Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

cum sa reusesc sa bat albusele spuma?


Recommended Posts

Eu am avut parte mereu de esec atunci cand bateam albusurile, tot asa nu se intarea spuma si ramanea albus nebatut la fundul vasului. Cand am invatat ca trebuie sa pun un varf de sare, nu am mai avut probleme, intotdeauna spuma este tare si " sta in picioare " Monica http://www.community.webshots.com/user/maraki36 mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 ) [url="www.dropshots.com/maraki"]Foto Angelo[/url] [url="www.dropshots.com/maraki1"]Angelo1[/url] [url="www.dropshots.com/maraki2"]Angelo2[/url] [url="www.dropshots.com/maraki3"]Angelo3[/url] [url="www.dropshots.com/maraki4"]Angelo4[/url] [url="www.dropshots.com/maraki5"]filmulete maraki5[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Se pare ca nu exista nici o reteta sigura, sau mai degraba fiecare are reteta ei sigura. Poate n-o sa va vina sa credeti, dar eu pun de la inceput zaharul in albusuri si dupa aceea incep sa le bat (sare n-am pus niciodata). Am impresia ca viteza mixerului e "de vina" [:D](le bat la viteza maxima; cu telul nu stiu daca s-ar face). Si eu stiam ca zaharul se adauga treptat, dupa ce se face spuma, dar de mai bine de 10 ani de cand folosesc metoda de mai sus nu mi s-a intamplat sa am vreun esec.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu le-am batut si reci, direct din frigider si la temperatura camerei, nu mi-am pus niciodata problema asta [:)]. Sare pun daca nu uit, dar imi ies si fara sare. Daca cumva imi scapa vreun pic de galbenus atunci pun un fir de sare sau cateva picaturi de lamaie inainte de a le bate. Asadar mi se bat si cu galbenus scapat prin albus... Folosesc castron de plastic si, in functie de dispozitie (lene [:P]), mixer sau tel. La tel mi se bat mult mai repede decat la mixer, dar la tel trebuie sa prinzi tehnica - miscari rapide si oblice cumva, adica si pe orizontala si pe verticala in acelasi timp. Cu mixer bat la viteza mica la inceput si apoi o cresc treptat. Dar destul de repede, adica pana ajungi sa numeri la 10-15, deja sunt la viteza maxima. Singurele dati cand am patit-o sa nu mi se faca spuma a fost atunci cand am folosit castron care nu era perfect uscat. Daca il spal atunci si uit sa-l sterg bine-bine cu servetele si ramane un pic de apa pe peretii sau pe fundul castronului, atunci nu mi se mai bat spuma. Iar cand e vorba de batut cu zahar, eu fac asa: bat intai albusurile singure pana nu mai cad din castron, apoi adaug zaharul necesar (tot zaharul deodata) si apoi le bat din nou pana se intepeneste din nou spuma.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu stiam ca ouale trebuie sa fie reci ca sa se bata bine albusul. Eu le bat cu sare sau zeama de lamaie pusa de la inceput in recipient de plastic, reci si imi ies minunat. La albusuri n-am intampinat niciodata vreo pb. In schimb, maioneza cu ouale intregi am ratat-o [bang] http://chicboutique2011.blogspot.com/
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Msl1....la supermarket, in sectiunea de condimente se gaseste un praf numit "cream of tartar". Pui un virfulet de cutit pentru fiecare albus la inceputul "bataii". Bate albusurile ori in castron de sticla/portelan sau inox avind grija sa fie perfect uscat si sa nu aiba urme de grasime. Este posibil sa le strici si daca le-ai batut prea mult (overbeating). Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu am avut niciodata problema asta, am facut cu oua diferite, romanesti, suedeze, de casa, etc. Luate din frigider direct, batute cu mixer incepand cu viteza mica, direct cu viteza mare, batute cu mana cand nu aveam mixer, batute cu robotul de bucatarie cu lama(aici recunosc ca uneori nu s-au batut si am continuat cu telul manual si am reusit sa le bat)...nu am pus niciodata sare in ele, nici lamaie, nimic. Zahar daca trebuie pun cand sunt aproape batute, dar am facut si asa ca am pus zahar la inceput si le-am batut...mereu a iesit spuma tare. Chiar nu cred ca sunt atat de norocoasa, dar habar nu am care e explicatia... In schimb mi s-au taiat albusurile la maioneza de mai multe ori :)). [url="http://vorbele.wordpress.com/"] vorbe de copil...[/url] [url="http://salmi-foto.blogspot.com/"] Hobby[/url] [url="http://salmi-ladrum.blogspot.com/"] calator de profesie[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am batut in vase de tot felul, cu mixerul ori robotul, dar niciodata la mina, reci ori la temperatura camerei, am mai scapat si nitel galbenus- au iesit fara probleme. O singura data am luat oua cu omega 3 (gaselinita de marketing- parerea mea), dar n-aveau altele, am facut spuma din albusuri, dar au iesit pleostite rau. Faceam bezeaua de la Pavlova, si mi-am facut mii de nervi cu spuma aia pleostita.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu n-am decat un vas de plastic care il tin special pentru mixer. Ouale le bat de obicei cum le scot din frigider, dar asta numai pt ca asa s-a nimerit intotdeauna, nu stiam ca trebuie batute numai reci. Pun intotdeauna un varf de sare. Si intotdeauna mi-au iesit spuma tare, mai putin atunci cand scap si putin galbenus si nu mai iese spuma atat de tare, dar tot se face. A, si le bat cu mixerul la viteza mare. [url="http://www.dianabajenaru.ro"]Diana[/url] si [copil] Mircea (2.01.2004) [url="http://www.freewebs.com/bbianfeb2004/index.htm"]Bebelusi de ian-feb 2004[/url] Al doilea "copil" care acusi face 2 ani [url="http://www.icosmetice.ro"]Cosmetice romanesti[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...