lulu77 Publicat Iulie 1, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 1, 2011 vinetele coapte le pun in punga ; visine fara samburi, jumatati de prune, jumatati de caise in cutii de plastic de unica folosinta ; gogosar taiat cubulete ptr ciorbe in punga ; verdeata spalata si uscata facuta sul in pungi ; rosii mici, mici de tot, intregi in punga ; conopida rupta buchetele mici in pungi ; dovleac ptr placinta ras in punga ; loboda, stevie, in punga ; ardei copt nu mai fac de cand am descoperit ardeii copti bulgaresti si ma aprovizionez mereu de la o prietena- am constatat ca nu se merita munca comparativ cu pretul si gustul celor bugaresti. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
valentinag Publicat Iulie 1, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 1, 2011 Deocamdata doar spanac, loboda si verdeturi la congelator.Fasole verde pun saptamana asta. Am facut si cateva borcane de dulceata de zmeura si capsuni. Restul, astept sa se coaca la noi, nu pun legume din import. "La vita e bella" [url="http://www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs"]Explore Romania[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/554112020rwFQkV"]De mancare[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/565172161pMqtFs"]Dulciuri[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/562608582PcVExE"]Din gradina mea[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b.nica Publicat Iulie 2, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 2, 2011 Suntem obisnuiti cu verdeturile prezente constant in supemarketuri indiferent de sezon.Anul trecut am pus,avand supraproductie la tara,marar,patrunjel,leustean si tarhon in congelator(dupa ce le-am spalat si tocat).Au fost de neinlocuit toata iarna.Au avut o aroma deosebita si unde mai pui ca erau bio [:D] si la indemana,ca nu stii cand iti trebuie. Anul acesta am repetat operatiunea si in plus am mai pus si palalii(?)de marar cu seminte mari la uscat la umbra pe terasa,pt. ca sunt excelente la muraturi,mancaruri(iahnie) si sarmale. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maria_alexia Publicat Iulie 2, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 2, 2011 conopida si fasolea pastai le pun la congelator dupa ce le oparesc, nu mi se pare ca isi schimba cumva gustul. conopida o pun toamna - apare in piata cam la vremea muraturilor. acum avem gem si sirop de capsuni, de visine, azi am facut sirop din muguri de brad (cam tarziu, dar bien ca am gasit), in congelator doar mazare, urmeaza fasolea verde. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ioanna81 Publicat Iulie 4, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 4, 2011 revin cu noutati din congelator [:D] am pus visine fara samburi [pofta] am mai facut dulceata de visine si caise (stiu ca nu sunt in congelator dar intra la categoria conserve/provizii pentru toamna/iarna) si pasta de corcoduse verzi pentru acrit ciorbele revin dupa alte noutati![flo2] [url="http://pentru-raisa.blogspot.com/"] Sa o ajutam pe Raisa[/url] ****************************************************************** Ioana si Carol Ioan fac [cool][url="http://stangulaopinie.blogspot.com/"]Trazbâtii[/url] [cool] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lulu77 Publicat Iulie 5, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 5, 2011 si eu am facut in week-end dulceata de zmeura si de caise [pofta] saptamana asta o sa pun visine fara samburi in cutiute. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gogosel Publicat Iulie 5, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 5, 2011 Vreau sa pun fasole pastai insa nu stiu cum [:-@]- oparita sau asa cruda?dupa ce o voi pune in mancare ,la iarna,va fi tare dc este neoparita? pana acum am pus loboda, stevie,marar,leustean, broccoli din gradina noastra,cativa dovlecei dar zuchini- mici cat degetuli subtiri,cu coaja verde. am pus in pungute si ramurile de leustean ,fara frunze,pe care le voi folosi la iarna la sarmale,puse in josul oalei.dau un gust...[pofta] la fel fac si cu marar verde- pun lujerele intregi,indoite si in pungute de 0.5 kg,suficiente pt un set de gatit.sunt super la ciorba de perisoare,sarmale,varza,etc. mai vreau sa pun sapt asta visine fara samburi,in caserole(am vazut in metro la preturi mici) zicea cineva de pungi speciale pt congelat- care e diferenta fata de cele normale?doar etasaneitatea? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ioanna81 Publicat Iulie 6, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 6, 2011 gogosel, eu nu oparesc legumele inainte de a le pune in congelator (cu exceptia spanacului) si nu am observat nicio modificare a gustului. nici nu fierb mai greu, dupa parerea mea. pungile speciale pentru congelator economisesc spatiu in afara de faptul ca se inchid etans si sunt mai groase decat cele la rola. mie mi s-a intamplat sa mi se sparga punga cu marar in congelator. o feerie...[alcool] alta diferenta nu stiu sa-ti zic [:D] [url="http://pentru-raisa.blogspot.com/"] Sa o ajutam pe Raisa[/url] ****************************************************************** Ioana si Carol Ioan fac [cool][url="http://stangulaopinie.blogspot.com/"]Trazbâtii[/url] [cool] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b.nica Postat Iulie 8, 2011 Raport Distribuie Postat Iulie 8, 2011 Eu avand supraproductie de corcoduse dar si de alte fructe care merg mai bine in congelator(afine,coacaze,zmeura),ma gandesc sa va cer reteta de suc de corcoduse verzi pt. acrit ciorbele,dar pus in sticle si care sa tina bine in camara. Parca i se spune "bulion de corcoduse",. Edit.pt.ca mi-a venit o idee in ultimul moment:sa fac sucul de corcoduse verzi cu leustean!Ce ziceti? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gogosel Publicat Iulie 8, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 8, 2011 b.nica,nu s-au copt corcodusele? oricum,metoda este identica cu cea pentru bulionul de rosii: pui la fiert corcodusele,cand sunt moi se dau prin sita mare ca sa alegi samburii.apoi se scade destul de mult,se pune fierbinte in borcane si se strerilizeaza. stiu ca este f bun ca mai face mama mea si uneori acreste mai bine decat lamaile. poti pune leustean insa poate doresti sa acresti ceva caruia nu ii trebuie verdeata...tu stii! spor la treaba! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.