Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Fursecuri si alte dulciuri mici


akella

Recommended Posts

Buna akella! poti sa-mi spui daca bezelele ies uscate sau moi inauntru ?mersi anticipat. [url="mailto:"]Alina si bebe Deanna 09.09.2004[/url] [url="http://community.webshots.com/user/davina25"]poze[/url] [url="http://community.webshots.com/user/DeaChristine"]poze noi[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 165
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Davina, de briose ma intrebi? Ies super! Trebuie doar sa ai grija sa nu le "uiti" in cuptor, ca se usuca prea tare. Daca e vorba de bezele, mama doamne, nu sunt deloc uscate inauntru. Sunt bune bune... Am facut de revelion bezele asortate, si cu caise, si cu migdale si cafea; au fost foarte apreciate de musafiri (nu doar le-au laudat, ci le-au "ras" de pe platouri).
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

akella merci mult de raspuns [flo].ma tenteaza bezelele cu migdale ..dar de cite ori am incercat sa fac am avut esecuri si ma gindesc ca trebuie sa fie niste mici secrete,trucuri cu bezelele. [url="mailto:"]Alina si bebe Deanna 09.09.2004[/url] [url="http://community.webshots.com/user/davina25"]poze[/url] [url="http://community.webshots.com/user/DeaChristine"]poze noi[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Briose cu zmeura Ingrediente: 250 g zmeura, 250 g faina, ½ lingurita praf de copt, 1 ½ lingurita zahar vanilinat, 30 g untura, 175 g zahar, 2 oua, 100 g miere, 4 lg. lapte Se preincalzeste cuptorul (180°). Se cerne faina cu praful de copt si se amesteca impreuna cu zaharul vanilinat. Se amesteca untura cu zaharul, se inglobeaza pe rand ouale si se adauga mierea. Se inglobeaza amestecul in faina, alternand cu laptele. Aluatul se aseaza intr-o forma unsa sau in forme de briose tapetate cu hartie. Pe fiecare briosa se aseaza 1-2 boabe de zmeura si se coc cca 25 de minute. Se scot si se lasa sa se odihneasca 10 minute. Apoi se scot din forme si se orneaza cu restul de zmeura. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Davina, stai linistita ca am avut si eu parte de esecuri in bucatarie. Cred ca sunt inerente in "activitatea culinara" a oricarei gospodine. Dar la prajituri am invatat ca, in primul rand ingredientele trebuie sa fie foarte proaspete, si, in al doilea rand, trebuie respectate cu sfintenie recomandarile de preparare. Asa am ajuns sa reduc foarte mult rata esecurilor.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Davina, daca vrei, iata o reteta mai simpla, tot cu migdale: Cornulete cu migdale Ingrediente: 150 g migdale tocate, 2 oua, 130 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilinat, 5 picaturi esenta de migdale, 50 g amidon, 100 g fulgi de migdale Se bat ouale cu 30 g zahar pudra, zahar vanilinat si esenta de migdale. Se adauga migdalele macinate si amidonul si se framanta un aluat omogen. Se preincalzeste cuptorul (180°). Se ia cu lingurita cate o portie din compozitia de migdale si se aseaza pe fulgii de migdale pisati. Se formeaza cornulete, care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc cca 12-15 minute; se scot si se lasa sa se racoreasca. Se pudreaza cu zahar.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cornulete cu vanilie Ingrediente: 250 g faina, 1 plic praf de copt, 2 plicuri zahar vanilinat, 3 galbenusuri, 200 g unt moale sau margarina, 125 g migdale decojite si tocate, 50 g zahar pudra Faina se cerne cu praful de copt si se amesteca bine cu 1 plic zahar vanilinat, galbenusurile, untul si migdalele. Se framanta pana se obtine un aluat neted, din care se fac rulouri de cca 1,5 cm grosime. Rulourile se taie bucatele de cca 2 cm. Acestea se lungesc prin rulare pana la cca 5 cm, apoi se curbeaza direct in tava acoperita cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit timp de 10 minute, apoi imediat se trec printr-un amestec de zahar pudra si zahar vanilinat.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Akella, felicitari pt subiect[flo] Si pe mine ma tenteaza bezelele, de ceva timp vreau sa fac. La noi nu stiu unde si daca as gasi migdale, le-as putea inlocui cu nuci sau eventual arahide? Rodica si PAULA (02.09.04)
[url="http://community.webshots.com/user/lucrari"]asta fac in timpul liber[/url] [:p]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...