Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Bebe se screme: colici sau constipatie?


Recommended Posts

Buna tuturor! Am un bebe de o luna jumatate si de vreo 3 saptamani nu mai face caca singurel. Il ajut cu supozitor sau cu termometru si atunci face cateva minute incontinuu. Rar a facut in perioada asta singur. Nu il las sa se chinuie mai multe de o zi, pentru ca se screme, plange si nu doarme. Caca arata ca mustarul, deci nu e tare. De aceea ma intreb: e constipat sau are colici? Am vazut ca nici nu stie sa faca, atunci cand ar trebui sa scoata, el se incoarda si strange funduletul. Cum sa il invat sa faca? Il alimentez la san si completare. Am schimbat si laptele praf, de la NAN, la Milumil si apoi la Humana. Stiu ca unii nu recomanda, dar dincolo se schimba laptele praf pana se gaseste unul bun pentru copil. Important e sa se respecte pasii de schimbare. De la NAN si Humana mi se pare ca vomita. La Milumil, mi se parea ca nu se satura, dar nu vomita. Ati patit asa ceva? Am inteles ca e posibil ca problema cu vomitatul sa nu fie grava, desi in ultimele zile vomita la fiecare masa, dupa ce ragaie. Si vomita atat de mult, incat ma umple cateodata pe spate. Ce tratament sa ii dau? I-am dat Bonisan pt colici, nu mi s-a parut ca ajuta. Pediatra mi-a recomandat Dulphalact pentru burtica, dar tot nu am vazut nicio schimbare. Mi se rupe sufletul cand il vad ca se screme si se inroseste. Cateodata cred ca vomita si de la cat se screme. Va rog din suflet sa ma ajutati!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Faptul ca vomita nu e din cauza laptelui...asa fac aproape toti copiii pana incep diversificarea..de regula daca nu il tii ridicat sa ragaie se intampla, dar din experienta iti zic ca si daca ragaie si e tinut corespunzator tot vomita..al meu asa facea dupa fiecare masa pana pe la 5 luni, asta in conditiile in care manca 30-50ml lapte[bang]Aveam impresia ca moare de foame pt ca la cat de putin papa mi se parea ca varsa enorm... Faptul ca ai schimbat 3 formule de lapte intr-o luna jumate mi se pare enorm...ai consultat vreun medic inainte sa faci asta??? Eu nu cred ca e constipat bb, are colici..asa se manifesta colicii..copiii se screm, ii doare burtica, plang, strang piciorusele...E normala culoarea si consistenta ..asa fac bblusii..subtire si de culoarea mustarului...Ai grija cu schimbatul asta al formulelor, nu-i deloc de joaca!!!! Multa sanatate copilului tau!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu ii baga supozitor asa des, la 4-5 zile. Nici stimularea cu termometru nu-i ok. Kk care arata ca mustarul e ok la bebeii alaptati. Unii bebelusi fac de mai multe ori pe zi, altii la cateva zile, nu-i nici o regula. Daca vomita dupa completare, e posibil sa fie surplus completarea. Daca il alaptezi, de ce ii mai dai completare? Daca da afara putin lapte dupa ce ragaie e normal. Inseamna ca regurgiteaza. Se considera ca vomita daca e jet. Roli mami de Andrei [bonjovi](16 ianuarie 2008) si Marc [cavaler](9 iunie 2006) Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pt raspunsuri. I-am bagat supozitor si termometru pentru ca un doctor mi-a zis ca nu are rost sa las copilul sa se chinuie, ca atunci cand incepe diversificarea, va face oricum singur si ca e legenda treaba cu dependenta de supozitor. Ii dau completare pentru ca am mameloane retractile si pot sa il tin si cate doua ore la san, papa cat reuseste si tot ii e fomica. Abia dupa catvea masuri de lapte praf se linisteste. Vomita mult lapte, cateodata ma umple pe spate. Si laptele vomitat e fierbinte. Nu stiu cat e de ok, pentru ca la milumil nu vomita. M-am gandit bine inainte de a schimba formula, stiu ca nu e de joaca. De mancat, si mie mi se pare ca papa mult, desi e in limitele scrise in cartea lui Capraru. Are mese cand mananca 130-150 ml. Ideea e ca nu stiu ce sa fac ca sa nu se mai chinuie. Dupa supozitor sau termometru, doarme linistit, iar somnul cred ca e cel mai important pentru bebe.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

