Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Fursecuri si alte dulciuri mici


akella

Recommended Posts

  • Răspunsuri 165
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Fetele,o sa va scriu multe retete care le stiu ,si imi plac mult,dar din putinul timp pe care-l am in we ,fac si ceva dulce ,ca nu rezist fara.[:D][:D][:D] Biscuiti cu alune. Ingrediente: 10 cescute faina, 1 pachet margarina, 2 linguri zahar pudra, 50 gr alune sau nuci, zbrobite (nu foarte marunt), zahar pudra petru presarat(sau ,daca vreti injumatatiti cantitatile) Mod de preparare Margarina se topeste in baie de aburi ( pe o farfurie asezata deasupra unei oale in care fierbe apa). Se amesteca faina cu zaharul si margarina topita. Se adauga alunele sau nucile si se face un aluat. Se iau bucatele cat o nuca, se modeleaza cu mana in forma dorita si se asaza in tava care merge la cuptor ( sau pe hartia de copt). Biscuiteii se coc 30 minute la 150 grade. Dupa ce s-au copt, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar. Fursecuri cu stafide. Ingrediente: 200 g unt proaspat, 200 g zahar, 6 oua, 200 g faina, coaja rasa de la o lamiie, 1/2 pahar stafide, Mod de preparare Se freaca untul cu zaharul pina ce se albeste. Se pun galbenusurile unul cite unul frecind cu lingura neincetat apoi coaja rasa de la lamiie, stafidele, iar la urma, putin cite putin, faina. In pasta obtinuta, se pun albusurile batute spuma, amestecind putin si foarte usor cu lingura. Se pune compozitia intr-o tava de copt unsa si presarata cu putina faina si se da la cuptor, la foc potrivit. Cind este gata se lasa sa se raceasca, citeva minute, apoi cu un cutit bine ascutit se taie in romburi sau patrate mici. Se lasa sa se raceasca complet in tava apoi se asaza pe o farfurie sau un platou si se presara cu putin zahar vanilat. Limba de pisica. Ingrediente: 130 g finetti, 250 g unt, un zahar vanilat, 100 g zahar, 300 g faina, 2 albuse spuma, 50 g ciocolata alba. Mod de preparare Pentru aluat se amesteca 80 g ciocolata cu untul si zaharul vanilat, pana avem o masa cremoasa. Se incorporeaza faina, albusurile batute spuma tare si un praf de copt. Se pun in sprit si se fac forme care se coc in tava tapetata cu hartie. Se lasa sa se racoreasca putin si se dau capetele prin ciocolata neagra sau alba. Daca mai vreti retete va scriu ca stiu o gramada,retetele sunt testate de mine.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Covrigei cu glazura de lamaie Ingrediente: 300 g faina, 200 g zahar pudra, 1 galbenus, coaja rasa de la ½ lamaie, 2-3 lg. suc de lamaie, 200 g margarina, 25 g fistic tocat Se amesteca faina cu 100 g zahar pudra si sare. Se face o gropita si se aseaza galbenusul, coaja de lamaie si fulgi de margarina; se framanta aluatul. Se infasoara si se da la rece 60 de minute. Se face un rulou din aluat, se taie bucati si se rasucesc covrigei. Se coc in tava cu hartie 10-12 minute (180°). Dupa ce se racesc, se ung cu o glazura din 100 g zahar pudra si suc de lamaie si se presara fistic.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

