Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Tort cu branza (cheesecake)


Recommended Posts

Ma gandeam sa va impartasesc cea mai buna reteta de cheesecake [:D] pe care am facut-o eu sau consumat-o. Deci: Tort cu branza si miere - Secretul e ca branza, ouale si smantana trebuie sa fie la temperature camerei. Crusta graham : ¾ cana biscuiti graham, sfaramati ¼ cana pacane taiate si coapte ¼ cana unt nesarat, topit 3 linguri zahar brun Garnitura cu branza 2 pachete branza crema la temperatura camerei (Philadelphia - 500g branza - 2 pachete de 250g) ½ cana miere 1 lingura zahar ½ lingura coaja rasa de portocala 1 ou Un galbenus de ou 1/3 cana smantana acra Prepararea crustei : Se amesteca biscuitii pisati, zaharul brun si untul topit si se tapeteaza fundul unei tavi cu peretii detasabili de 15 cm. Fundul tavii se unge cu unt, apoi se pune hartie de copt, iar in jurul peretilor tavii se pune folie de aluminiu. Crusta se da la cuptor la 350 F pentru 7-8 minute. Se scoate si se lasa la racit. Garnitura crema : Cu un mixer electric, se freaca branza crema cu mierea pana compozitia e omogena, apoi se adauga coaja rasa de portocala si zaharul. Se adauga oul apoi galbenusul de ou cu ajutorul unei linguri de lemn. Se adauga smantana si se amesteca. Crema se varsa peste crusta de biscuiti. Se pune tava imbracata in folie de aluminiu in centrul unei tavi in care s-a pus apa cam 2.5 cm si se da la copt la 350F 60 la 65 de minute. Centrul tortului va fi un pic moale, e normal, marginile trebuie insa sa fie ferme. Se scoate tava din tava cu apa si se lasa la racit cam 1 ora la temperatura camerei, apoi se da la frigider cam 6 ore. La momentul cand se serveste, se poate pune sos de afine, etc. Eu am measuring cups si cu alea gatesc, insa puteti folosi si o cana normala in care sa incapa cam 250 g faina. Pofta buna! [url="http://community.webshots.com/user/carmen77108"] [aerob] Strumfii mei [aerob][/url] Carmen [mamica]si [copil] Matei Gabriel + Marc David [bibe]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Citat:
citat din mesajul lui carmen77
Ma gandeam sa va impartasesc cea mai buna reteta de cheesecake [:D] pe care am facut-o eu sau consumat-o. Deci: Tort cu branza si miere - Secretul e ca branza, ouale si smantana trebuie sa fie la temperature camerei. Crusta graham : ¾ cana biscuiti graham, sfaramati ¼ cana pacane taiate si coapte ¼ cana unt nesarat, topit 3 linguri zahar brun Garnitura cu branza 2 pachete branza crema la temperatura camerei (Philadelphia - 500g branza - 2 pachete de 250g) ½ cana miere 1 lingura zahar ½ lingura coaja rasa de portocala 1 ou Un galbenus de ou 1/3 cana smantana acra Prepararea crustei : Se amesteca biscuitii pisati, zaharul brun si untul topit si se tapeteaza fundul unei tavi cu peretii detasabili de 15 cm. Fundul tavii se unge cu unt, apoi se pune hartie de copt, iar in jurul peretilor tavii se pune folie de aluminiu. Crusta se da la cuptor la 350 F pentru 7-8 minute. Se scoate si se lasa la racit. Garnitura crema : Cu un mixer electric, se freaca branza crema cu mierea pana compozitia e omogena, apoi se adauga coaja rasa de portocala si zaharul. Se adauga oul apoi galbenusul de ou cu ajutorul unei linguri de lemn. Se adauga smantana si se amesteca. Crema se varsa peste crusta de biscuiti. Se pune tava imbracata in folie de aluminiu in centrul unei tavi in care s-a pus apa cam 2.5 cm si se da la copt la 350F 60 la 65 de minute. Centrul tortului va fi un pic moale, e normal, marginile trebuie insa sa fie ferme. Se scoate tava din tava cu apa si se lasa la racit cam 1 ora la temperatura camerei, apoi se da la frigider cam 6 ore. La momentul cand se serveste, se poate pune sos de afine, etc. Eu am measuring cups si cu alea gatesc, insa puteti folosi si o cana normala in care sa incapa cam 250 g faina. Pofta buna! [url="http://community.webshots.com/user/carmen77108"] [aerob] Strumfii mei [aerob][/url] Carmen [mamica]si [copil] Matei Gabriel + Marc David [bibe]
Aceasta reteta este fenomenala. Una din preferatele mele. Doar ca eu o pregatesc dupa reteta de aici http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/14253/Cea-mai-cremoasa-prajitura-cu-branza-de-vaci/ . E aproximativ la fel cu a ta. In plus, pentru aspect , eu deasupra o fac cu jeleu, ca Cheesecake- ul de aici( reteta 3 de pe pagina) http://www.libertatea.ro/stire/5-delicii-cu-branza-dulce-251474.html Un deliciu [pofta] ----------------------------------------------
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...