adelaide si eu am facut ca tine insa termometrul irita ai grija eu ii puneam putin bepanthen pe varf inainte sa il introduc in fundulet oricum nu iti recomand..supozitor la fel am invatat-o asa si ea iesea numai cu supozitor apoi mi-au zis mamicile aici sa-i dau ceiut de musetel cateva lingurite in fiecare zi dar fara efect la a mea ,asa ca acu ii dau debridat dupa 2 doze iese tot...dar 2 ,3zile daca il lasi poate invata sa iasa singur,el se chinuie si din cauza colicilor asa ca da-i ceva si pt asta cat despre vomat multi copii dau o cantitate de lapte inapoi chiar si dupa ce ragaie...ma intreb facea chestia asta cu vomatul si inainte sa-i schimbi laptele ?ai schimbat multe formule sa nu-i fi afectat asta.. dar din experienta iti spun ca si fetita mea varsa la inceput mult si o tineam cate 15 min in brate ridicata chiar si dupa ce regurgita si in timp si-a revenit nu mai varsa asa decat f putin ..am inteles ca pana la vreo 6 luni e posibil sa faca asta..dar o data ce bb ia bine in greutate eu zic sa nu iti faci probleme
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am vorbit cu pediatrul. A zis sa nu ii mai dau laptele meu pana maine, sa continui sa ma mulg. Nu a mai vomitat pana acum, sa vedem mai incolo. In loc de Bonisan, i-am dat Sab Simplex. Dupa prima doza a inceput sa se partaie intr-o veselie si a adormit linistit. Vad ca nu se mai screme, ceea ce e bine, ca mi se rupea sufletul cand il vedeam cum se chinuie. Am uitat sa zic: laptele l-am schimbat dupa ce s-a constipat. Acum sunt curioasa daca vomita de la laptele meu. Si mai e ceva: pe langa ce sugea el de la san, ii dadeam si lapte muls vreo 60 ml, iar apoi ii dadeam completare 90 ml. Azi i-am facut cate 120 ml de lapte praf si a fost ok, a baut max 100. Oare sa nu se sature cu laptele meu? Am vazut ca e diferit ca si consistenta de al unei prietene, e mult mai diluat si mai albicios.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand de ce sa nu-i dai laptele tau? Ca ce? Adica vomita de la laptele tau si de la ala praf nu? Doar nu ii dai lapte praf fara lactoza. In al doilea rand, cred ca supra alimentezi copilul. Adica suge, ii dai completare cu sticla din laptele tau 60 ? si apoi inca 100 praf???????? Pai el vomita ca e lacom, nu stie sa se opreasca,si bea prea mult. Ii ajunge san+ completare sticla cu lapte muls! Vezi ca daca i-ai dat doar lapte praf a baut doar 100, atat e normalui si e logic. Ai mei nu depaseau 100 niciodata (cantariti dupa supt), cel mai adesea 80ml! La 1 luna e f mult san+ 60 muls+100 praf! Si nici amesteculde tot felul de tipuri de lapte nu e bun. Incearca mai multe feluri de picaturi de colici - grape baby water sau de genul..si da-i sa suga! Lasa laptele praf. A, si schimba doctorul[:-@] Revin, ca uitasem ceva: nu conteaza ce consistenta are laptele.Daca ai acces la internet poti sa afli usor din ce e format laptele matern. Este de 2 feluri, cel care iese la inceput, se numeste foremilk, e apos si mai transparent, tine de sete. Dupa ce copilul suge mai mult timp, urmeaza laptele gros - hindmilk, care e mai consistent si satura. Probabil tu iei copilul de la san inainte de a suge pe cel consistent, sau, daca te iei dupa cel muls, normal ca iese cel apos prima data cand mulgi. Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009) [url="http://www.flickr.com/photos/13756075@N03"]poze[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=97022"]Alaptatul - Help Line[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

vai de mineeeee cine e pediatrul tau?sa nu faci prostia sa nu-i mai dai lapte de al tau!serios consulta alt pediatru si vezi ce-ti spune ..eu nu am auzit un pediatru care sa zica sa-i dai lapte formula si nu matern fie si pt o zi..de ce sa nu-i dai?are vreo logica?adica bb vomita de la laptele tau?[bang] da si mie mi-a zis in spital cand stateam sa nu il alaptez pana nu ii trece diareea ca facea 12-13 scaune pe zi,apa si vroia sa mi-l tina cu morcov si mucilagiu eram si eu tot la primul copil insa nu am ascultat decat de instinctul meu matern si ii dadeam 1,2 ori pe zi sa suga pe ascuns si bine am facut pt ca nu l-a afectat..bb al meu avea tot 1 luna
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...