SECRETUL UNEI BEZELE REUSITE Alegeti un bol mare pentru batut albusurile - cu cat bolul este mai mare, cu atat mai mult aer va veni in contact cu albusurile, iar spuma se va intari. Inainte de a incepe prepararea bezelei, tineti ingredientele cateva ore la temperatura camerei. Albusurile reci nu fac prea multa spuma. Este necesar sa folositi un recipient perfect curat; orice pata de grasime, de apa sau de galbenus impiedica formarea spumei. Folositi numai oua proaspete si de buna calitate - albusurile de la ouale vechi sunt apoase si nu fac prea multa spuma.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Bezele cu ciocolata si alune Ingrediente: albus (4), zahar pudra (250 g), alune (250 g), ciocolata amaruie, scortisoara pisata (1 varf de cutit) Albusul se bate spuma. Se adauga zaharul batand in continuare pana cand se intareste spuma. Se adauga apoi alunele date prin masina, ciocolata topita pe aburi si scortisoara, amestecand usor. Se pun bezelele pe o tava presarata cu faina si se coc la foc mic. Se scot din tava numai dupa ce s-au racit.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Bezele cu nuci •3 albuºuri, 200 g de zahãr pudrã, 50 g de nuci, 2 pachete de zahãr vanilat, 1/2 linguriþã cu zeamã de lãmâie sau oþet. •Se bat albuºurile de câteva ori cu telul. Se adaugã treptat zahãrul ºi praful de vanilie, bãtând continuu 5 minute la cald, cu vasul în bain-marie, 10 minute la rece, pânã când albuºurile se întãresc în aºa fel încât sã nu curgã de pe tel ºi sã aibã un luciu sidefiu. Când sunt aproape gata, se adaugã 1/2 linguriþã zeamã de lãmâie sau oþet. Pe o tavã de la aragaz sau pe dosul unei tãvi de tablã se aºazã o hârtie albã care se unge cu un strat foarte subþire de unt. Pe deasupra se pun cu ºpritul grãmãjoare de albuº nu prea mari, cu distanþã între ele. În fiecare se înfig câte 3-4 bucãþele de nuci. Se coc la foc domol. Când albuºul începe sã se întãreascã, se acoperã cu o foaie de hârtie, ca sã nu se rumeneascã. Bezelele trebuie sã fie coapte astfel încât sã nu se îngãlbeneascã. Dupã ce s-au copt, se scot cu un cuþit. Dacã se dezlipesc greu, se udã hârtia pe dos cu puþinã apã rece.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Biscuiti cu forme 4 oua, 400 g zahar, 1 cana lapte cald, 200 g untura alba, 2 pliculete zahar vanilat, 2 pliculete amoniac de sodiu, coaja de portocala, esenta de rom, 1 kg 250 g sau 1 kg 300 g faina Se framanta un aluat din toate ingredientele. Trebuie sa fie destul de tare ca sa poata fi intins cu sucitorul pe planseta. Amoniacul se stinge in laptele cald. Aluatul se lasa la rece pana a doua zi. Se intind foi pe planseta pe care am presarat putina faina (foile trebuie sa fie mai grosute ca sa nu iasa biscuitii prea uscati) si se taie biscuitii cu ajutorul formelor (acum se gasesc in comert forme din plastic si diverse culori). Se coc la foc potrivit, cuptorul incins dinainte, pe fiecare biscuite se poate presara bombonele mici viu colorate (gen "Cip-Cip"), mac sau zahar tos si astfel devin mult mai apetisante. Tava in care se coc biscuitii nu este nevoie sa fie unsa. Biscuitii se depoziteaza intr-o cutie de plastic sau carton, iar dupa ce au stat vreo doua zile se fac mai gustosi. Cine doreste sa faca mai putini biscuitii poate injumatati ingredientele
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Betisoare cu nuci si miere 200 g zahar, o lingura de miere, 4 oua, 200 g faina, 200 g miez de nuca, o lamaie Zaharul se freaca impreuna cu mierea, apoi se adauga, pe rand, ouale batute, zeama si coaja rasa de lamaie, continuand frecarea timp de trei sferturi de ora. Se adauga, treptat, faina dupa care se presara si miezul de nuca pisat sau dat prin masina. Se omogenizeaza compozitia si se intinde intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da la cuptor, la foc moderat, pana se rumeneste putin, apoi se scoate si se taie in forma de betisoare.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Biscuiti cu alune si caramel Pt. aluat : 200 gr. faina alba, un galbenus de ou, 75 gr. zahar praf,125 gr. unt rece, un pachetel de zahar vanilat, puntina sare, coaja de la o lamaie, 1/2 lingurita de praf de copt. Pt. ornat: 350 gr. alune nesarate, 2 linguri de jeleu de coacaze, 300 gr. zahar, 25 gr. unt. Faina, galbenusul, zaharul pudra, untul in cubulete, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si praful de copt se amesteca si se framanta ca sa devina un aluat. Apoi, aluatul acoperit se pune ca. 1 ora la rece. Pt. ornat, alunele se pun intr-o tigaie uscata la prajit. Aluatul se intinde pe o suprafata acoperita cu faina cam la o grosime de 3mm si se taie in forme rotunde (4 cm diam.) Cercurile se pun intr-o tava acoperita cu hartie de pergament si pe a doua sina de jos din cuptor se pun la copt la(175C sau la cuptorul cu gaz la treapta 3) ca. 15 min. Apoi se lasa biscuitii sa se raceasca. Jeleul se incalzeste si se ung biscuitii cu el. Alunele se impart pe biscuiti. Zaharul se caramelizeaza , se pune apoi untul peste el si cu 6 linguri de apa se amesteca pana cand caramelul se topeste. Se picura cate o lingurita de caramel peste alune si se lasa sa se intareasca. Intre timp se mai infierbanta caramelul ca sa ramana in forma lichida.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Caise 1 pahar de zahar, 1 pahar de ulei, 3 oua, un praf de copt, faina cat cuprinde, mirodenii. Crema: caisele sfaramate se amesteca cu gem acrisor si nuca macinata si mirodenii Se fac bile din ingredientele de aluat, care se pun in tava la cuptor, apoi se scobesc cu un cutit cu varf si se umplu cu crema, lipindu-se cate doua. Se dau prin vopsea alimentara, apoi prin zahar tos.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...