Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

tarta


Recommended Posts

  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Tarta cu fructe Ingrediente Foaie: 225 g faina 150 g unt 75 g zahar sau zahar maro 1 albus Umplutura 1 plic si jumatate de budinca de vanilie 550 ml lapte 300 g capsuni 100 g ananas 1/2 plic gelatina Mod de preparare Foaia: 1 Se amesteca zaharul cu untul apoi se pune faina, se framanta pana se incorporeaza, iar la sfarsit se pune albusul pentru a obtine o coca omogena. Coca se da la frigider 30 de minute invelita in folie de plastic. 2 Se unge cu grasime forma de tarta. Se intinde coca, se pune in forma si se mai da la frigider inca 20–30 minute. 3 Se da drumul la cuptor la 180°C. Se coace aproximativ 30 de minute. Verificati dupa 20 de minute daca este gata. Umplutura: 4 Se face budinca conform instructiunilor de pe cutie, in loc de 750 ml puneti 550 ml de lapte. Uitati-va daca trebuie sa puneti zahar sau nu. 5 Se toarna sarlota calda in crusta si se lasa sa se racesca. Daca aveti posibilitatea puteti s-o lasati peste noapte la frigider, fara fructe. 6 Se taie fructele si se aranjeaza dupa peferinta. Se pensuleaza cu gelatina aproape rece. Se poate servi si cu frisca. Cristina +13[gravi] si Damiana (5 nov 2004)[majoreta] http://photos.yahoo.com/miria_cristina "Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu gatesc foarte multe tarte, imi plac la nebunie. Si pentru ca nu ai specificat daca vrei tarte dulci sau sarate, iata cateva din retetele mele: Tarta de fructe : 4 oua, 3 - 4 linguri zahar ( dupa cat de dulce doresti sa iasa),un zahar vanilat, putin praf de copt, 4 linguri de faina ; pentru crema folosesc crema de cremsnit sau un plic de budinca de vanilie la care adaug fiole de esenta de vanilie, dupa gust; fructe de sezon ( dar cele mai frumoase tarte vor iesi cu combinatia capsuni, kiwi, banane sau ananas); vei avea nevoie si de 1-2 plicuri de Tort Gelee transparent. Ca si tava folosesc tava de tarta cu fundul usor ridicat si cu marginile dintate( nu stiu cum sa ii spun altfel, ma rog, intelegi tu). Albusurile se bat spuma cu zaharul vanilat. Vei sti ca sunt batute bine in momentul in care , daca intorci castronul, albusul nu cade. Galbenusurile se bat separat cu zaharul. Apoi se incorporeaza albusurile in vasul cu galbenusuri, mestecand usor de jos in sus. Se adauga la fel de usor , treptat, faina si praful de copt( doar un varf de cutit). Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se introduce la cuptor ( in functie de fiecare cuptor , app.20-30 min). Cand este gata, se rastoarna blatul cu fata in jos. Se lasa sa se raceasca. Intre timp puteti pregati crema si spala /taia fructele feliute. Crema se pune peste blat si fructele deasupra cremei, pe toata suprafata tartei. Pregatiti Tort Gelee cum scrie pe plic si cat lichidul este inca cald, il turnati pe tarta, uniform, din mijloc spre margine. Jeleul va pastra culoarea frumoasa a fructelor. Tarta se va servi rece, dupa ce a stat cateva ore la frigider. Este delicioasa, va garantez . Pofta Buna! [pofta] Tarta cu carne: aluat : 1 ou, 125g unt, 250g faina, patrunjel si marar app. o lingurita- tocat foarte marunt, putina sare. compozitie: 1 ceapa, bacon afumat/kaiser/ carne tocata- dupa preferinta , ciuperci daca doriti, cascaval, 2 oua, app. 200 ml smantana, sare , piper. tava rotunda, cu peretii drepti Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, si cand aluatul este gata se introduce la frigider pentru 25-30 min. In acest timp, intr-o tigaie, in care ar fi de preferat sa nu folositi prea mult ulei sau mai bine deloc( daca folositi tigaie antiaderenta), se pune la prajit ceapa tocata marunt, apoi se adauga carnea , dupa preferinta si ciupercile, daca folositi. Eu de regula fac fara ciuperci, doar cu bacon afumat. Condimentati dupa gust. Scoateti aluatul din frigider si il intindeti in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Faceti cateva gaurele cu furculita si introduceti la cuptor cam 5-7min. Apoi se adauga compozitia de carne, peste care se toarna un amestec facut din oua batute, smantana si cascaval ras. Se mai baga la cuptor pentru app. 45 min. Se poate servi rece sau calda. Mi se pare ca s-ar potrivi de minune servita cu ridichi [:D] Pofta buna! [pofta]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...