Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Sfecla rosie


Recommended Posts

  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

eu o prepar coapta se spala, se pune in cuptor pana intra furculita in ea usor, se curata de coaja se taie cubulete/felii sau se da pe razatoare,se sareaza si apoi se poate pune hrean sau se poate acri putin cu lamaie sau otet mult mai rapid se fierbe si apoi acelasi mod de preparare insa coapta este mult mai buna aaa...si am mai facut-o o singura data parca si cu niste cubulete din piept de pui fiert si amestecate cu aceasta salata de sfecla [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri#5128762478599612386"]Salata de sfecla fiarta[/url] [url="http://picasaweb.google.com/monicaelizabet2/PrajituriSiPapaBunDinNouAcum?authkey=Gv1sRgCOSZy_nHv9SgWg#5367242784673262242"]Salata de sfecla coapta[/url] apoi am mai preparat-o murata am curatat-o, am taiat-o felii si am pus-o impreuna cu buchete de conopida intr-un borcan(un rand de sfecla, unul de conopida) apoi se face o saramura (1 l de apa+1 lingura de sare) si se pune saramura peste ele in borcan. se adauga 1 lingura de otet la 1 l de saramura pusa in borcan. bete de cimbru uscat sau marar, boabe de piper, usturoi conopida prinde o culoare superba iata [url="http://picasaweb.google.com/monicaelizabet2/PrajituriSiPapaBunDinNouAcum?authkey=Gv1sRgCOSZy_nHv9SgWg#5384715671085635810"]Aici[/url] monica [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.com/MonicaElizabet/PrajituriSiPapaBun#"]Prajituri si Papa bun 1[/url] [url="http://picasaweb.google.com/monicaelizabet2/PrajituriSiPapaBunDinNouAcum"]Prajituri si papa bun 2[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de post[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Se curata de coaja si se taie bucati mari. Conteaza insa soiul de sfecla eu cumpar un soi mai subtire si alungit il prefer fata de cel rotund. O fierb in oala sub presiune unde pun apa care sa acopere bine bucatile de sfecla in apa am pus si sare ( nu exagerat de multa). Apa nu se arunca dupa fierbere o voi folosi apoi exact la sfecla. Dupa ce fierbe se scoat bucatile de sfecala se taie felii rotunde si se pun intr-un brocan sau in ce vrei tu sa le tii. Apa in care au fiert se scoate si eu pun zahar(5 linguri) si otet de mere(8 linguri) 1 lingura de sare si se mai poate pune chimen pt gust. Aceasta solutie trebuie sa fie concentrata adica sa se simta bine si zaharul si sarea si otetul pentru ca va intra in sfecla taiata felii. Se toarna solutia peste sfecla si se lasa sa stea macar de pe o zi pe alta apoi se tine la rece. Atentie ca dupa 3 zile daca nu s-a consumat sa o tineti la frigider unde se conserva destul de bine altfel fermenteaza; [url="www.romleas.ro/eu"]Eu pur si simplu[/url] / [url="www.marius.rdsor.ro"]Pagina familiei[/url] /[url="http://secure.smilebox.com/ecom/openTheBox?sendevent=4e5449344d7a51784e4877784d4441324d7a51334f413d3d0d0a&sb=1"] Tot noi[/url] / [url="http://community.webshots.com/user/mariuspernes"]Mai multe...[/url] / [url="http://www.youtube.com/user/mariuspernes"] Video [/url] [url="www.romleas.ro/legi/juridic.html"]Pagina legislativa[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

noua ne place tare mult sfecla rosie. Toamna facem suc din ea la storcatorul de fructe, amestecat cu morcovi si alte legume/fructe, sau o fierbem si o facem salata ca celalate fete. Si foarte des facem borsh rusesc, cu varza, sfecla, morcovi, cartofi. Daca vrei reteta sa imi zici. Rusii mai fac un fel de borsh rece cu sfecla, in care pun cubulete de ou fiert, castravete, ceapa verde, si acrit cu zeama de lamaie, etc. E delicios mai ales vara, ca se mananca rece. Crisss mami de pui mic
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sigur ca-ti dau reteta. Deci, borsh rusesc ca la soacra acasa: Ai nevoie de: 2 sfecle, 2 morcovi, o ceapa, 2 catei de usturoi, 2 cartofi, o jumatate de varza si 2 linguri de pasta de tomate. Poti sa il faci cu carne, pui carnea( de orice fel, eu am facut si cu miel, pui, vita, sau numai oase)la fiert in apa, si in functie de ce fel de carne e o fierbi in apa cu sare, iei spuma de deasupra. Vita o fierb cam o ora inainte sa ma ating de legume, puiul doar 20 de minute, mielul cam juma de ora...depinde. RAzi pe razatoarea mare sfecla si morcovul( sau le tai cubulete), tai ceapa marunt si la fel si usturoiul, calesti in putin ulei ceapa cu usturoiul, apoi adaugi sfecla rosie si morcovul rase, le tii in tigaie cam 5 min, dupa care le rastorni ori in apa clocotita- daca o faci vegetariana, ori in supa de carne. Optional mai poti taia cubulete si jumate de ardei gras si ceva telina. TAi cartofii cubulete, varza fashii subtiri, le trantesti pe toate in supa, adaugi sare, piper, pasta de rosii, eu mai pun marar uscat si cimbru. IEse o zeama mai groasa de care nu te poti satura. Eu o acresc putin cu bors magic, dar e buna si mai dulceaga( adica rusii o mananca mai dulce, fara borsh) E buna tare cu smatana in farfurie. Eu o fac in Mongolia aproape la 2 saptamani ca aici nu se gasesc alte legume decat alea de borsh....da nu ne plangem ca ne place tare. Spune-mi daca ti-a iesit [flo] Crisss mami de pui mic
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui daniela_b
O intrebuintare oarecum inedita a sfeclei: http://floridecires7.blogspot.com/2008/11/chec-cu-sfecla-rosie-si-ciocolata.html “If you have to say you are, you aren’t” –Margaret Thatcher
Am s-o incerc si pe asta, arata super in poze! [flo] Infinitului de viata i-am zis MAMA
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...