.blogspot.com/"] calator de profesie[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu coc la 180 grade preincalzit; dupa 30-35 minute verific cu scobitoarea direct p`acolo prin cuptor, deci nu-l scot de tot, ci doar recipientul, daca e ok, sting gazul, inchid usa si-l uit acolo pana se raceste [:D] Si eu am patat-o anul trecut, reteta super-probata de la o prajitura (Krem a la Krem), tortul fie`mi de acasa avea cca 5 cm inaltime cu crema cu tot[nebu] Daria & felina fioroasa[zana][url="http://4.bp.blogspot.com/_TFA_yYALrsI/SvnpIYmTTTI/AAAAAAAAAB4/KQmqdH1SKtU/S220-h/IMG_0662_1.jpg"]GIULIA(2004 08 16)[/url] cu [buburuza] [url="http://good-times.webshots.com/photo/2581961910059491989nGUHDr"]Sela[/url] _____________________"Meglio sole, che mall`accompagnate !" *** Concursul KloraneBaby *** [url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=6"]mam.jpg[/url] ***
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ce pofta de torturi[pofta] si eu care am zis ca nu ma mai apropii de dulce cat traiesc la cat de pufoasa m-am facut dupa sarbatori. eu mai fac un tort simplu tot asa blat dar cu kko, insiropat cu o cafea mai slaba si dulce, si o crema simpla din frisca si ciocolata. inainte de servire il tin cam 20 de minute la congelator (daca am loc) si felia sta asa tzeapana ca si la cofetarie. o alta crema simpla: branza ricotta mixata cu frisca lichida pana se intarseste si spumoseste, cu zahar pudra si vanilie. asa e o crema buna pt torturi cu fructe, capsuni. sau budinca de vanilie facuta mai groza si dulce in care adaug o juma de unt atunci cand este inca fierbinte. f simplu si nu trebe frecat untul. am sechele din copilarie cand ma punea mama sa frec untul si sa scot apa din el, si apoi sa il frec cu zahar tos pana nu se mai simte nici un cristal de zahar. munca de chinez batran [bang]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui Mindy am sechele din copilarie cand ma punea mama sa frec untul si sa scot apa din el, si apoi sa il frec cu zahar tos pana nu se mai simte nici un cristal de zahar. munca de chinez batran [bang]
Daaaaaa!!!!Aoleuuu ce uram torturile cu crema de unt!Nici in ziua de azi sa nu le vad![:D] Dana [url="http://www.dropshots.com/andacos#"]handarbeit[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mie mi-e dor de torturile de la ziua mea, 18 au fost la numar, tort cu blat cu nuca si crema fiarta de nuca, apoi amestecata cu unt frecat. Zaharul era macinat in aparatul de macinat cafea, mey [:D] Eu fac si refac doboshul, am gasit o reteta buuuuna rrrau. Blaturile le cumpar [:D] Pun reteta, poate tenteaza pe cineva: 6 oo 100 g cicolata simpla fara creme (io pun 200 g) 150 g zahar pudra 250 g unt topim ciukalata pe baie de aburi, apoi incorporam in ea cele 6 oo mixate (asa ca pt omleta - albus impreuna cu galbenus, mixate bine) si le fierbem impreuna cu zaharul pudra pana devine ca o smantana groasa. Se pune la racit. Separat mixam untul (ori lasat de 24 de ore afara, ori topit la mw 10-20 secunde) si le amestecam mixand. Cine vrea pune esente; rom/vanilie. Crantul 150 g zahar pudra 1 lingura unt Tpim zaharul si adaugam lingura de unt, amestecam tot pe foc si intindem cu cutitul pe foaia dinainte decupata [:D] Daria & felina fioroasa[zana][url="http://4.bp.blogspot.com/_TFA_yYALrsI/SvnpIYmTTTI/AAAAAAAAAB4/KQmqdH1SKtU/S220-h/IMG_0662_1.jpg"]GIULIA(2004 08 16)[/url] cu [buburuza] [url="http://good-times.webshots.com/photo/2581961910059491989nGUHDr"]Sela[/url] _____________________"Meglio sole, che mall`accompagnate !" *** Concursul KloraneBaby *** [url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=6"]mam.jpg[/url] ***
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...