Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Fursecuri si alte dulciuri mici


akella

Recommended Posts

Gogosele cu prune Ingrediente: 500 ml vin rosu, 140 g zahar, 1 baton vanilie, 2 cuisoare, coaja rasa de la ½ portocala, 1 kg prune, 2 lg. rom, 250 g faina, ½ cub drojdie, 125 ml lapte, 1 galbenus, 55 g unt, 1 lg. zahar vanilinat Se da vinul in fiert cu 100 g zahar, mirodenii si coaja de portocala. Se lasa sa fiarba 5 minute. Prunele se curata de samburi si se fierb in vin cca 6-8 minute, apoi se scot cu spumiera. Zeama se mai fierbe pana capata consistenta unui sirop. Se strecoara si se adauga romul. Se toarna apoi peste fructe si se lasa sa se raceasca. Se framanta un aluat din faina, sare, drojdie, lapte caldut, restul de zahar, galbenus si 30 g unt topit si racorit. Se framanta pana ce aluatul face basici si se desprinde de pe fundul vasului. Se acopera si se lasa sa creasca la caldura cca 20 de minute. Se mai framanta o data si se mai lasa sa creasca 20 de minute. Se face un rulou de aluat (Ø 4 cm), se taie felii de 2 cm si se formeaza bilute. Se unge o forma, se tapeteaza cu zahar vanilinat si se aseaza bilutele, lipite unele de altele. Se lasa sa creasca 15 minute. Se preincalzeste cuptorul (180°). Se ung gogoselele cu unt topit si se coc 30-35 de minute. Se servesc cu prune, pudrate cu zahar, si cu sos de vanilie.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 165
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Inele bicolore Ingrediente: 250 g faina, 1 lingurita praf de copt, 125 g unt moale, 1 ou, 50 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilinat, 1 praf sare, esenta de rom, 2 lg. cacao, 1 lg. frisca Se framanta, cu mixerul, un aluat din faina cernuta cu praf de copt, fulgi de unt, ou, zahar pudra, zahar vanilinat si sare. Se imparte aluatul in doua. In prima jumatate de aluat se inglobeaza esenta de rom, iar in cealalta, cacao si frisca. Se infasoara aluaturile in folie transparenta si se dau la frigider cca 60 de minute. Se preincalzeste cuptorul (180°). Se intind pe planseta tapetata cu faina doua foi de aluat groase de 8 mm si se formeaza rulouri lungi de cca 12 cm. Se impletesc impreuna cate un rulou alb si unul negru. Se formeaza inele si se preseaza usor, pentru a se lipi. Inelele se aseaza pe tavi tapetate cu hartie de copt si se coc in cuptor cca 15 minute. Se scot din cuptor si se lasa sa se racoreasca.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Inele colorate Ingrediente: 160 g zahar pudra, 250 g unt moale, esenta de vanilie, coaja rasa de la 1 lamaie, 350 g faina, 3 galbenusuri, zahar candel, decor multicolor Se framanta un aluat din zahar pudra, unt, esenta de vanilie, coaja de lamaie, faina si 2 galbenusuri. Se infasoara in folie si se lasa la frigider 60 de minute. Se preincalzeste cuptorul (180°). Se imparte aluatul in 4. Se intinde o foaie din primul sfert, cu o grosime de 2-3 mm. Restul de aluat se pastreaza la frigider. Se taie cercuri din foaia de aluat, Ø 8 cm, din care se taie apoi alte cercuri Ø 6 cm. Se aseaza inelele pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu galbenus batut. Se presara imediat cu zahar candel si perle de zahar colorate. Se aseaza la mijlocul cuptorului si se coc cca 10-12 minute. Se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Lumanarele de ciocolata Ingrediente: 1 blat de cacao (Ø 26 cm), 200 g crema de alune (gem sau budinca de ciocolata sau caramel), 6 smochine uscate, 12 migdale decojite, fructe confiate, 200 g zahar pudra, 1-2 lingurite suc de lamaie Se taie blatul pe 3 niveluri. Se decupeaza 24 de cercuri (Ø 4 cm). 20 dintre ele se ung cu crema de alune incalzita. Pe farfurii se suprapun cate 5 cercuri unse si se acopera cu 1 cerc neuns. Se taie jumatati 2 smochine. Din cate o jumatate de smochina si o migdala se formeaza o flacara. Se asambleaza astfel 4 flacari. Restul de smochine si migdale se toaca. Glazura: se amesteca zaharul pudra cu suc de lamaie. Se unge cu aceasta glazura cercul de sus al fiecarei lumanari; se lasa sa se scurga pe alaturi. Se aseaza pe fiecare lumanare o flacara. De jur imprejur se aseaza fructe confiate si migdale.