Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Fursecuri si alte dulciuri mici


akella

Recommended Posts

Prajitura olandeza Ingrediente: 250 g faina, 250 g unt moale, 5 oua, 250 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilinat, 40 ml rom, 80 g nuci, 200 g coaja de portocala din dulceata Se cerne faina intr-un castron. Se face o adancitura la mijloc si se pun ouale, zaharul, romul si un varf de cutit de sare. Se amesteca bine totul, se adauga nucile macinate si coaja de portocala tocata. Se toarna compozitia intr-o tava si se lasa timp de 30 de minute sa se odihneasca in cuptor, la foc mic. Apoi se mareste putin flacara, pentru o ora. Se taie rece. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 165
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Prajitura cu prune si branza Ingrediente: 750 g branza de vaci, 5 oua, 180 g zahar, 2 plicuri zahar vanilinat, coaja rasa de la o lamaie, 60 g faina, 750 g prune, 1 plic gelatina incolora, 125 ml suc de prune sau de mere Se preincalzeste cuptorul (175°). Se scurge bine branza de vaci si se amesteca apoi cu galbenusurile, 150 g zahar, zahar vanilinat, coaja de lamaie si faina. Se bat spuma albusurile si se incorporeaza in coca. Se pune coca intr-o forma unsa cu grasime si se netezeste cu un cutit lat. Se acopera cu folie de aluminiu si se coace cca 70 de minute. Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca. Fructele se spala, se sterg si li se scot samburii. Se taie prunele feliute si se aseaza pe blat ca tiglele pe acoperis. Se amesteca intr-un vas praful de gelatina cu 30 g zahar, sucul de prune sau mere si cu 125 ml apa. Se pune vasul pe foc si se amesteca in continuu. Se toarna gelatina peste fructe si se lasa sa se intareasca. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Prajitura cu prune si migdale Ingrediente: 1 pachet coca, 1,5 kg prune, 150 g unt, 150 g faina, 100 g migdale macinate, 150 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, 1 lingurita scortisoara Coca se framanta si se intinde intr-o tava unsa cu margarina. Se lasa la dospit 10 minute intr-un loc cald. Prunele se spala, se sterg, li se scot samburii si se cresteaza. Se acopera coca cu fructele asezate cu coaja in jos. Se mai lasa la dospit inca 15 minute. Se preincalzeste cuptorul (180°). Se amesteca untul cu faina, migdalele macinate, scortisoara, zaharul si zaharul vanilinat. Coca obtinuta se framanta si se faramiteaza, presarand fulgii peste prune. Prajitura se coace cca 40 de minute. Se poate taia dupa ce s-a racit. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Prajitura cu prune si smantana Ingrediente: 300 g coca congelata, 500 g prune, 100 g smantana, 150 ml frisca, 4 lg. zahar, 4 oua, ½ lingurita scortisoara, 1 galbenus, 1 lg. zahar pudra Se decongeleaza coca. Fructele se spala, li se scot samburii si se taie in 4. Se preincalzeste cuptorul (200°). Se unge o forma cu grasime. Se intinde coca in tava, acoperind si marginile. Se pun fructele peste coca. Se amesteca smantana cu frisca, zaharul, ouale si scortisoara si se toarna totul peste fructe. Se coace cca 30 de minute. Pe durata coacerii se pune un vas cu apa sub tava. La jumatatea timpului, marginile prajiturii se ung cu galbenusul batut bine. Se scoate prajitura din tava, se lasa sa se raceasca si se presara cu zahar. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Prajitura cu susan Ingrediente: 170 g margarina, 250 g branza de vaci, 2 oua, 150 g zahar, 500 g faina, esenta de migdale, 4 lg. rom, 1 plic praf de copt, 100 g migdale tocate, scortisoara, 250 g stafide, 100 g coaja de citrice glasata si tocata, 4 lg. gem, 50 g susan Se topeste margarina si se lasa sa se racoreasca. Se amesteca branza de vaci cu oua, zahar, esenta de migdale, rom, faina amestecata cu praf de copt si scortisoara. Se inglobeaza in aluat migdalele tocate, coaja de citrice, stafidele si margarina topita (se pun deoparte 2 lg. de margarina topita). Se aseaza aluatul intr-o tava cu hartie. Se unge cu restul de margarina si se coace 45 de minute in cuptorul incins (180°). Se scoate din cuptor si se unge cu gem topit. Se repartizeaza deasupra un strat uniform de susan. Se preseaza usor si se lasa sa se raceasca. