Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Ajutor - acvariu


Recommended Posts

Buna la toata lumea, Sunt nou pe aici.Am o problema si de asta ma aflu aici pe site.De curand a fost ziua prietenei mele si isi dorea de foarte multa vreme un acvariu si i-am indeplinit dorinta nestiind ce o sa ma astepte.Vorbesc cam mult asa ca, sa incep sa trec la treaba! De la un acvariu de 2 litri si 4 betta am ajuns acum la unul de 45 l, si inca unul de 24 l maternitate.Deci din cadoul ei a cazut pacatul pe mine si a inceput sa-mi placa din ce in ce mai mult sa am eu grija de ele. Sa va zic de acvariul mare.Am 5 carasi, 2 sanitari negri,5 neoni,2 scalari,2 xipho,4 betta,4 gupy,3 melci (galbeni) si 4 melci de substrat,incazitor cu termostat si filtru, 2 plante care le am luat din piata care nu stiu cum se numesc dar sunt ca niste fire de iarba mai late dar nu foarte. Intrebarile mele sunt: -credeti ca e ok sa fie asa multe specii in acelasi acvariu? -la ce temperatura trebuie sa fie (acum e 26 grade C)? -am o betta femela care sta ascunsa si se taraie pe fundul acvariului(nu are pete si nici nu se acunde de lumina si nu cred ca are acea boala oodiniu sau cum ii zice) -acvariul are o inaltime de 30 cm si scalarii stau mai mult la suprafata(credeti ca le trebuie un acvariu mai inalt sau nu au destul oxigen)? -aaaa, si mai am o gupy care are pata aceia maronie-neagra si cred ca e gravida am pus-o separat in acvariul maternitate si e la 28 grade C credeti ca e ok,ca sa nasca? Daca ma puteti ajuta va multumesc anticipat.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

pentru 45 de l ai multi pesti - ce ai scris tu ar trebui sa intre intr-un 120. exista specii compatibile intre ele - pe-ai mei pe criteriul asta i-am luat, sa "se inteleaga" cu ceilalti. de ai tai nu stiu ce sa zic, ca nu-s veterana in ale acvariului de maternitate habar n-am ce sa spun, ale mele au "nascut" in acvariu si am mutat doar pestii mici intr-o maternitate mobila pe care o bagi in acvariul mare - am gasit saptamana trecuta cand am spalat filtrul vreo 5 mititei prin filtru si i-am salvat - sunt ok, doar un pic mai mici decat "colegii de generatie" duminica tre schimb si eu un filtru si curat tevile [bang]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ai un acvariu "de incepator" ca sa zic. Ca marime e ok, dar ai amestecat pesti cu nevoi diferite. 1. pesti mari cu pesti mici; 2. pesti "calmi", linistiti (scalarii) cu cei "agitati" (in special carasii. 3. Scalarii au nevoie de acvarii inalte, doar asa poti sa-i vezi cu cozile intinse in toata splendoarea lor. Apoi ei vor apa foarte curata (mai greu impreuna cu carasii, case scurma mereu dupa mancare) si eventual hrana vie. 4. Cand carasii vor fi mari, vor deranja si plantele. Apoi au nevoie de mult oxigen (teoretic 1 caras la 10 - 15 litri de apa). Acvariul o fi avand 45 de litri umplut 100%, dar tinand cont de faptul ca nu-l umpli "ochi", de faptul ca mai pui in el nisip, filtru, ornamente diverse, etc, cati litri efectivi de apa mai raman? 5. Temperatura: la scalari 25 - 25 de grade si peste, la carasi mai mica. 6. Daca vrei mai multi pui si care sa creasca (sa poata fi hraniti) corespunzator ai nevoie de maternitate. Daca nu, pune in acvariu si plante de suprafata ca sa se poata ascunde. Si cel mai important: n-o sa ai pui in acvariul cu scalari - sunt pesti rapitori!!! 7. Cel mai important: pe la magazinele de specialitate / in piete la cei ce vand pesti se gasesc carti de specialitate. PS; Referitor la acvariul unui incepator - ingesuie la inceput tot felul de pesti si in cat mai putin spatiu. Cu trecerea timpului se axeaza pe anumite specii, in primul rand = mari sau mici, apoi scalari ori carasi. Arata deosebit un acvariu numai cu: a. carasi de diferite culori; b. scalari de diferite culori; c, pesti vivipari amestecati (xifi, gubi, moli, platy); d. neoni si/sau zebre (mai multi - 30 - 40 de bucati). Inoata in bancuri, efectul vizual e deosebit; e. numai cu gurami (diferite marimi/nuante); f. pesti rapitori. In functie de pesti se amenajeaza si acvariul (plante, nisip/pietre, ornamente, etc). Dar pentru inceput, o carte e de real folos.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Iti multumesc mult. Sa stii ca azi am scapat de carasi si i am dat fratelui meu[pk] Am sa imi iau maine o carte cum ai zis si niste plante plutitoare.Dar mai am o curiozitate.Unul sin scalari mi a murit ieri [batcap]si celalat care mi a ramasface la fel ca primul i se duc dungile de pe ei crezi ca o sa mi moara si asta?E temperatura prea mare la 26 de grade C?De asta sau din cauza ca e acvariul prea mic?[q] Merci mult pt sfaturi.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

P.S. Am uitat sa ti zic ca mai am o maternitate de 24 l.Si am pus acolo un betta dar o cam fugareste.Are plante plutitoaresi,plante in colturi ca sa se ascunda femela.Dar cum imi dau seama ca a depus icre?Am sa le vad in bulele de la cuibul de spuma sau cum?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

si eu cred ca e mic.eu am unul de 120 l si am asa:4 scalari, 4 sanitari, 2 neoni, 2 zebre, 2 mulinezi sau cum s-o scrie si inca vreo 5 d-aia negri si portocalii imi scapa acum.nici eu nu stiu procesul de inmultire decat la scalari si mulinezi.am si unul mic cu 6 puiuti de scalarei.astept sa se faca mari sa dau o parte si sa opresc doar unul.eu zic ca temperatura e buna.doar ca ai putea sa faci unul mai mare pt cati sunt.cu timpul o sa ti se para mic si cel de 120.:)) adriana&razvan-mihai 01.11.04&calin-ioan 07.08.10 [url="http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamard20041101_-8_My+child+is.png"]varsta lui razvan[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Subscriu,referitor la marime [:D] Intai am avut unul de 35l cu 5 carasi aurii, evident, prea mic, deci cand au mai crescut i-am mutat in 65l, iar dupa 3 luni am luat unul de 120l. Pentru carasi mei, e de ajuns, din pacate ma enerveaza ca nu pot avea si plante din cauza lor.(ori le mananca ori le scot din pamant). Sa nu mai vb ca am fost nevoita sa renunt la pamant, pt ca il scotea la suprafata si tubura apa. [:D] Oricum sunt niste draguti, iar motanul meu e prieten bun cu ei. Nu se pot misca fara sa nu vada el. [:D] Will you love me in the December as you do in May, Will you love me in the good old fashioned way? When my hair has turned all gray, Will you kiss me then and say, That you love me in December as you do in May?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...