Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Paine de casa... cu masina de paine


Oaspete Karina

Recommended Posts

PAINE CU CEAPA 250ml apa 1 lingura unt sau margarina 1 lingurita sare 2 linguri zahar 1 ceapa mare taiata cubulete 540gr faina 3/4 pachetel drojdie uscata Mod de preparare program: NORMAL Se poate ca ceapa sa o calesti in putin ulei, apoi se pune la racit si zvantat pe un servet si se adauga mai departe ingredientelor. Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 196
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Cristina, multumesc si eu pt. retete. Mai am o rugaminte. Ai spus ca "lingura" si "lingurita" sunt masurile masinii. Ai putea totusi sa le aproximezi in linguri si lingurite normale? ma gandeam ca poate nu sunt la fel la toate masinile. " Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitzã" :)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Teoretic masurile sunt aceleasi la toate masinile de facut paine. Dar pentru retzetele cu cartofi si ceapa si, in general, pentru retete, din propria experienta pentru ca o folosesc foarte des sunt asa: - o lingura - este o lingura de supa - o lingurita - este o lingurita de cafea - 1 cup - 1 cana de aproximativ 250ml Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pentru cine zicea ca vrea paine mai de regim am o reteta. Se numeste PAINEA TARANULUI si este simpla, dar pufoasa la mijloc si crocanta coaja. PAINEA TARANULUI 750gr faina 4 liguritze zahar 2 linguritze sare 1-1/2 linguritze drojdie uscata 500ml apa Program: DARK Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am revenit asa cum am promis cu alte retete de paine. PAINE CI NUCI SI STAFIDE Apa : 1 1/8 cani Unt(margarina) : 2 linguri Faina alba : 3 cani Lapte praf : 1 1/2 lingurite Zahar : 2lingurite Sare : 1 1/2lingurite Scortisoara : 1 1/2 lingurite Drojdie : 2 1/2lingurite Stafide : 1/2 cana Nuci : 1/2 cana Adaugati stafidele la primul set de semnale sonore. Programul la STANDARD sau FRENCH PAINE CU IERBURI Apa : 1 1/8 cani Ulei de masline : 1 1/2 cani Faina alba : 3 cani Lapte praf : 2 linguri Zahar : 2 linguri Sare : 1 1/2 lingurite Tarhon : 1 1/2 lingurite Basilic : 1 1/2 lingurite Oregano : 1 1/2 lingurite Drojdie : 2 1/2 lingurite Program la pozitia STANDARD Aceste retete sunt pentru o masina de facut paine cu capacitatea cuvei de 750- 900 gr. Pentru o masina de capacitate de pana la 1000 gr. Urmatoarele retete ; PAINE CU FULGI DIN TARATE SI OVAZ Drojdie uscata : 1 lingurita Faina alba tip 550 : 360gr. Fulgi din tarate de ovaz :110 gr. Zahar: 1 1/2 lingurite Sare: 1/2 lngurita Unt(margarina): 2 lingurite Lapte : 390 gr. Program : VOLLKORN BRAUNUNG :P(WITTEL) PAINE CU TARATE Drojdie uscata: 1 lingurita Faina alba tip 550 : 450 gr. Tarate de grau : 1/2 cup. Zahar : 2 lingurite Lapte praf : 2 lingurite Sare Unt(margarina) : 2 lingurite Apa : 380 ml. Program : BASIS Aceste retete sunt copiate dintr-un manual de folosire a masinii de facut paine Nella
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ma scuzati ca am disparut, dar am f. multa treaba si numai intru asa des. Va multumesc mult pt. retete. Chiar daca n-am sa maninc eu, am sa le fac baietilor mei. Si daca mai aveti si alte retete, sint interesata. Le-am salvat, listat si am sa le incerc (pe rind). Am sa va tin la curent... Maria, acum n-am timp sa scanez cartea, dar am sa incerc, macar partea mai interesanta la inceput.
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine [:D] [pup] Karina [sofer] + Bogdanel [copil] [url="http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659"]Ajutati-l pe Mihaita ![/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mi-am cumparat si eu o masina de facut paine, iar in seara asta am testat-o pentru prima data. Am incercat o paine "normala" dupa urmatoarea reteta: 300 ml apa/lapte (eu am pus jumatate din fiecare), o lingura jumatate margarina, o lingurita sare, 500 g faina si un pachetel drojdie uscata. Am fixat-o la program normal, cel de aproape 3 ore, iar ca si culoare am selectat "medie". Din pacate, coaja a iesit cam tare, dar mijlocul este foarte pufos. Oare s-a intarit atat de tare coaja pentru ca am folosit faina 000 si nu 550 (asa cum scria in reteta originala, dar eu, neavand in casa si fiindu-mi lene sa mai ies, am incercat sa inlocuiesc)? In orice caz, retetele voastre suna tare bine si le voi incerca si eu cat de curand. De fapt, daca stiam de existenta acestui subiect pe forum, poate mi-ar fi iesit si mie din prima...[;)] Pepenash over and out!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

si eu fac paine de casa tot cu masina.mi-emi iese crescuta si tare gustoasa. Acum banuiesc ca masinile sunt la fel,probabil difera capacitatea. Cati litrii are cuva? Cat timp dureaza sa faci o paine? Poate coincid masinile si va dau si eu retete.Mie-mi ies nemaipomenite si fac de 6 ani paine de casa cu masina[:D]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...