Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Mancarea:alimentatie sau placere?


Recommended Posts

Vazand discutiile de pe DG dar si de pe alte subforumuri,corelandu-le cu propriile mele intrebari am inteles ca raportandu-ne la alimentatie trebuie sa avem o atitudine care sa reflecteze prioritatile noastre. Adica,dorim sa ne ALIMENTAM sau dorim sa ne satisfacem niste placeri gustative?Perversiune sau necesitate? Sunt o multitudine de emisiuni TV care ne arata ce minuni putem sa facem pt. placerea noastra gustativa. Sunt mai putine acelea care ne invata cum sa ne hranim atat cat sa fim sanatosi si sa nu transformam exagerarile culinare intr-o pasiune.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

B.nica, a-ti satisface niste placeri, fie ele si gustative, nu inseamna ca esti pervers, LOL [:D] On Topic- Cred ca intrebarea ta se vrea a fi: ´´voi mancati ca sa traiti sau traiti pentru a manca?´´:-) Din punctul meu de vedere, eu nu mananc doar ca sa pot trai(probabil as reusi asta doar cu o bucata de paine). Incerc sa mananc ceea ce imi place conform unor principii alimentare pe care le am, principii care tin de sanatate. Alimentatia mea se bazeaza pe necesitatile organismului si placerea pupilelor gustative. Deci si una si alta din variantele oferite de tine. Tu cum mananci?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

mortal DG - cu refereirte la 'despre grasani'! :)) si eu ma incadrez la ambele variante. Si din necesitate si din placere. Depinde si de starea care o am. Un orgasm culinar nu strica din cand in cand. :) A manca din placere nu inseamna neparat ca tre' sa ingurgitezi cantitati industriale de junk food. Ma uitam pe Food chanel, Mario Batali e favoritul meu, pai omul ala imi transmite o stare de confort, de liniste si calm, ma face sa ma gandesc la mancare ca la o terapie :)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul
Citat:
citat din mesajul lui b.nica Vazand discutiile de pe DG
Suntem la DC (despre copii), nu la DG (despre grasani). [:p]
[:D] Sau 'despre grasimi', 'despre gurmanzi', 'despre gustari'. Ca sa raspuns la subiect - ne satisfacem o necesitate in primul rand, clar, dar daca tot o facem, de ce sa nu ne si bucuram de ea? [:)] Eu consider ca e bine si sanatos sa te bucuri de ce mananci, sa iti savurezi mancarea, nu sa mananci tot timpul stresat 'vai, sa vezi ce ma ingras daca mananc asta', pentru ca atunci chiar te ingrasi. Devine o problema doar atunci cand mananci mult, portii mari. _________________________ [url="http://viata-implinita.blogspot.com/"]viata implinita[/url] [url="http://perlelecopiilor.blogspot.com/"]perlute[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
B.nica, a-ti satisface niste placeri, fie ele si gustative, nu inseamna ca esti pervers, LOL [:D] On Topic- Cred ca intrebarea ta se vrea a fi: ´´voi mancati ca sa traiti sau traiti pentru a manca?´´:-) ................................................................. Tu cum mananci?
Lady,eu mananc cand mi se face foame si mananac numai ce am pofta si total aiurea. Noroc cu preferintele de moment, am senzatia ca sunt legate de necesitatile de moment si atunci nu tin cont de extravagante si nici de pretul mancarii. Dovada cea mai sigura este greutatea mea care se schimba numai cand vrea ea si nu cand scap la mancare.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui SufletDInger
Citat:
citat din mesajul lui capcaunul
Citat:
citat din mesajul lui b.nica Vazand discutiile de pe DG
Suntem la DC (despre copii), nu la DG (despre grasani). [:p]
[:)]
Acum stiti si voi..."gura pacatosului adevar graieste",[:D]. Lady,pt. mine deosebirea dintre un gourmet si un gourmand este clara dar asta nu inseamna ca apreciez un gourmet excesiv si la aceasta categorie m-am referit considerand ca pasiunea se poate transforma in perversiune.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...