Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Prietene la bine si la greu - 97


Recommended Posts

  • Răspunsuri 189
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Cu privire la sarea iodata exista multe controverse. De exemplu eu stiam asta: ”SAREA IODATA ESTE TOXICA In anul 2002, Guvernul Romaniei a emis HG 568, o ordonanta care impunea ca toata sarea din comert sa fie iodata. Se afirma ca, in acest fel, vor fi combatute afectiunile tiroidiene produse de deficientele de iod. Numerosi cercetatori si medici, din Romania si din strainatate, familiarizati cu aceasta problema, afirma insa cu totul altceva decat aceasta versiune oficiala. Studii minutioase in acest sens au revelat ca un consum sporit de compusi sintetici ai iodului creste incidenta unor afectiuni tiroidiene autoimune, favorizeaza supradezvoltarea si chiar aparitia unor procese inflamatorii la nivelul glandei tiroide. Consumul de compusi sintetici ai iodului (ioduri si iodati) produce alergie si mareste intoleranta la substantele care contin acest element (de exemplu, cele folosite in radiologie). Din experienta altor tari, precum Anglia, Zair, Argentina, Australia, unde s-a practicat iodarea partiala a sarii, in unele orase sau comunitati, s-a demonstrat ca procedeul trebuie intrerupt imediat, deoarece a crescut ingrijorator numarul cazurilor de hipotiroidie, hipertiroidie (inclusiv Basedow), cancer tiroidian, precum si numarul cazurilor de alergie la iod. Unele boli enumerate, precum cancerul tiroidian si unele reactii anafilactice la iod (pot fi socuri anafilactice) sunt mortale. In Tasmania, tara care a „beneficiat" de iodarea obligatorie a sarii si a altor alimente, s-a remarcat faptul ca rata cancerului tiroidian a crescut de trei ori. In anul 2001, au existat in Romania 12.417 cazuri de hipotiroidie; in 2000 fusesera 11.541, iar din 1994 pana in 1999 au fost inregistrate intre 4713 si 7359 cazuri de hipotiroidie. Trebuia, oare, pentru cele 12.417 de cazuri de bolnavi tiroidieni, iodata sarea pentru peste 20 de milioane de oameni, plus animalele? In plus, tratatul lui Harrison, dupa care se pregatesc medicii americani, afirma, la pagina 2143, ca „din cele 18 cazuri posibile de hipotiroidie, unul singur se datoreaza deficitului de iod"… Ca urmare, cercetatorii din celelalte tari care au experimentat, cu rezultate negative, de altfel, iodarea partiala a sarii, au observat ca, daca dai iod (compusi sintetici cu iod) unei populatii oarecare, unii fac hipotiroidie, altii fac hipertiroidie, unii fac cancere de tiroida, altii fac reactii alergice. Din moment ce mai mult de 99% din locuitorii Romaniei sint eutiroidieni, adica normali din punct de vedere tiroidian, nu se justifica deloc administrarea pe trei cai a iodului… Cauza impunerii unei astfel de masuri nu are nimic de a face cu criteriul umanitar. Mai degraba este vorba de anumite grupuri de interese, care iau lua bani grei de pe urma procesului de iodare a sarii. SAREA NOASTRA CEA DE TOATE ZILELE „Aveti sare intru voi si traiti in pace unii cu altii."Sfanta Evanghelie dupa Marcu, 9, 50 In vechime, sarea era extrem de pretuita. Nu degeaba se spune, in popor, despre un om deosebit, ca este precum „sarea pamantului". In imperiul roman, ostasii erau adesea platiti in sare (in latina, sal, salis), de unde a ramas si cuvantul care exprima remuneratia pentru munca, salariu (salarium). Pe vremuri, sarea era atat de greu de procurat si valoarea ei era atat de mare, incat nimeni nu-si ingaduia sa o risipeasca. De aici si vorba populara „daca se varsa sare, iese cearta." La modul propriu, „un graunte de sare" facea (si va face mereu) diferenta dintre o mancare buna si una fara gust, iar la modul figurat, vorba „nesarata" este vorba nelalocul ei, lipsita de „bun gust" si de bun simt. Oaspetii de mare cinste sint intampinati, deloc intamplator, „cu paine si sare". Intr-un foarte cunoscut basm romanesc, o fata de imparat ii spune tatalui ei ca il iubeste ca „sarea in bucate". Stiinta confirma astazi intelepciunea ascunsa in vorbele aparent ciudate ale fetei: sarea reprezinta, cu adevarat, un element absolut indispensabil vietii fiziologice a omului. Sarea constituie unul dintre cei mai eficienti si mai raspanditi conservanti