Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cine [mai] bea palinca ?


Recommended Posts

Am o intrebare pt cei care stiu si care ma pot indruma. Stiu ca exista targuri speciale unde se poate comercializa, dar mi se pare absurd ca au niste preturi aberante...[alcool] Mai stiu ca la nunti oamenii pun la masa palinca pt meseni, dar asta e mai mult in anumite zone ale Ardealului sau pt ardeleni, in rest stiu ca se bea acea "tuica" care e la jumatate de putere decat palinca "adevarata" de pruna sau mar. Va intreb pe voi, pt ca sunt multe persoane care pot sa-si dea cu parerea si care ma pot ajuta sa ii dau mai multe info soacra-mii[:D]. Ea sustine ca si in Bucuresti lumea mai cauta si stie adevaratul gust al palincii de Ardeal - aia de care se face in Maramures, in Bistrita-Nasaud si in zonele Oradea si Satu-Mare. Eu cred ca aici lumea mai degraba bea bauturi "fine". Anul asta, in zona unde sta soacra-mea s-au facut foarte multi meri si de aia oamenii au multa palinca din asta de mere si pot si vinde fata de anii trecuti... Palinca de mere, care cica e mai gustoasa si mai "fina" decat cea de prune, arhi-cunoscuta. Aveti idee cine ar fi interesat de asa ceva? Adica in afara de cei care isi cumpara pt nunti si care poate nu au incredere decat sa ia de la sursa din pridvor (ma indoiesc ca ar face cienva din Bucuresti aproape 600km), ar exista cineva interesat sa cumpere de altundeva decat de la un targ specific aici in Bucuresti - unde am vazut palinca de mere cu 30 ron sticla de 250g, in conditiile in care daca te duci in zona, la oameni, iei un kg la 30 ron?!?[bang]... Ana, Adrian (01.11.2002) & Calin (27.03.2009) "De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Ana, in Bucuresti se bea palinca doar de catre "cunoscatori", adica cei care au legaturi in Ardeal. Din doua motive: nu ai de unde sa o cumperi uzual si nu esti obisnuit cu taria ei. Prin urmare, nu este cerere. Eu am palinca intotdeauna in casa. De multi ani o primesc din Oradea. Nici unul din prietenii (cunostiintele) mele nu fac altceva decat sa guste, accidental, un paharel. Nici unul nu are acasa o sticla, poate li se face pofta. La nunti, in sud, daca s-ar pune pe masa palinca, in doua ore s-ar termina nunta...aici se bea mult si, prin urmare, slab...Pe de alta parte, ardelenii nu beau tuica fiarta...palinca ia foc imediat! O verisoara din Cluj m-a rugat sa-i aduc niste tuica mai slaba, ca s-o fiarba, nici nu are de unde sa cumpere. Prin urmare, 250 ml palinca e tot ce are nevoie un bucurestean in camara...nu o bea nici pe aia, dar da bine sa cumperi de la targ... O paranteza: palinca adevarata e din prune, mie aia imi place cel mai mult. Cea din mere (sau alte fructe) e delicioasa, dar nu e "gustata" de toata lumea. E prea aromata. [url="http://community.webshots.com/user/tora97"]RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor[/url][foto][url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email "] Surpriza 2008[/url][foto] "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Palinca de Zalau e cea mai buna [:D]. Sau cea facuta in zona Salajului. Eu sunt salajeanca prin adoptie(nu m-am nascut in Salaj dar am crescut acolo), apoi satmareanca dupa sot si am locuit in Satu Mare cativa ani. Sotul spune ca palinca de la Codru(o zona din SM) e cea mai buna palinca. Dar musai sa fie de prune...Cea de mere sau pere se face numai daca nu e an bun de prune. Altfel merele se dau mancare la porci [:D]. Palinca are alta aroma si nu e atat de apreciata, cea de mere. Daca aveti insa ocazia, sa luati palinca veche, tinuta cel putin 10 ani. Sau si 20...in butoi de stejar, atunci capata culoare galbuie si e licoroasa... Palinca e foarte tare, undeva la 55 grade alcoolice. Eu nu pot sa o beau, doar