Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum se pastreaza salata de icre in frigider?


ML

Recommended Posts

Am cumparat cateva borcane cu salata de icre si, ultimul, pe care nu il deschisesem de f. mult timp, s-a stricat. Salata nu are conservant si am tinut-o in frigider. Sa pun oare, atunci cand il deschid, putin ulei deasupra ca strat protector sau...? [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Noi,vara punem peste icre,o frunza de vita spalata bine.Acum iarna,acoperim cu folie de plastic castronelul. "La vita e bella" [pegeam][*][pegeam] [url="http://www.lizidesign.com/"]Bijuterii hand made[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/554112020rwFQkV"]De mancare[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/565172161pMqtFs"]Dulciuri[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/562608582PcVExE"]Din gradina mea[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu prea inteleg ce fel de icre ... Eu nu am vazut decat salata de icre la cutie de plastic de la Negro sau Salmar, care numai gust de icre nu are si colcaie de conservanti, sau icre varsate gata preparate care si alea cred ca au conservanti, sau nepreparate, pe care le faci tu cu ulei si lamaie. Nu stiu cat ar putea tine salata preparata, dar ma gandesc ca nu prea mult, avand in vedere ca este mult ulei si este totusi un preparat crud. Astept sa ma mai lamureasca cineva, poate invat lucruri noi. Boghi [url="http://www.goblenpartner.webs.com"]mai lucreaza cineva goblen?[/url] [url="http://www.avonromania.webs.com"]... e mai simplu decat crezi ...[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ML, Nu cred ca icrele se pot pastra asa preparate salata pentru mult timp. Eu totusi cand ma mai multa salata facuta o impart in doua. Salata care vreau sa o pastrez mai mult, o pun intr-un borcan , o nivelez cu o lingura si torn deasupra unt topit. Pun la frigider sa se intareasca untul care devine tare si nu mai lasa aerul sa intre. O alta metoda ar fii sa pui salata intr-un castronel si apoi sa tragi tot castronul in vid cu aparatul de vidat ! La toti numai bine!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sunt icre grecesti, fara conservant si alte minuni, au deja ulei si lamaie. Tu adaugi ceapa, +/- ulei,lamaie. Da, Petra, m-ai ghicit [:)]. Ce pun peste ele in borcan (dupa ce-l desfac), pentru "sigilare"?... Am sa topesc unt (caldut sau cum?). Cred ca este mai nimerit decat uleiul (torn peste ardeii capia in otet de la magazin, dupa ce folosesc o parte, si vad ca le prelungeste viata [:)] - se solidifica deasupra). Multumesc! [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca e ok de pastrat mai mult de cateva zile, chiar in frigider, chiar cu orice pus peste... Cred ca nu e sanatos si intotdeauna mama facea icre de sarbatori mai mult decat se consuma; stia asta de la bun inceput, dar nu avea niciodata o idee de cati musafiri va avea. Oricum, intotdeauna am aruncat resturile de icre (chiar castronase neincepute) daca ramaneau peste 3 zile, inainte sa isi schimbe gustul, oricum. Nu ajungeau niciodata sa se strice vizibil. E ca maioneza, bun numai cateva zile, 2, hai 3... Caci aceste alimente preparate atermic incep a-si pierde proprietatile nutritive inainte sa se vada o alterare a gustului si/sau aspectului. Sunt cunoscute ca putand da intoxicatii alimentare chiar daca nu si-au modificat gustul. Eu nu am vazut niciodata icre stricate, nici n-am auzit la cunoscuti. Sincer, nici nu stiu cum ar arata stricate sau ce gust ar avea, voi cum va dati seama? [gravi] 9+
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui ML
Sunt icre grecesti, fara conservant si alte minuni, au deja ulei si lamaie. Tu adaugi ceapa, +/- ulei,lamaie. Da, Petra, m-ai ghicit [:)]. Ce pun peste ele in borcan (dupa ce-l desfac), pentru "sigilare"?... Am sa topesc unt (caldut sau cum?). Cred ca este mai nimerit decat uleiul (torn peste ardeii capia in otet de la magazin, dupa ce folosesc o parte, si vad ca le prelungeste viata [:)] - se solidifica deasupra). Multumesc! [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
ML, Topesti untul la microunde si il torni caldut. Cel mai bine este sa lasi untul sa se moaie la temperatura camerei cateva ore si apoi nu-i mai trebuie mult la microunde sa fie topit, deci nu mai ajunge sa fie fierbinte. La toti numai bine!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc, Petra. Cuptor cu microunde nu mai am de mult, dar am sa-l pazesc pe aragaz. Liliana noi am luat 4 borcane mari. Scoteam din cel desfacut cate 3 linguri si amestecam cu ceapa, etc. Nu s-au stricat, au mancat si copiii (6 si 8 ani), n-a patit nimeni nimic. Doar la ultimul borcan cand sa mai iau am vazut ca si-au schimbat culoarea la suprafata, erau gri. Asa ca le-am aruncat. [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...