Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Fursecuri si alte dulciuri mici


akella

Recommended Posts

Fursecuri cu bezea si crema (butoiasi) Ingrediente: pt fursecuri: 175 g unt, 150 g faina, 2 galbenusuri, zahar vanilat, 3 linguri zahar pudra pt bezea: 2 albusuri, 175 g zahar tos, 4 picaturi de lamiie, zahar vanilat crema: 1 galbenus, 50 g zahar, 1 lingura ness, 125 g unt, 100 g zahar pudra Fursecuri: Din toate ingredientele se face un aluat, se intinde cu sucitorul o foaie subtire pe care se taie rondele (cu un pahar mic) Bezeaua: Se bat bine albusurile, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate pana la topirea lor, apoi se aduga si zeama de lamaie Peste rondele se pune bezeaua( cu ajutorul posului sau a unei seringi de bucatarie) si se dau la cuptor pt 10-15 minute(intr-o tava unsa si tapeteta cu faina). Dupa ce fursecurile s-au copt si s-au racit, se umplu cu crema de ness (sau orice alta crema_ Crema: Se freaca galbenusul cu zaharul, se pune la fiert pe baie de aburi, apoi se adauga ness-ul. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat cu zaharul pudra. Se lipesc fursecurile intre ele cu crema si se tavalesc prin nuca macinata.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 165
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Flori cu miez dulce Ingrediente: 200 g faina, 1 varf de cutit praf de copt, 100 g alune macinate, 120 g zahar pudra, 1 ou, 150 g margarina, 50 g crema de alune, 25 boabe fistic intregi Se framanta un aluat din faina, praf de copt, alune, 70 g zahar pudra, sare, ou si bucatele de margarina; se infasoara in folie si se da la rece 60 de minute. Pe planseta cu faina se intinde aluatul si se taie flori cu o forma. De la jumatate din ele se decupeaza miezul. Se coc toate pe o tava cu hartie 10-12 minute. Se scot, se lasa sa se raceasca. Florile fara miez se pudreaza cu zahar. Florile pline se ung cu crema si se acopera cu cate o floare cu gaura. Restul de crema se spriteaza in gaura si se aseaza cate o boabã de fistic.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

vreau si eu o reteta de fursecuri simple sau spritate cu unt cum se cheama la cofetarie multumesc frumos Fursecuri din albusuri. Ingrediente 2 albusuri, 80 gr. unt, 80 gr. faina, 80 gr.zahar pudra, o lingurita de rom sau zeama de lamiie, 1 plic zahar vanilat Mod de preparare Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si zeama de lamiie sau romul si cind zaharul s-a topit, se adauga untul rece (lichid) si se bate sa se omogenizeze foarte bine. Se adauga apoi faina si zaharul vanilat si se amesteca compozitia prin rasturnare pina cind se incorporeaza toate ingredientele. Se pune compozitia in punga de plastic, se taie un colt, se toarna fursecurile pe tava si se coc, la cuptorul incalzit in prealabil, 10 minute. Se pot lipi doua cite doua cu crema sau cu gem de fructe aromate. Reteta este incercata de mine personal, si eu o am de la cineva,pofta buna.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fursecuri bicolore I Ingrediente: 200 g unt, 200 g zahar, 3 galbenusuri, 1 ou, faina cat cuprinde, arome, 2 lg. cacao Se freaca untul cu zaharul, galbenusurile si oul intreg. Se adauga putina sare si arome, apoi se imparte amestecul in doua. Peste o jumatate se adauga, treptat, faina, pana cand se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini. In cealalta jumatate se adauga 2-3 lg. cacao si pe urma faina, procedand la fel. Aluatul alb si cel de cacao se tin la frigider 30 de minute. Se intind doua foi din cele doua aluaturi. Se suprapun, se ruleaza, se taie felii, care se pun in tava de copt si se dau la cuptor 15-20 minute.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fursecuri bicolore II Ingrediente: 250 g faina, 180 g unt, 2 galbenusuri, ¨ö lingurita praf de copt, sare, 1 lg. frisca, 2 plicuri zahar vanilinat, 150 g zahar, 50 g ciocolata amaruie rasa, 2 lingurite cacao, 1 albus Se framanta un aluat din faina, unt, galbenusuri, praf de copt, sare, frisca, zahar vanilinat si zahar tos. In 200 g aluat se inglobeaza ciocolata rasa si cacao. Aluaturile se infasoara in folie, separat; se lasa la frigider 30 de minute. Sah: se folosesc doua treimi din aluatul alb si din cel negru. Se injumatateste aluatul alb: dintr-o jumatate se intinde o foaie groasa, de 18 cm latime, iar din cealalta se intinde o foaie dreptunghiulara groasa de 1 cm. Din aluatul negru se intinde un dreptunghi gros de 1 cm. Cu rigla se taie din cele 2 dreptunghiuri fasii late de 1 cm. Se ung cu albus batut. Se face o tabla de sah din 9 fasii albe si 9 fasii negre. Banda de aluat alb se unge cu albus si se aseaza de jur imprejurul sahului. Se da la rece 60 de minute. Se taie felii groase de 5 mm. Melc: se intind din aluaturile ramase o foaie alba si una neagra. Se unge aluatul alb cu albus si se aseaza deasupra cel negru. Se ruleaza. Se da la rece 60 de minute. Se taie felii de 5 mm. Se preincalzeste cuptorul (180 grade). Fursecurile se coc 15 minute in tavi cu hartie de copt.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Spritati cu glazura de ciocolata alba Ingrediente: 300 g unt, 200 g zahar pudra, 125 g amidon, 350 ml lapte, sare, 2 plicuri zahar vanilinat, 500 g faina, 100 g ciocolata alba, fulgi de cocos Se preincalzeste cuptorul (180°). Se tapeteaza tavile cu hartie de copt. Se bate untul cu zahar pudra; se adauga amidonul si se inglobeaza laptele. Se adauga sare, zahar vanilinat si faina. Se aseaza aluatul in sprit si se spriteaza in tava fasii lungi de 6-8 cm. Se coc 10 minute. Se topeste ciocolata in bain-marie si se plonjeaza inauntru fursecurile, cam la o treime. Se scot, se presara deasupra fulgi de cocos si se lasa sa se raceasca.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fursecuri din fulgi de orez Ingrediente: 250 g fulgi de orez, 100 g unt, 100 g zahar, 3 lg. miere, arome Se pune untul, zaharul si mierea intr-o craticioara si se lasa la foc potrivit pana se topeste zaharul. Se adauga fulgii de orez si se amesteca bine. Cu mainile umezite in apa rece se modeleaza fursecuri.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fursecuri cu nuci Ingrediente: 200 g faina, 50 g amidon, 1 lingurita rasa praf de copt, 125 g nuci macinate, 125 g zahar, 1 ou, 1 plic zahar vanilinat, sare, 125 g margarina, 3 lg. gem de caise, 35 nuci Se amesteca faina cu amidon, praf de copt, nucile macinate, zahar tos, zahar vanilinat si sare. Se face o gropita si se aseaza oul. Pe margini se aseaza bucatele de margarina si se framanta aluatul. Se infasoara in folie si se da la rece 60 de minute. Se face un rulou de aluat si se taie felii, care se coc in tava tapetata cu hartie 12-15 minute (180°). Se ung cu gem topit si se orneaza cu nuci.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...