pe varful limbii am incercat de cateva ori si arde tare. Noi am adus in vara o sticla de un litru si sotul bea cate un paharel cand avem mancare ardeleneasca(supa de fasole uscata cu afumatura si ceapa sau vara kaizer-care inlocuieste slanina ardeleneasca-cu ceapa verdesi rosii). Insa nu e acelasi lucru sa iei din magazin sau sa iei de la producatorii de la tara. Insa si acolo trebuie sa stii de la cine, sa cunosti persoana. Sunt multi care fac pentru vanzare si daca nu stii ce iei te poti pacali. Cea din magazin e facuta industrial si nu are acelasi gust...noi am luat asta vara pentru vecinii nostri de aici(au grija casei in lipsa noastra si ne intelegem bine) sa le aducem palinca de Maramures, din aceea am gasit in magazin. Nu era nici pe departe ce stia sotul, asa ca le-am adus un vin [:D]. N-am indraznit sa le aducem palinca asa fara eticheta, de la tarani... Din pacate nu mai stiu preturile, noi am primit palinca de la rude... Spor la cumparat! [flo] [url="http://paul-mihaita.blogspot.com/"] fii alaturi de Mihaita[/url] [url="http://vorbele.wordpress.com/"] vorbe de copil...[/url] [url="http://salmi-foto.blogspot.com/"] Hobby[/url]
[url="http://www.talentedenazdravani.ro/"]talentele nazdravanilor[/url]
[url="http://salmi-ladrum.blogspot.com/"] calator de profesie[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ma faceti sa zambesc. Eu am acasa pe putin trei feluri de palinca, inclusiv de prune, tinuta in butoi de dud nu de stejar. Culoarea aramie este data de lemnul de dud. Va asigur insa ca, o plinca buna poate sa fie si din ultimul an, daca fructele din care a fost facuta, au fost coapte, daca au stat destul la macerat, daca nu s-a umblat cu prostii de genul bagat de zahar daca a fost fiarta (distilata) in cazan bun si pe foc molcom, daca fost tinuta nici la cald, nici la rece si nu in PETuri. Fiecare palinca are alta aroma si alta tarie. Este recomandabil consumul ei in cantitati mici, pe perioada scurta de timp numai inaintea mesei (exact inaintea mesei). La noi, nu se beau cantitati mari, insa asa este, preferam o dusca de palinca [cc] curata oricarei alte bauturi, nu te doare capul de asa ceva, regleaza tensiunea arteriala, reduce problemele de digestie, dar repet o dusca este ceva putin de genul maxim 50-100 ml, avem paharele in acest sens. Pretul e undeva pe la 30-35 ron /litru dar depinde de fruct. Palinca de mere poate sa fie si la 25 ron/l, dar palinca de caise de exemplu poate sa ajunga si la 40 ron/l. [url="www.romleas.ro/eu"]Eu pur si simplu[/url] / [url="www.marius.rdsor.ro"]Pagina familiei[/url] /[url="http://secure.smilebox.com/ecom/openTheBox?sendevent=4e5449344d7a51784e4877784d4441324d7a51334f413d3d0d0a&sb=1"] Tot noi[/url] / [url="http://community.webshots.com/user/mariuspernes"]Mai multe...[/url] / [url="http://www.youtube.com/user/mariuspernes"] Video [/url] [url="www.romleas.ro/legi/juridic.html"]Pagina legislativa[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Asta e pretul la palinca de pruna adevarata,cel putin la cea din Bihor-Beius cca 30 lei litrul sau chiar mai mult.Si aia e cea mai buna - ca doar de-acolo e maica-mea [:-@][:D] si neamurile din zona o consuma de zor. Si taica-meu care e oltean get beget o prefera si o bea cum zicea Marius ,cate un paharel inainte de mancare.Noi sau mai primim sau chiar o cumparam ca si la noi se obisnuieste sa servesti musafirii cu asa ceva. Nu am baut niciodata ca e foarte tare,cel mult imi imoi limba in ea, dar mie imi place mult cum miroase [pofta] poate si din cauza ca imi aminteste de vacantele si neamurile de la tzara.Am cules din plin cand eram mica in vacanta la tzara prune si mere pentru palinca ... si acum simt in nari mirosul "tocailor" (butoaie uriase) pline cu fructe fermentate.
