Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Buna, Abia m-am inscris pe acest site si am tot cautat ceva legat de RH. Al meu este negativ din pacate, sotul pozitiv. Am inceput sa lucram la un bebe de luna asta, inca nu stiu daca am ramas sau nu insarcinata. Intrebarea mea este: daca raman insarcinata, trebuie sa merg la o clinica pentru injectarea acelui anticorp lipsa sau nu? Multumesc anticipat!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Buna Deea, Am fost in aceeasi situatie. Rh negativ inseamna ca in sangele nostru nu sunt niste crocozauri [:D] pe care cei cu Rh pozitiv ii au (inteleg totusi ca nu sunt vitali). Daca bebe are RH pozitiv, sistemul tau imunitar depisteaza crocozaurii in sangele lui bebe si actioneaza creand anditcorpi in timpul sarcinii care se vor vedea in analizele de sange si decizi cu medicul momentul cand trebuie facut vaccinul. Va trebui sa faci analize de sange pentru depistarea anticorpilor (eu am facu lunar, ca eram f stresata), cred ca se fac cam la 2-3 luni ca nici anticorpii nu apar peste noapte. In cazul meu, desi bebe are RH pozitiv eu nu am creat anticorpi anti-rh (cel putin pana cu 3 saptamani inainte sa nasc, cand am facut ultima analiza), asa ca am facut vaccinul la 24h dupa ce am nascut pentru a avea sanse si cu o sarcina ulterioara. Exista posibilitatea ca bebe sa aiba Rh negativ si in acest caz sa nu fie nevoie de vaccin (dupa ce nasti, se face analiza de sange si se stabileste RH lui bebe - neaparat sa le amintesti sa il faca rapid). E destul de important daca ai mai avut sarcini inainte si la ce varsta au fost oprite in evolutie. Succes in continuare si gandeste pozitiv. Ioana, mami de Patricia Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu sunt la prima sarcina, am Rh -, sotul pozitiv.Doctorul nu m-a pus sa fac dozarile de anticorpi pana acum.Oare ca sunt la prima sarcina si din cauza asta? Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt [gravi] [url="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Racheel&year=2011&month=9&day=4&babycount=1"]35+[/url] cu [fetita] Anastasia-Maria [ruga] Doamne, ajuta-ne in continuare!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am fost intrebata de catre medicul ginecolog si i-am spus ca am avut 3 sarcini oprite din evolutie (prostiile copilariei) si m-a intrebat daca vreo sarcina a depasit 8 saptamani, dar sincer nu imi mai amintesc, dar nu cred sa fi depasit 8 saptamani... Mi-a spus ca este obtiunea mea daca vreau sau nu dozajul cu acel anticorp anti D parca se numeste, deoarece, daca eu fac dozajul ala, iar bebe va avea rh negativ, va fi o diferenta de anticorpi si anticorpii mei vor omora sarcina considerand-o intrus in organism, iar daca bebe va avea rh pozitiv va fi ok, dar nu voi afla inaintea sangelui meu ce rh are bebe. Sangele meu va depista prima data sarcina, iar riscul trebuie sa mi-l asum eu, cam asa a sunat concluzia. Oricum, va trebui sa-mi gasesc un medic cu experienta in asemenea probleme. Mai am 4-5 zile pana la data in care ar trebui sa vina CM... sper sa nu vina si sa fiu [gravi] Multumesc ptr raspunsuri, iar daca mai este ceva de povestit legat de sarcina cu rh negativ... va rog sa o faceti, mi-ar prinde bine, deoarece sunt un pis stresata din cauza lipsei de info pe tema asta... Multumesc!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

