Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

"Calendarul" conservarii legumelor pt iarna


Recommended Posts

dana, eu pun pepenii, singuri sau impreuna cu alte legume, cu hrean, usturoi, boabe piper si coriandru, mustar si saramura RECE- o lingura mare de sare neiodata la un litru apa, apa rece, neoparita. se mureaza mai greu dar tin si mai mult si nici nu se inmoaie rau muraturile.la fel procedez cu orice muratura(catsravete, gogonele, etc). azi incep sa pregatesc gogosari, la fel, murati la rece, neopariti. ieri am pus inca doua caserole cu boabe struguri negri, la congelator, ptr prajituri/tarte.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 139
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Citat:
citat din mesajul lui Ioanna81
am mai faut asa: -pasta de rosii -zarzavat de ciorba azi mai fac: -bulion de gogosari
[url="http://pentru-raisa.blogspot.com/"] Sa o ajutam pe Raisa[/url]
****************************************************************** Ioana si Carol Ioan fac [cool][url="http://stangulaopinie.blogspot.com/"]Trazbâtii[/url] [cool]
Buna Mi-au atras atentia retetele tale de iarna si cum e o mare abundenta de legume in piete, m-am gandit sa incerc aceste retete, in cantitate mica sa vad ce reusim sa facem, daca nu ne iese macar sa nu stricam multa ''materie prima'', asa ca am marea rugamintea de a-mi impartasi aceste retete, bineinteles daca esti de acord si in limita timpului disponibil, aici sau pe pm. Mii de multumiri
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu am citit subiectul de la inceput...dar as vrea sa stiu daca are cineva reteta de murat castraveti numai cu saramura si foarte putin otet. Nu din aceia de vara, ci peste iarna...As pune castravetii taiati, la noi sunt numai castraveti mari si nu au iesit buni anul trecut...a mai pus cineva asa?

 

M-ar interesa si varza murata, cand se pune? Am pus acum doi ani in octombrie si a iesit buna. Anul trecut insa am pus la murat in noiembrie si imediat cum am pus-o in garaj a inghetat...nu s-a murat bine si dupa Craciun cand am mai facut sarmale abia am gasit frunze cat sa fac, am aruncat jumate de varza ca era inmuiata si mirosea urat...stiti cumva de ce? Eu o pun numai cu hrean si marar. Citisem ca sunt bune frunzele de visin sau chiar crengi, dar aici nu sunt...

 

Daca aveti idei, sfaturi, le primesc cu placere. [flo]

 

pid="red">uid="purple">rid="blue"> sid="maroon">i id="teal"> sid="green">iid="purple">mid="navy">pid="red">lid="orange">uid="limegreen">...id="Georgia">

id="size2">

Hobbyid="Book Antiqua">

 

calator de profesieid="Book Antiqua">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Varza murata: Se curata verzele de primele doua-trei foi, se scobesc cotoarele si se aseaza in butoi, printre ele se pun crengute de marar; apa care se pune peste varza se prepara astfel: la un litru de apa o lingura de sare grunjoasa, de preferat sarea vrac, aceea care este asa mai negricioasa, se amesteca apa pana se topeste sarea si se toarna peste varza pana se acopera. Secretul ca sa nu se strice este ca varza trebuie vanturata, adica cu un furtun bagat pana la fundul vasului sa se sufle in apa de mai mute ori la cateva zile, eu fac aceasta operatiune toata iarna si n-am treaba cu ea, nu face nici floare si nici nu se strica. Ca sa aibe o culoare frumoasa se pot pune boabe de porumb, aproximativ un stiulete.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc, asa am procedat cu varza murata, doar ca eu am taiat capatana in doua. Nu gasesc aici butoi, dar am sa mai caut. Eu am pus in doua galeti de cate 10 l, nu mancam mai multa varza, dar nu incape capatana intreaga. Am vanturat-o, cum spuneam...in primul an a iesit OK. Nu stiu ce s-a intamplat in anul al doilea, e posibil ca din cauza ca am pus-o atat de tarziu si nu am mai putut sa o vantur caci a inghetat(nu am beci, o tin in garaj)? Cand e vremea de pus varza murata? [url="http://vorbele.wordpress.com/"] pur si simplu...[/url] [url="http://salmi-foto.blogspot.com/"] Hobby[/url] [url="http://salmi-ladrum.blogspot.com/"] calator de profesie[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu conteaza ca ai taiat-o un doua, din cauza ca nu ai vanturat-o s-a stricat. Pe la sfarit de noiembrie inceput de decembrie e timpul de varza, noi asa o punem. Pe la un magazin de mase plastice incerca sa gasesti un butoias de 20-30lt cu capac nu se poate sa nu existe asa ceva. Ceva de genul asta: http://i52.tinypic.com/abt4wm.jpg
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...