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pricomigdale cu cocos Ingrediente: 50 g unt, 125 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilinat, 1 fiola esenta de rom, 1 ou, 125 g faina, 2 lingurite praf de copt, 250 g fulgi de cocos, 1 lg. lapte Se bate untul spuma. Se adauga treptat zaharul pudra, zaharul vanilinat, esenta de rom si oul. Se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt. La sfarsit se adauga laptele si se incorporeaza fulgii de cocos. Cu ajutorul a 2 lingurite se formeaza gramajoare de compozitie si se aseaza intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Semilune cu glazura de bezea Ingrediente: 5 galbenusuri, 220 g zahar, 130 g margarina, 310 g faina, 250 g gem de zmeura (sau capsune sau peltea de gutui), 4 albusuri, 120 g alune macinate (sau nuci, fistic sau migdale), 1 lg. lapte Cu mixerul, se framanta un aluat din galbenusuri, 60 g zahar, 100 g margarina si 250 g faina. Se face o bila si se infasoara in folie; se da la frigider cca 60 de minute. Se preincalzeste cuptorul (160°). Se aseaza o foaie de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace 15 minute. Se scoate foaia de aluat din cuptor si se unge cu gem. Se bat albusurile si se inglobeaza pe rand 160 g zahar, alunele macinate, 30 g margarina topita, 60 g faina si 1 lg. lapte. Compozitia se aseaza pe stratul de gem. Se mai coace 15-18 minute. Se scoate si se taie semiluni; se aseaza pe un gratar de bucatarie si se lasa sa se usuce o zi.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Stele cu migdale Ingrediente: 200 g unt, 200 g zahar, 1 praf sare, 1 plic zahar vanilinat, 3 oua, ½ plic praf de copt, 250 g faina, 100 g migdale macinate, 50 ml lapte, 60 g migdale intregi Se preincalzeste cuptorul (170°). Cu mixerul, se bate untul cu zaharul tos, sarea si zaharul vanilinat. Se adauga pe rand ouale si se mai amesteca 3 minute. Se amesteca praful de copt cu faina si migdalele macinate si se adauga la compozitie. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se aseaza aluatul in forme speciale de stea si se repartizeaza pe suprafata cateva migdale intregi; se coc la mijlocul cuptorului 45 de minute. Se scot din cuptor si se lasa sa se racoreasca 15 minute. Se scot din forme si apoi se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Stridii cu glazura de lamaie Ingrediente: 400 g faina, 125 g zahar, 125 g unt, 2 oua, 145 g miere, 40 g stafide, 40 g smochine, 20 g coaja de lamaie glasata si tocata, 100 g nuci, 1 lingurita scortisoara, 150 g zahar pudra, 1 portocala, 1 lamaie Se framanta un aluat din faina, zahar, unt, oua si 80 g miere. Se intinde imediat o foaie si se decupeaza cercuri (Ø 6 cm). Se preincalzeste cuptorul (180°). Se amesteca stafidele si smochinele taiate cubulete cu 65 g miere, coaja de lamaie glasata, nucile tocate si scortisoara. Se aseaza cate o portie de umplutura pe jumatate dintre cercuri. Se acopera cu celelalte cercuri si se lipesc cu furculita, ca umplutura sa fie inchisa in aluat. Se aseaza pe tavi cu hartie de copt si se coc 15 minute. Se amesteca 100 g zahar pudra cu suc si coaja de portocala. Se ung fursecurile caldute cu aceasta glazura si se lasa sa se raceasca. Se amesteca 50 g zahar pudra cu suc de lamaie si se picteaza semilune pe stridii. Se decoreaza cu zahar si coaja de lamaie.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cuburi cu alune I Ingrediente: 250 g margarina, 300 g zahar, 250 ml lapte, 3 oua, 500 g faina, 100 g alune macinate, 1 ½ lingurita praf de copt, 1 borcan jeleu de coacaze, 200 g alune tocate, 200 g ciocolata alba, 30 alune intregi Se bate margarina cu zahar. Se adauga laptele si ouale, apoi faina, alunele macinate si praful de copt. Se preincalzeste cuptorul (180°). Se aseaza aluatul intr-o tava tapetata cu hartie si se coace cca 30-35 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Se taie prajitura bucati. Se incalzeste jeleul si se ung marginile cuburilor. Apoi se tavalesc prin alune tocate. Se taie ciocolata cuburi si se lasa sa se topeasca in bain-marie. Se unge partea de sus a cuburilor cu ciocolata si se aseaza in mijloc cate o aluna intreaga. Se lasa sa se intareasca glazura.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fursecuri cu nuci Pentru 1 kg: 300 g unt,250 g zahar farin,400 g fainã,4 oua,zahar vanilat,coaja rasa de lamîie, 250 g nuci. Preparare: se freaca untul cu zaharul, se adauga vanilia, coaja de lamîie, si treptat, ouale batute spuma. Se amesteca usor compozitia si se pune faina in forma de ploaie. Se pregatesc tavile de copt unse cu ulei, tapetate cu hirtie alba pe toata suprafata. Din compozitia obtinuta se toarna pe tavi, cu ajutorul unui pos prevazut cu sprit, forme rotunde de marimea unor monede de 3-5 lei. Miezul de nuca se marunteste manual sau prin masina apoi se presara peste fursecurile turnate in tavi. Se introduc tavile la cuptor, la foe potrivit. In loc de nuca se pot presara cu susan sau mac, inainte de coacere, sau cu zahar pudra, dupa coacere, cresterea aluatului, apoi la o temperatura moderata, pentru a se realiza o coacere uniforma. Dupa coacere si racire, se asaza pe platou.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...