MONI cu [url="http://www.dropshots.com/DIA1"]DIANA [/url](01.01.2006) si [url="http://www.dropshots.com/TUDOR1"] TUDOR [/url](14.08.2009)
"SINGURA MASURA A LUCRURILOR E IMPORTANTA PE CARE NOI LE-O DAM."
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ana eu stau in Valcea dar am sotul ardelean asa ca am palinca de prune in casa tot timpul. Noi nu consumam dar am prieteni care abia asteapta sa ii servesc cu un pahar de palinca, o bucata de slana si ceapa rosie [:D]. [url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=12"]nma1 si nma2[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Marius, am crezut ca am uitat eu ce si cum...dar uite si [url="http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%A2uic%C4%83"]aici[/url] scrie la fel: citez: "After distillation, tuica may be left to age between six months and ten years in oak aging barrels (the result is pearlescent yellow, has a strong aroma, and is known as "old tuica", tuica batrana), or it may be consumed immediately ("new tuica", tuica proaspata)." Acuma si sotu' meu zice ca el stie de dud...or fi amandoua la fel de bune...da' io zigur de stejar stiu. [url="http://paul-mihaita.blogspot.com/"] fii alaturi de Mihaita[/url] [url="http://vorbele.wordpress.com/"] vorbe de copil...[/url] [url="http://salmi-foto.blogspot.com/"] Hobby[/url]
[url="http://www.talentedenazdravani.ro/"]talentele nazdravanilor[/url]
[url="http://salmi-ladrum.blogspot.com/"] calator de profesie[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sotzul meu e din Db eu din Ardeal. Eu nu beau deloc dar sotzul bea fie tuica fie palinca. In mediul in care ma invart eu sunt multi care apreciaza o palinca buna si de regula, o iau din Ardeal. Chiar luni a fost sotzul la gara sa preia de la cineva niste palinca achizitionata din Bihor. Iar ca si cadou ..merge de minune o sticla de palinca buna. Deci eu ii servesc pe musafirii mei cu palinca, chiar daca stau in Bucuresti. [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=136394&whichpage=1"]Baietzii mei[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s
Marius, am crezut ca am uitat eu ce si cum...dar uite si [url="http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%A2uic%C4%83"]aici[/url] scrie la fel: citez: "After distillation, tuica may be left to age between six months and ten years in oak aging barrels (the result is pearlescent yellow, has a strong aroma, and is known as "old tuica", tuica batrana), or it may be consumed immediately ("new tuica", tuica proaspata)." Acuma si sotu' meu zice ca el stie de dud...or fi amandoua la fel de bune...da' io zigur de stejar stiu. [url="http://paul-mihaita.blogspot.com/"] fii alaturi de Mihaita[/url] [url="http://vorbele.wordpress.com/"] vorbe de copil...[/url] [url="http://salmi-foto.blogspot.com/"] Hobby[/url]
[url="http://www.talentedenazdravani.ro/"]talentele nazdravanilor[/url]
[url="http://salmi-ladrum.blogspot.com/"] calator de profesie[/url]
Astia-s paraleli[:D] cu palinca. Ar trebui sa vina si sa bea tuica, vinars, rachiu si palinca. Absolut toate sunt diferite. Dar in fine ei sunt doar cu explicatia generala. [url="www.romleas.ro/eu"]Eu pur si simplu[/url] / [url="www.marius.rdsor.ro"]Pagina familiei[/url] /[url="http://secure.smilebox.com/ecom/openTheBox?sendevent=4e5449344d7a51784e4877784d4441324d7a51334f413d3d0d0a&sb=1"] Tot noi[/url] / [url="http://community.webshots.com/user/mariuspernes"]Mai multe...[/url] / [url="http://www.youtube.com/user/mariuspernes"] Video [/url] [url="www.romleas.ro/legi/juridic.html"]Pagina legislativa[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...