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Prajitura Zi si noapte Ingrediente: 2 oua, 1 cana + 4 lg. zahar, ½ cana ulei, ½ cana lapte, 1 lingurita amoniac stins cu otet, mirodenii, 2 cani faina, 1 ½ lg. cacao, fulgi de cocos Ouale se amesteca bine cu zaharul, uleiul, laptele, mirodeniile si faina. Se omogenizeaza compozitia si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace cca 30 de minute. Se da in fiert 1 cana apa cu 4 lg. zahar si praful de cacao. Dupa ce s-a racit, prajitura se taie, se pune siropul caldut si se presara fulgi de cocos. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Rulada cu cafea Ingrediente: Blat: 4 oua, 100 g zahar, 1 praf de sare, 1 plic zahar vanilinat, 100 g faina, 50 g amidon, 2 lingurite praf de copt Crema si ornat: 7 foi gelatina alba, 200 g glazura ciocolata amaruie, 350 ml cafea foarte concentrata, fierbinte, 50 g zahar, 40 ml rom, 400 ml frisca Se preincalzeste cuptorul (190°). Se bat spuma ouale, zaharul, sarea, zaharul vanilinat si 4 lg. de apa. Se adauga putin cate putin faina, praful de copt si amidonul. Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se netezeste, se acopera cu alta coala de hartie si se da 15 minute la cuptor. Se scoate blatul din tava. Se indeparteaza hartia de deasupra, se ruleaza cu grija, cu ajutorul hartiei de dedesubt, si se lasa sa se raceasca. Se inmoaie gelatina in multa apa rece. Se taie in bucatele mici 150 g din glazura de ciocolata si se lasa sa se topeasca, intr-un castron, in cafeaua fierbinte. Se adauga apoi romul si zaharul. Se scurge gelatina si se adauga in cafea. Se pune castronul cu crema intr-un vas cu apa rece si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Se bate frisca, apoi se incorporeaza in crema de cafea, amestecand usor. Se lasa 10 minute la frigider. Se intinde din nou blatul, se unge cu 2/3 din crema de cafea. Se ruleaza din nou, cu grija, se pune cu partea unde se termina blatul pe o farfurie si se unge cu restul de crema. Din glazura ramasa, se rade ciocolata pentru ornat. Se da la frigider cca 1 ora. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Rulada englezeasca Ingrediente: 500 g faina, 1 cub drojdie, 60 g zahar, 200 ml lapte, 200 g margarina, 4 plicuri zahar vanilinat, esenta de lamaie, 75 g migdale, 150 g visine confiate, 60 g coaja de citrice confiata si tocata, 100 g stafide, 2 lg. margarina topita, zahar pudra Se cerne faina si se face o gropita. Se aseaza inauntru drojdia amestecata cu putin zahar si lapte. Se acopera si se lasa sa creasca 15 minute. Se adauga zahar, lapte, sare, mirodenii si margarina la temperatura camerei. Se framanta aluatul si se acopera. Se lasa sa creasca la caldura 30 de minute. Se framanta aluatul cu fructe confiate, stafide si migdale tocate. Se lasa sa creasca 30 de minute. Se coace intr-o tava cu hartie 10 minute in cuptorul incins (200°). Se reduce temperatura (180°) si se mai coace 45 de minute. Se scoate, se unge cu margarina topita si se pudreaza cu zahar. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am facut cam 95% din dulciurile postate aici. Nu toate au iesit chiar din prima (caci nu intotdeauna am avut norocul...), unele au fost pe gustul familiei, altele pe gustul invitatilor... Daca-mi vezi shunculitzele, intelegi cat sunt de pasionata de culinerie... Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...