alimentari. Trebuie retinut ca, pina la aparitia frigiderelor, sarea, in mari cantitati, era aceea care se folosea pentru conservarea alimentelor. Nu in ultimul rand, sarea este si un medicament extraordinar, poate unul dintre cele mai vechi remedii din lume, apreciat in medicina populara ca leac de capatai. DAR CE ESTE, DE FAPT, SAREA? Dupa definitia fortata din DEX, sarea este „o substanta cristalina, sfaramicioasa, care constituie un condiment de baza in alimentatie si este folosita in industria conservelor, in tabacarie, in industria chimica etc; clorura de sodiu (NaCl)." O definitia similara gasim in Larousse, Webster, etc. Trebuie sa atragem, insa, atentia ca, in aceste definitii, sarea este identificata in mod fortat, dupa niste criterii si interese industriale si comerciale, cu substanta numita clorura de sodiu (NaCl). DAR SAREA NATURALA, ADEVARATA, NU A FOST, NU ESTE SI NU VA FI NICIODATA ACELASI LUCRU CU CLORURA DE SODIU (NaCl), O SUBSTANTA OBTINUTA PRIN PROCESAREA CHIMICA SI MECANICA SI DENATURAREA SARII GRUNJOASE. Sa vedem de ce afirmam aceasta. De mii de ani, omul a folosit pentru alimentatia sa si a animalelor sale numai sare naturala, grunjoasa, sub forma de cristale mari, numita si sare gema. Drobii sau bulgarii de sare se zdrobeau, se pisau manual, in casa, in piua, pe masura ce aceasta se consuma. Sarea naturala, gema se gaseste inca in Romania, din abundenta, in zacaminte de suprafata (munti de sare), in vreme ce in alte tari europene (Austria, Franta), ea este exploatata numai din zacaminte subterane. Care este insa, mai exact, diferenta dintre sarea naturala, gema si sarea de masa, fina si extrafina? SAREA NATURALA, GEMA; GRUNJOASA, NERAFINATA este cea care se ia direct din zacaminte. Ea contine, pe langa clorura de sodiu (NaCl), peste 80 de substante minerale si oligominerale, care ii dau, impreuna cu incarcatura sa geo-magnetica, extraordinare proprietati vindecatoare si gustul sau inconfundabil. UNDE SE GASESTE SAREA GRUNJOASA, NEIODATA? La magazinele naturiste si in Plafaruri, unde se vinde ambalata in pungi de 1/2 Kg, asa cum s-a impus prin revizuirea din 2004 a Ordonantei din 2002 privitoare la iodarea obligatorie a sarii. Puteti, de exemplu, comanda sare neiodata, la pretul de 1,2 RON pentru 1/2 Kg, pe siteulwww.naturalia. ro <http://www.naturalia.ro/> (la sectiunea Alte produse naturiste). SAREA DE MASA, FINA SI EXTRAFINA se afla pe rafturile tuturor supermarket- urilor si pe mesele tuturor restaurantelor. Ea se prezinta sub forma unor granule mici, de culoare alba, sau a unui praf alb, super-prelucrat si super-procesat chimic si este obtinuta, in general, prin recristalizarea artificiala a sarii geme si macinare dupa granulatia dorita. Acest proces saraceste foarte mult, aproape complet, sarea de elementele minerale si oligominerale (mai cu seama magneziul si calciul), marind, in mod artificial, concentratia de clorura de sodiu (NaCl). In plus, pentru a evita intarirea sarii rafinate, fabricantii industriali ii adauga un „antiaglomerant" , E 535, adica… ferocianura de sodiu, un aditiv in mod clar toxic pentru organism, caci este o sare a unei cianuri de fier, oricat am vrea sa dregem busuiocul si sa bagam capul in nisip, ca strutul. In rezumat – se inlatura oligomineralele, bune pentru sanatate, si se adauga E 535 (ferocianura de sodiu), daunatoare sanatatii, dar buna pentru buzunarele unora. Sarea rafinata nu numai ca nu are nici o calitate terapeutica si nu mai da cu adevarat gust alimentelor gatite, dar provoaca, in plus, hipertensiune. Medicina populara cunoaste peste o suta de utilizari terapeutice si chiar magice ale sarii, care era considerata in trecut, printre altele, si un adevarat leac impotriva duhurilor rele si a bantuirilor de tot felul. Prezentam mai jos un tabel care evidentiaza saracia in minerale a sarii extrafine, comparativ cu sarea gema, naturala. Observati ca sarea gema are un procent dublu de Calciu si cel putin triplu de Magneziu si, chiar daca este vorba de cantitati aparent infime, in economia extrem de fina a metabolismului uman, conteaza ENORM. Compozitie Sare extrafina Sare gema NaCl 98, 5 97,5 CaC 20,1 0,2 MgC l 2 0,03 0,1 CaSo4 1,2 1 - MgSO4 — 0,04 Substante insolubile in apa 0,06 1,2 No...acum fiecare face cum crede. Din cate am citit, cea mai buna este sarea de mare si sarea bruta, gema, nerafinata. Lidia [majoreta]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

