Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

briose


Recommended Posts

  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

pai lasa-le mai mult eventual. Si pe mine m-a chinuit talentul zilele acestea: mai intai nu mi-a convenit reteta, ingredientele mai precis (au iesit prea asemanatoare cu checul cam uleioase si fainoase), apoi am redus drastic din doza de ulei si faina si am marit zaharul[:D], asa ca azi au iesit ceva de genul pricomigdale...Dar la cuptor cu siguranta le-am lasat mai mult de 35minute si la inceput pe la 180grade si cand au inceput sa se rumeneasca la 150grade. succes! (eu nu mai fac[bang]) Bucurie!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

si eu am renuntat de nenumarate ori dupa ce am esuat dar apoi m-am pus pe studiat si m-am prins unde e greseala. in romaneste "briose" amalgameaza 3 feluri de preparate: muffins, cupcakes si brioches (asta e de la francezi). astea 3 au procedee de preparare diferite si ingredience un pic diferite. daca amesteci una cu alta nu mai iese. la muffins se amesteca ingredientele uscate separat de cele umede, se fac des cu ulei in loc de unt si nu necesita mixer. trebuie multa grija la amestecat pt ca overmixing le face tari. au praf de copt obligatoriu in compozitie pt ca altfel nu cresc. la cupcakes se foloseste des unt si se fac ca un chec - unt+zahar+oua(separate sau nu) se bat bine cu mixerul si apoi se adauga faina +restul). de cele mai multe ori nu au praf de copt, cresc de la ouale batute. se glazureaza cu un strat de crema si se mai fac cu diverse umpluturi. briosele sint din aluat dospit (ca de cozonac) dar coapte in formele rotunde mici. adria, nu stiu ce ai incercat tu sa faci, si de unde ai luat reteta. de multe ori retetele din revistele romanesti amesteca retete traduse si produsul final nu iese de nici o culoare. pe linga procedeu pe care il fac varza nici masurile nu sint corecte. eu sint patita. daca vrei o reteta incercata de carrot muffins si una de vanilla cupcakes le postez aici sau PM.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

uite aici muffins cu morcovi. (o cana = 225 ml). Ingrediente 3 cani morcovi rasi 2 oua 2 cani de faina 1/2 cana de zahar brun 1/2 cana de zahar 1/2 cana de ulei 1/2 cana ananas, din conserva, tocat marunt 1/2 cana nuci taiate - optional 1 lingurita si jumatate praf de copt 1 lingurita esenta de vanilie 2 lingurite rase scortisoara Coaja de la o portocala 1. Se amesteca morcovii rasi cu zaharul brun si se lasa jumatate de ora, sa lase zeama. Se scurg in strecuratoare. 2. Se toac#259; ananasul cu un cutit si se stoarce bine. Se da drumul la cuptor la 350°F (175°C). 3. Se bat ouale cu zaharul. Se adauga uleiul si esenta de vanilie, se amesteca sa se incorporeze. Faina se amesteca cu scortisoara si bicarbonatul. 4. Se pune faina peste compozitie si se amesteca usor sa se incorporeze. Se adauga si morcovii scursi - se amesteca. 5. Se dau la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute. Verificati cu o scobitoare daca sunt gata.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu n-am incercat decat drOetker, ambele variante de la noi din comert. Sunt bune, se fac repede[:D] Pe cutie scrie 180 de grade, cuptor preincalzit, 25 min, poate era temperatura de vina? Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002) [url="http://www.dropshots.com/kincses3#"]poze noi[/url] [url="http://www.dropshots.com/kincses4#"]poze si mai noi[/url] [url="http://www.dropshots.com/kincses5#"]poze cele mai noi[/url] Povestea nasterii: [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=121877"] Lili [/url] si [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=121907"] Robert [/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu pana acum credeam ca muffins is aceeasi chestie cu cupcakes, adica aceeasi Marie cu alta palarie. [:D] Si de cate ori am facut ori una,ori alta, le-am zis briose. [:-)))] Am facut de multe ori, in variante [url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/search?q=briose"]fel de fel[/url] [:D] si au iesit ok. Adria, eu cred ca temperatura fu de vina. E prea putin. 180-190 e cel mai bine.
[url="http://www.bucataras.ro/miha/"]Miha papa tot[/url] [yum]
[url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12"]Copiii mei fericiti[/url] [:)] ms1 si ms2 [flo]
[url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Miha, super blogul tau, l-am bookmarked de mult, am primit linkul de la o prietena care bintuie prin "culi world". Super retetele, am incercat deja alba ca zapada si televizor si au iesit delicioase. Intrebare, in pozele cele multe de pe pagina principala, ce praji e cu foi albe si cacao in coltul din stinga jos? cit priveste controversa intre muffins si cupcakes poti sa scrii o carte. Profii spun ca nu e acelasi lucru, adica muffins nu au frosting, cupcakes au, si diferenta in procedeu pe care am mentionat-o mai sus. Ca gust, nu difera mult dar textura e diferita. Mama le-ar zice "chec in forme mici" la toate [:D]. adria, o amica a facut cupcakes in weekend si s-au ars pe margine. le-a tot incercat cu scobitoarea dar nu erau coapte si le-a lasat mai mult in cuptor. si nu e de la cuptor ca nu e prima data cind le face, a pus insa doua tavi de cite 12 una linga alta si nu a avut loc aerul sa circule in cuptor. la mijloc erau nefacute iar pe margine maronii. si asta e un factor.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui Lorelai adria, o amica a facut cupcakes in weekend si s-au ars pe margine. le-a tot incercat cu scobitoarea dar nu erau coapte si le-a lasat mai mult in cuptor. si nu e de la cuptor ca nu e prima data cind le face, a pus insa doua tavi de cite 12 una linga alta si nu a avut loc aerul sa circule in cuptor. la mijloc erau nefacute iar pe margine maronii. si asta e un factor.
mai se cunoaste ca-s ignoranta, eu am pus 2 tavi cu placinta si nu intelegeam de ce unele au ramas cam nefacute desi pareau coapte [:D] Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...