Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Placinte ca la Cluj?


Recommended Posts

Buna ziua tuturor, sunt (iar) insarcinata si acum si departe de casa. Mi s-a facut dor de placintele pe care mi le faceau cei dragi la tara, langa Cluj... Stiu doar ca se framanta, se lasa la dospit, apoi se pune umplutura: silvoita/dulceata/zahar/branza/varza si se coc in tigaie asa ca si clatitele, deci nu inecate in ulei. Va rog, daca stiti reteta exact va rog sa imi spuneti si mie. Tare multam fain, Ioana [cavaler]~6 ani, [cavaler]~6 ani, [:)]16+
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Tot din cluj si eu, stiu despre ce vorbesti. Dar nu am o reteta exacta. Mama le facea din aluat de paine, punea apoi umplutura si le mai facea un pic cu sucitorul forma aceea rotunga si cat tigaia. Si pe masa folosea multa faina. In tigaie le ungea un pic cu o pensula cu ulei ca sa nu se usuce pre tare partea care era deasupra. Dezavantajul la placintele astea e ca se face multa sfara in casa. Dar sunt bune rau. Cu varza si mere sunt preferatele mele.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cu cartofi, cu ceapa...[pofta] [url="http://community.webshots.com/user/tora97"]RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor[/url][foto][url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email "] Surpriza 2008[/url][foto] "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am reteta, doar cu o deosebire, mama le prajeste in ulei. Deci nu le coace doar unse. Aluat - 1 kil faina, sare, 2-3 galbenusuri, o cana apa/lapte, ulei asa dupa ochi, sa se unga aluatul, 2/3 cub de drojdie. Se framanta bine pana se dezleaga de pe maini si apoi se lasa la dospit. Dupa ce a dospit, se ia cate o mana de aluat, se intinde in forma rotunda, la mijloc se pune umplutura, se aduce aluatul de pe margini spre centru pana se acopera umplutura, apoi se intinde iar placinta sa fie subtire. La final se prajeste. Umpluturi: varza calita in putin ulei, cu sare si piper/ branza sarata/ urda cu marar/, mere razalite si scazute pe foc, stoarse si apoi amestecate cu zahar/gem de prune Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009) [url="http://www.flickr.com/photos/13756075@N03"]poze[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=97022"]Alaptatul - Help Line[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...