Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

dece nu-mi(mai) creste piinea?


Recommended Posts

Ultimile mele incercari de a face piine am dat rateuri...nu inteleg de ce nu mai creste piinea? La inceput iesea crescuta frumos si gustoasa, iar ultimile 4-5 dati cind am facut de fiecare data a ramas cam necrescuta si clicoasa...folosesc aceasi drojdie uscata aceasi faina...etc...ce nu am mai pus este miere si lapte pt ca vreau o piine fara zahar in ea si fara colesterol...deci nu inteleg, de ce nu mai creste ca si inainte?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Multumesc pt raspusuri! Chiar nu m-am gindit ca acea miere face piinea sa creasca! nu imi placea cum iasa cu gust dulceag de la ea in plus sint doar calorii in plus, ca reteta era o lingura. Am pus aceeasi cantitate de apa cum puneam inainte de lapte plus apa normal ceruta de reteta. Am sa incerc sa fac drojdia separat crescuta( desi reteta spune sa fie puna in masina de piine asa uscata) si sarea separat sa vad daca iasa asa.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Drojdia in aluat fermenteaza si fermentatia fara zaharuri...nu prea este posibil.Din aceasta cauza nu ti-a mai crescut aluatul pt ca nu a fermentat drojdia din lipsa de zaharuri.Lingurita aceea de zahar este suficienta.Nu cred ca au legatura sarea,faptul ca intra in contact drojdia cu celelalte ingrediente. Pur si simplu- fermentatie fara zaharuri...nu se poate!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ai facut la masina de paine? Cum ai procedat exact? Painea poate sa creasca frumos si fara zahar. Cand tineam regim Montignac imi faceam singura painea din faina integrala. La masina de paine faceam doar din faina, sare, apa, drojdie uscata si - daca nu uitam - un pic de otet de mere. Crestea foarte frumos. Daca faceam cu mana, puneam drojdie proaspata pe care o dizolvam in apa - fara zahar -, dar nu crestea asa frumos. Ramanea indesata, dar nu era clisoasa. E drept ca nici nu framantam la ea cine stie ce ca ma dureau mainile :). Oricum, nu-ti va creste ca o paine cu drojdia "hranita" cu zahar, dar ramane mai indesata si e coapta, nu clisoasa.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
msl, nu are legatura tipul fainii, ci doar ca in momentul in care ai scos cuva din aparat ,temperatura din camera este mai scazuta deact cea din cuva si vaporii emanati de paine se lovesc de peretii interiori ai cuvei(care sunt raciti de temperatura mai scazuta din camera) si se condenseaza iar picaturile de apa formate umezesc painea. dar e se usuca dupa ce o vei lasa putin la aer.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...