Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Fursecuri si alte dulciuri mici


akella

Recommended Posts

Tarta cu visine Ingrediente: 400 g zahar, 300 g faina, 100 ml ulei, 2 oua, ½ plic praf de copt, 2 lingurite esenta de vanilie, 100 ml lapte, 1 kg visine, 3 plicuri zahar vanilinat Se freaca spuma galbenusurile cu 200 g zahar si ulei, apoi se adauga praful de copt dizolvat in lapte, vanilia, faina si albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra se pun visinele si restul de zahar. Tarta se coace la cuptor, la foc potrivit, si se pudreaza, rece, cu zahar vanilinat. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 165
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Tulumbe Ingrediente: ½ l apa, 200 ml ulei, ½ kg faina, 2 plicuri zahar vanilinat, ½ lamaie, 5-6 oua, 700 g zahar, sucul de la o lamaie Apa se incalzeste si se adauga ulei. Cand fierbe, se adauga vanilie si, treptat, faina si se fierbe pana se obtine o masa compacta care se lipeste putin pe fund. Coca se raceste putin si se adauga pe rand ouale. Aluatul se aseaza intr-un sprit cu forma de stea mare. Se incinge uleiul si se spriteaza betisoare de aluat de 5-6 cm lungime si se rumenesc. Se da in fiert zaharul cu 1 l apa si suc de lamaie, cca 10 minute. Se lasa sa se raceasca. Tulumbele calde se stropesc cu sirop racit. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici. http://community.webshots.com/user/miana_dragnea
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Urmasite Ingrediente: 500 g unt, 2 oua, 200 g smantana, 750 g - 1 kg faina, 750 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, sucul de la o lamaie Untul se bate spuma, se adauga 1 ou intreg si 1 galbenus, se amesteca bine si se adauga smantana si faina. Se presara putina faina si se ia o bucata de coca de marimea unei nuci; se aplatizeaza putin si, cu o forma de plastic, se creeaza o forma ca o urma de pantof. Tava se unge si se tapeteaza cu faina; se aseaza in tava urmasite. Se coc in cuptorul incins (200°) 25 de minute. Se amesteca 3-400 ml apa cu zahar si zahar vanilinat; se fierbe pe foc moderat 10-15 minute. In final, se adauga suc de lamaie. Urmasitele coapte se scot din cuptor, se stropesc cu sirop cald si se lasa in tava pana cand absorb tot siropul. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici. http://community.webshots.com/user/miana_dragnea
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Clatite cu dulceata sau gem Ingrediente: 210 g faina, 3 oua, 300 ml lapte, 300 ml sifon sau bere, ¼ lingurita sare, 200 ml ulei, 250 g dulceata (de visine) sau gem, 2 plicuri zahar vanilinat Se amesteca ouale cu faina, laptele, sifonul sau berea si sarea si se lasa 2 ore la rece. Se amesteca din nou si, daca aluatul s-a ingrosat prea tare, se subtiaza cu putina apa. Aluatul trebuie sa fie de consistenta unei smantani. Se incinge uleiul si se pastreaza la cald cat timp se prajesc clatitele. Se pune o lingurita ulei intr-o tigaie (Ø 20 cm) si se infierbanta. Se ia aluatul cu o cescuta de cafea si se toarna peste uleiul fierbinte atat cat sa ramana un strat fin. Se pune tigaia pe foc potrivit si se toarna peste clatita 2 lingurite ulei cald. Clatita se va umfla si va creste. Cand s-a prajit pe o parte, se intoarce. Se aseaza pe un platou. Se repeta operatia pana se termina aluatul. Se aseaza una peste alta si se tin la cald pana se servesc. Clatitele se ung cu dulceata, se pun 5-6 fructe in fiecare, se ruleaza, se aseaza pe un platou care se pune la cuptor foarte slab, eventual cu usa deschisa, pentru a le mentine calde. Se servesc presarate cu zahar vanilinat. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici. http://community.webshots.com/user/miana_dragnea