mai fetelor eu am uitat sa va spun ceva...eu am intrat pe contul vechi de mail nov.dec2009 si am copiat toate contactele si le-am pus pe contul de prietene...parola la contul vechi a ramas aceeasi, ma gandeam ca poate sunt unele dintre voi care nu doresc sa mai aiba numere de telefon si adrese de mail in contul cel vechi pe care noi nu il mai folosim... pt mine e doar o chestie de securitate a datelor, sper sa nu fi suparat pe nimeni ca le-am copiat si pe contul nou, m-am gandit ca odata ce le-ati trecut acolo nu o sa va deranjeze ca sunt si aici, mai la indemana pt "prietene" daca am gresit, ma iertati [flo]
[*]Anca, mamica fericita de [copil] [url="http://picasaweb.google.ro/anca.brodoceanu"] Sabina Ioana [/url] (03 nov 2009)[*]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Intru si eu putin pe seara dupa o dimineata horror, au inceput cred starile de gravideala, sau o fi fost vreo indispozitie stomacala..orice a fost 4 ore nu am fost buna de nimic, am pazit buda, arsuri groznice de stomac, stare de greata fara sa hranesc nici o rata..nu mai continui..Off..vreo 4-5 saptamani stiu ca asta ma asteapta[alcool] Ramonika, azi am intrat in sapt.7, ca si la sarcina trecuta tot pe vremea asta au inceput greturile, arsurile, starile super nasoale.. Monis, ce te mai invidiam++ citind postarea cu uairlesu[pk] Bei, cu sarea asta ma faceti sa ma duc sa cumpar sare neiodata de aia mare si gema cum punem la muraturi, si cu aia sa gatesc. Din ce imi aduc acum aminte cand eram in italica si gateam pt fetita aia mica ii puneam sare gema. Deci stia ma'sa italianca ce stia ca sarea gema e oricum mai buna decat cea extrafina. Nu stiu daca acolo se iodeaza sarea..[:-@] Lyly[pup], dau fuguta sa cumpar' si eu cartea de pe mail[:D][pk] [:D] Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)[:D] [url="http://picasaweb.google.com/laurairina13/FireflySShopOnlineComenziLaLpetrascaYahooCom#"] Firefly's shop[/url] [url="http://crochetbyfirefly.blogspot.com/"][:D] BLOGUL MEU [:D][/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fetele eu dau tarcoale serios la butoiu' ala... Am descoperit azi ca Ema are febra 38,9[q] Offf asta imi lipsea acum...De dimineata am observat ca tuseste dar ff rar. Deci atat: febra + tuse rar. Dar nu inteleg de unde sa fi racit...sper sa nu apara muci ( noi nu stim ce-s aia) ca nu am decat o amarata de pompa. [q] Dimineata am iesit si afara, sper sa nu fi agravat situatia dar nici prin cap nu mi-a dat ca ar avea copilul ceva. Si sa fie treaba buna, m-am trezit si cu o masea rupta.[bang][bang] Licu poti face gomaj cu malai cu zicea Lidia. Eu puneam malaiul in ceai de tei concentrat. [pup]burtica. Lyly multam de carte.[pup] sunt atacata. Floricik mami de [copil] Maria Ema-12.12.2009
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Flor1c1ka, la no1 astea au fost s1mptomele 3 z1le s1 apo1 au aparut petele de roseola. Poate nu e ceva grav n1c1 la vo1 s1 trece 1n 3 z1le febra. [pup] Ramona [hippi], dependenta de dragostea barbatilor din viata mea: [copil][url="http://picasaweb.google.ro/DominicAndreiC/8Luni#"] DOMINIC ANDREI[/url](26/10/2009) si a lui tati Stefi[jamaica]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ancutza nici eu nu i-am dat lui Danut ficat decat o singura data de la o gaina de tara tot pe motiv ca e plin de toxine. Vorba lui Monis si asa ii dau carne de pui din comert(ca nu am de unde de la tara) iar in Iasi la magazinele bio gasesti doar oua, lapte Dorna, paste, condiment, conserve si cosmetice. Eu am un verisor la tara care creste gaini dar tot cu concentrate asa ca… Fetele am trimis studiul despre iod, calciu, Fe, acid foloc si altele in alimentatia gravidelor pe mailul comun(pt cine are timp). Acolo scrie fara sare pana la 2 ani. Studiu e trimis de socrela dar cred ca se gaseste si pe net la o simpla cautare. Poate ne lamurim ce si cum. mami fericit de [baietel] Dan Mihail 28.10.2009 [url="http://picasaweb.google.com/nov.dec2009/Dymomo77?locked=true#5464544822500056690"]Danut[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...