salutare deea, foarte intereasnta povestea asta cu rh negativ si eu il am, mostenit de la mama , tata avand pozitiv si cum istoria se repeta si sotul meu are rh pozitiv...noi nu avem inca copii(eu am endometrioza) si nici n-am ramas insarcinat vreodata in viata mea... insa am sa-ti zic povestea mamei mele, m-a avut pe mine si m-a nascut fff greu si in sarcina a avut multe peripetii, de la cazut pe gheata in luna a 7a cu sangerari si col deachis, pana la accident cu autobuzul cu o saptamana inainte de a ma naste...toate au fost ok, pt ca si eu aveam rh-ul mammei....la al doilea copil care a venit dupa vreo 10 ani de la mine, cred ca situatia a fost alta si mama a avut parte de un avort spontan aproape de 4 luni...nu stie ce s-a intamplat si nu i-a vorbit nimeni de anticorpii anti D... acum e randul meu sa ma informez, dar din cate stiu eu dupa orice sarcina(fie dusa la capat , fie intrerupta) trebuie sa faci vaccinul la 72 ore, pt a evita nepalcirile unei sarcini viitoare pierdute. acum ca circula destule zvonuri ca femeile cu rh negativ sa faca doar 2, max 3 copii ca apoi ies cu handicap nu stiu ce sa-ti zic...cert este ca rh-ul nostru scoate afara tot ce nu etse compatibil cu el... nu stiu cat te-a ajutat povestea mamei mele, dar iti doresc succes si liniute duble!!! aaaaa si mai cere parerea si altui medic care s-a confruntat cu astfel de cazuri.... mai intai fa ceea ce este necesar, apoi ceea ce este posibil si vei realiza imposibilul
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mie mi s-a explicat astfel: daca bebe are RH pozitiv (eu avand negativ), corpul meu il percepe ca pe un intrus si produce anticorpi pentru a-l ataca. De aceea se face periodic acest dozaj de anticorpi pentru ca, in momentul in care organismul mamei incepe sa ii produca sa se ia masurile necesare. Ceea ce ti-a spus tie Dr suna total aiurea: faci dozajul de anticorpi pentru a vedea daca organismul tau i-a produs nu iti introduce nimeni anticorpi. Eu am facut dozajul in fiecare luna iar fetita mea are RH negativ deci, dupa ce spune medicul tau ar fi trebuit sa se intample o nenorocire, Doamne fereste!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru poveste! A mamei mele este asa: mama rh negativ, tata pozitiv. Pe vremea aceeaa nimeni nu a informat-o ce inseamna rh-ul asta si ce efecte poate avea asupra sarcinii, aflase doar din discutiile cu alte femei cu aceeasi situatie. Eu am fost prima sarcina a mamei mele, sarcina usoara si fara probleme, dar si fara prea multe investigatii. Dupa mine au mai urmat inca cel putin 6 sarcini pierdute la diferite saptamani, cea mai avansata fiind ultima de 6 luni, unde baietelul a trait cam o ora. Legat de vaccinul acela, care trebuia facut... nu stiu ce sa zic, nu mi-a facut nimeni, ultima sarcina fiind dorita, dar am facut un avort spontan(la urgenta la Pantelimon). Inainte cu 2 saptamani fusasem la un cabinet particular, la un control, deoarece CM nu mai venea. Mi-a facut control ginecologic, test de sarcina si ecografie, toate neconcludente, adica nu putea sa-si dea seama daca este sau nu o sarcina. Mi-a dat o pastila, nu stiu ce pastila si mi-a spus ca daca a doua zi nu-mi vine CM inseamna ca sunt insarcinata. Medicul de la Pantelimon a banuit ca acel medic mi-a dat pastila de a doua zi si ca este posibil ca acea pastila sa-mi fi provocat avortul. De atunci(5 ani), m-am protejat si nu am mai ramas insarcinata. Totusi, daca stau sa calculez, nu depasisem 8 saptamani, chiar daca stai sa calculezi ca ei, medicii, prima saptamana de sarcina este saptamana conceptiei parca. Deci nu era nevoie de acel vaccin. Mi-e teama ca nu mai raman insarcinata, iar daca raman sa nu nasc un copil cu probleme, nefiind prima sarcina. Sper sa fie bine!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...