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Clatite cu fructe de padure Ingrediente: 2 oua, 80 ml lapte, 1 lingurita ulei (masline), sare, 1 lg. faina, 5 foi gelatina, 125 ml lichior de lamaie, 150 g branza de vaci, 4 lingurite zahar, 4 lingurite menta, 125 g smantana, 500 g fructe de padure diverse Se amesteca ouale, laptele, uleiul, sarea si faina. Se lasa cca 20 de minute. Gelatina inmuiata se dizolva in lichior. Se freaca apoi cu 2 lg. de branza. Impreuna cu zahar si menta se amesteca si restul cremei. Se bate smantana si se inglobeaza in compozitie. Se adauga si fructele. Se fac 4 clatite. Pe ¼ se unge crema. Se ruleaza si se impacheteaza in folie transparenta. Se tin la rece 2 ore. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici. http://community.webshots.com/user/miana_dragnea
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Clatite cu orez Ingrediente: 1 l + 1 pahar lapte, 300 g orez, 150 g miere, 3 oua, 5 lg. faina, ulei Orezul spalat si scurs se fierbe in lapte 20 de minute, se lasa sa se racoreasca si se adauga galbenusurile si faina dizolvata in paharul cu lapte. Din compozitia obtinuta se prajesc clatite, in ulei incins, si se servesc unse cu miere. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici. http://community.webshots.com/user/miana_dragnea
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Clatite cu prune Ingrediente: 2 oua, 250 ml lapte, 7 lg. faina, 5 lg. zahar, coaja rasa de la ½ lamaie, sare, 50 g + 2 lg. unt, 500 g prune, 100 ml vin alb, 40 ml rom, scortisoara, 4 portii inghetata de vanilie, menta, zahar pudra Se bat ouale cu lapte. Se inglobeaza treptat faina si 2 lg. zahar. Se adauga coaja de lamaie, sare si 50 g unt topit. Se lasa aluatul sa stea cca 20 de minute. Prunele se curata de samburi si se taie sferturi. Se caramelizeaza restul de zahar, se stinge cu vin si se da in fiert. Se adauga prunele si se inabusa 3 minute. Se adauga rom si scortisoara. Se incinge untul si se prajesc, pe rand, clatitele. Se umplu cu prune, se ruleaza sau se impaturesc. Se pudreaza cu zahar, se servesc cu inghetata si se orneaza cu frunze de menta. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici. http://community.webshots.com/user/miana_dragnea
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Clatite cu salata de fructe Ingrediente: 12 clatite (mici si foarte subtiri), 100 g ananas, 2 portocale, 2 mere, 1 cana visine (din visinata), 1 cutie inghetata de vanilie Fructele se taie marunt si se amesteca usor cu inghetata. Se umplu clatitele si se impacheteaza cu grija. Se pot lega cu carcei fragezi de la vita de vie sau cu coditele frunzelor de salcam. Se pastreaza in congelator pana la servire si se orneaza cu modele decupate din fructe. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici. http://community.webshots.com/user/miana_dragnea
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Clatite cu visine Ingrediente: 125 g faina, 6 lg. zahar, 2 oua, 250 ml lapte, 1 borcan compot de visine (850 g), 400 g branza de vaci, 4 lingurite unt, ciocolata rasa, zahar pudra Se amesteca faina cu 2 lg. zahar si cu ouale. Se toarna treptat laptele si se lasa la frigider 30 de minute. Se scurge compotul de visine. Se amesteca branza de vaci cu restul de zahar si se inglobeaza ½ din cantitatea de visine. Se coc 4 foi de clatite in cate 1 lingurita de unt si se pastreaza la cald. Se repartizeaza pe clatite crema de visine si branza si se pliaza. Se orneaza cu visine, ciocolata neagra rasa, zahar pudra si frunze de menta. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici. http://community.webshots.com/user/miana_dragnea
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...