Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

ANESTEZIA EPIDURALA / PERIDURALA


Recommended Posts

Buna fetelor, sunt o viitoare mamica (acum in luna 4 de sarcina)si tocmai debutez in comunitatea "despre copii". Stiu ca e relativ devreme sa ma gandesc la asta, din pacate ma gandesc destul de des si mi-a tare frica: cum o sa nasc? [bang]. In urma cu mai multi ani am trecut din pacate prin experienta unui avort care m-a marcat profund atat fizic cat si psihic. Am avut niste dureri cumplite. De atunci suport foarte greu si controalele la ginecolog. As vrea sa nasc normal si sa nu aleg cezariana, in primul rand pt ca am auzit ca asa este mai bine pt bebe. Insa nici normal nu cred ca o sa pot naste, pt ca nu stiu daca am sa suport durerile. Ma gandeam sa optez pt epidurala. Mamicile care au trecut prin experienta unei epidurale/peridurale... puteti impartasi din experienta voastra si unei viitoare mamici foarte fricoase?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Imi pare foarte rau pentru pierderea traita si pentru experienta avortului, cred ca trebuie sa fie una din trairile cele mai dureroase din viata unei femei. Felicitari pentru sarcina! Sarcina si nastearea sunt doua etape din viata noastra complet normale, frica poate fi combatuta printr-un singur mod: informeaza-te cat poti de bine si obiectiv despre nastere, spitale, si mai ales organizeaza-te sa sii stapana pe tine, frica e cel mai tampit dusman. Nu are de ce sa-ti fie frica, suntem facute ca sa nastem, daca ai putut sa gasesti un barbat, daca ai reusit sa-l faci sa-si doreasca un copil cu tine, daca ai reusit sa ramai insarcinata, esti o curajoasa, nasterea e doar cireasa de pe tort, tu poti ca noi toate! In locul tau as incepe cu frica fata de controale, as vorbi deschis cu emdicul care ma viziteaza, l-as informa deschis despre ce mi s-a intamplat, si l-as ruga un pic de tact in timpul controalelor, al sarcinii si al nasterii. Dincolo de toti ceilalti, intoarce-te spre tine, incearca sa et cunosti ca femeie sanatoasa si gravida, nu e dracul asa negru cum pare! Epidurala e un detaliu, vei auzi opinii pro si contra, la tine sunt valabile abia dupa ce vei fi lucrat la anti-frica, cunoscand cum e nasterea. traieste-ti sarcina bucuroasa, dar informeaza-te cat poti. In alt [url]http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=155760&whichpage=2[/url] am scris ce cred despre epidurala, realitatea e destul de complicata. Sarcina plina si fericita [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=141778&whichpage=1"]asa a fost[/url] [url="http://mofturisicopilarii.blogspot.com/"]mes p’tits riens[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Paulush, multumesc pt sfaturi, am citit si discutia de pe link-ul pe care mi l-ai dat. Tocmai ca sa scap de frica sau mai bine zis sa prind un pic de curaj, am cerut impresiile altor mamici. Unele spun ca epidurala nu prea prinde si simti tot :(, altele ca nu simti nimic, site-uri de specialitate o descriu drept o procedura cu multe riscuri. Din pacate majoritatea informatiilor pe care le-am citit sunt foarte vechi, de prin 2005... as vrea sa aflu si impresii recente.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna sweetbebe ! Nu stiu in ce masura alte experiente te vor ajuta, dar in unul dintre numerele revistei pentru parinti si bebelusi din Finlanda a aparut un articol conform caruia efectele anesteziei epidurale sunt mai putin nocive decit se credea pina in prezent. Daca ai activat Pm iti pot trimite traducerea. Erau prezentate de asemenea si opiniile moaselor care se declarau pro nastere naturala si a citorva doctori care recomandau epidurala, in special in cazul nasterilor prelungite. Am nascut vaginal de 2 ori cu epidurala, de 2 ori cu rahi si de alte citeva ori fara anestezie. Cind am primit anestezia la timp, m-am putut relaxa si dilatatia s-a produs rapid de la sine. La expulzii am simtit durere, dar suportabil. Probabil depinde si de anestezist si de doza primita. La prima nastere a fost mai dificil, am primit anestezia cam tirziu si din cauza durerilor foarte puternice nu m-am putut relaxa cum as fi dorit, iar dilatatia a fost incetinita fiindca pur si simplu resimteam durerile ca fiind peste pragul suportabil de mine. Am incercat ambele variante, atit sa domin durerea prin concentrare si respiratie cit si sa ma las in voia ei, dar se pare ca la mine relaxarea functioneaza mai bine cu anestezie, desi am citit ca in unele cazuri corpul este derutat de anestezie, la mine nu s-a intimplat asa. Iti doresc o nastere usoara si sper sa ne scrii povestea nasterii pe DC.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...