Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Asiurarea sotului pt. nastere in Germania


Recommended Posts

Buna, Eu si logodnicul (neamt, asigurat in Germania, delegat in Romania unde locuim) ne gandim, ca tot omul dupa cativa ani buni de locuit impreuna, sa facem pasii cei mari : casatorie si copil. Numai ca nici nu ma gandesc sa nasc in Romania, stiind care's conditiile din ambele parti. Plus ca in Germnaia avem casa, familia lui iar copilul va fi cetatean neamt, cu mama romanca. Eu lucrez in Ro, deci as intra in concediu de matenitate si evident as avea asigurare si venituri in Romania. In cazul acesta mai pot beneficia de asigurarea sotului in Germania? Stiu ca asigurarea de famileie e valabila numai daca sotia nu are venituri? La nastere e la fel? Mersi anticipat!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Dar tu acum esti asigurata in Germania? Pe asigurarea sotului, sau oricum. Ai card? Ca sa beneficiezi de asigurarea de familie a sotului trebuie sa faci cerere la casa de asigurari a sotului si sa dai declaratie ca nu ai venit. Daca te accepta, primesti card de asigurat si ai drepturi egale cu el. Cred ca veniturile din strainatate sunt considerate si ele venituri. Daca pana acum nu ai facut cerere si nu ai card, nu esti asigurata. Mami, Stefan (13.04.2010) si Victor (31.08.2007)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

In acest moment locuim si lucram in Bucuresti. El e angajat de Germania si trimis in Buc. Acum nu suntem casatoriti si nici nu avem copil (ambele sunt la stadiu de dorinta, mai ales ca nu mai suntem adolescenti si ar fi cazul). Asadar, planuim sa ne casatorim si sa facem un copil, urmand sa ne mutam in Germania. Daca tot bate casatoria si dorinta unui copil cu plecarea din Ro, pot sa beneficiez de concediu maternal din Ro. El zice ca vedem noi dupa ce raman insarcinata, eu cred ca pieredem bani daca platim nasterea in Germania sau renunt eu la serviciu, ar fi mai convenabil sa am asigurare. Oare beneficiez de asigurarea lui chiar daca am venituri in Ro, sau sa imi fac de pe acum si eu asigurare in Germania. Am auzit ca ar fi pe la un 300e pe luna... destul de mult
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Daca va casatoriti si va mutati in Germania, banuiesc ca nu vei mai lucra in Romania si nu vei mai avea nici venituri acolo, asa ca vei putea beneficia de asigurarea sotului. Nu are nici un rost sa iti faci de acuma vreo asigurare, cat timp traiesti in Romania. Eu zic sa iei lucrurile pe rand si sa te stresezi cu detaliile astea doar cand planurile de mutat sunt ceva mai fixe. Asigurarea e destul de scumpa, dar se retine din salar direct de angajator. Daca nu ai venit si sotul are, poti fii co-asigurat. Nu stiu daca se poate si alta varianta. Nu am auzit pe nimeni sa isi plateasca asigurarea direct. Mami, Stefan (13.04.2010) si Victor (31.08.2007)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui selina-d
Daca va casatoriti si va mutati in Germania, banuiesc ca nu vei mai lucra in Romania si nu vei mai avea nici venituri acolo
Selina, multumesc pt. raspuns si inetes, dar mi-ar fi mai de ajutor daca ai citit mai mult de primul rand din posari. "Citez din 1-ul post":
Citat:
citat din mesajul lui CRYSSAaaEu lucrez in Ro, deci as intra in concediu de matenitate si evident as avea asigurare si venituri in Romania.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...