Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Clasificare carne vaca/porc


Recommended Posts

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

gasesti in carrefour, la raionul macelarie, atarnate deasupra vitrinelor cu carne, imagini cu fiecare animal, unde sunt evidentiate zonele (ex. pulpa, ceafa, spata, etc)- arata cumva ca un puzzle... Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

daca am inteles bine nu anatomia animalului te intereseaza ci folosirea cat mai corecta a tipului de carne. sa luam vita: din vrabioara sau antricot faci friptura inabusita (cu diverse garnituri), din muschi faci gratar (cel mai bun, dupa parerea mea) sau snitele, pentru ciorba alegi rasolul alb, pieptul de vita sau rasolul cu os, iar pentru supa iti recomand coada de vita. pulpa se poate folosi la tocat sau la diferite mancaruri cu sos (fasole verde, mazare, etc.) nuca de vita e, de fapt, ceafa de vita care nu e pentru gratar ca cea de porc. personal o recomand pentru mancaruri. porcul: oferta e mai generoasa pentru friptura, gratar. filet, cotlet, ceafa, muschiulet..in egala masura recomandate si foarte gustoase. pulpa (cea din spate se pare ca e preferata, spata) e buna pentru tocat, pentru mancaruri gen varza, masline, castraveti, ...adica ceva mai picant, si chiar tocanita. sa nu faci snitele din pulpa ca ies tari sau bati la ele pana te doare mana. alege filet-ul. ce sa faci din pieptul de porc sau din fleica...? poti sa-l ocolesti sau sa-l pui la tocat. eventual...jumari. ar mai fi rasolul (nu copitele!!) din care poti face ciorbe (cu zeama de varza), piftie (eventual in combinatie cu ceva zburatoare, curcan, cocos...pentru un gust si aspect mai nobil). din spata de porc poti pregati friptura buna, la cuptor, din bucata intreaga sau rulata cu ceva in interior, e buna si calda dar si rece. tot din pulpa, taiata cubulete, poti pregati un bors. niciodata supa din carne de porc. parerea mea.
Citat:
citat din mesajul lui ddaas
Poate cineva sa ma lamureasca (daca se poate si cu o poza) cum se clasifica carnea de vaca/vitel respectiv porc. Ma refer aici la: vrabioara, spata, muschi etc. As dori sa stiu exact ce este fiecare. Multumesc
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Uite aici o discutie pe aceeasi tema: http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=15185&mode=linear Bedrosmart PS. Sper ca se pot pune linkuri spre alte forumuri, habar n-am daca se considera sau nu reclama (evident, nu asta e intentia mea).Daca nu, atunci sa stiti ca am gasit linkul folosind pe google cautarea "transarea vitei". Nu va ingrijorati dar de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei. (Matei 6,33)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

rasolul cu os este, categoric, de la gamba (de aceea are si cartilagii evidente) dar rasolul alb...[:-/] habar n-am, nu stiu nici de ce i se spune "alb" dar n-are fir de zgarci, e carne macra.
Citat:
citat din mesajul lui louisea
Care e carnea de rasol? Din ce parte a vacii? [:I] [:D] ----------------------------------------- Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci [:)]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...