Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Fursecuri si alte dulciuri mici


akella

Recommended Posts

Cuburi cu alune II Ingrediente: 4 oua, 200 g zahar, 125 g unt moale, 60 g faina, 60 g migdale macinate, 60 g amidon, 1 lingurita praf de copt, 1 lg. cacao, 100 g alune macinate, 25 g alune tocate Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul. Se adauga, pe rand, untul, faina, amidonul, praful de copt, migdalele si alunele macinate. Apoi se incorporeaza albusurile batute spuma tare. Se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si se presara deasupra cacao si alunele tocate. Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace 40 de minute. Dupa ce se raceste, se taie in forma de cuburi.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 165
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Cuburi de curmale Ingrediente: 200 g zahar tos, 125 ml lapte, 2 lg. cu varf de cacao, 250 g margarina, 200 g faina, 3 oua, ½ lingurita praf de copt, 3 plicuri zahar vanilinat, 200 g curmale taiate bucatele, 200 g branza de vaci, 90 g zahar pudra, 150 g nuci pisate Se preincalzeste cuptorul (200°). Se dau in fiert 2 pahare de zahar cu ½ pahar lapte, 50 g cacao si margarina. Se lasa sa clocoteasca 2-3 minute. Se ia de pe foc compozitia si se lasa sa se racoreasca putin. Se separa ouale. Se inglobeaza in compozitia de cacao 2 pahare de faina, galbenusurile, praful de copt, zaharul vanilinat, curmalele, 100 g nuci si, in final, albusurile batute spuma. Se aseaza prajitura in tava tapetata cu hartie de copt si se coace cca 25 de minute. Cu mixerul, se amesteca branza de vaci cu lapte, zahar pudra si zahar vanilinat. Se aseaza aceasta glazura pe prajitura si se presara restul de nuci. Se taie cuburi.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cuburi cu migdale Ingrediente: 250 g migdale macinate, 5 lg. sirop caramel, 7 albusuri, 175 g zahar, 50 g faina, 2 plicuri praf budinca de vanilie, 750 ml lapte, 150 g unt, esenta de vanilie, 1 lg. zahar pudra, 1 lingurita cacao Se preincalzeste cuptorul (180°). Se amesteca migdalele cu sirop. Se bat albusurile cu 50 g zahar; se inglobeaza amestecul de migdale si faina. Se repartizeaza compozitia pe o tava cu hartie de copt si se coace 20 de minute. Se dizolva praful de budinca in 250 ml lapte. Se pune la fiert restul de lapte cu zahar. Se adauga compozitia de budinca si se lasa sa fiarba. Se ia budinca de pe foc si se lasa sa se raceasca amestecand. Se bate untul cu esenta de vanilie si se inglobeaza treptat budinca rece. Blatul se scoate din cuptor si se taie pe 2 niveluri. Se umple cu crema si se da la frigider 3 ore. Se amesteca zaharul pudra cu cacao si se pudreaza prajitura. Se taie cuburi si se orneaza cu ciocolata si migdale.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Panettone Ingrediente: 1 cub drojdie (42 g), 150 ml lapte caldut, 1 lingurita zahar, 400 g faina, 5 galbenusuri, 1 praf sare, 150 g margarina, 150 g fructe uscate (stafide, curmale, smochine, coaja de citrice confiata), 50 g migdale tocate, zahar pudra Se amesteca drojdia cu putin lapte, zahar si 2 lg. faina. Se lasa sa creasca la caldura 15 minute. Se framanta aluatul cu restul de faina, lapte, galbenusuri, sare si margarina. Se acopera si se lasa sa creasca cca 60 de minute, la caldura. Se unge forma si se pudreaza cu faina. Se preincalzeste cuptorul (200°). Se toaca marunt fructele uscate si se inglobeaza in aluat, cu migdalele. Se acopera si se lasa sa creasca la caldura 30 de minute. Aluatul se aseaza in forma si se coace cca 45 de minute. Se lasa sa se racoreasca si se pudreaza apoi cu zahar.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Baclava Ingrediente: 500 g foi de placinta, 1 pachet unt, 400 g nuci macinate, 1 kg zahar, 200 ml rom, coaja de la ½ portocala, 1 plic zahar vanilinat Se topeste untul intr-o craticioara. Se unge o tava adanca si se aseaza inauntru 3-4 foi de placinta, una cate una, stropite fiecare cu unt. Se presara un strat de nuci macinate, se aseaza deasupra alte foi unse cu unt, apoi din nou nuci si foi unse. Inainte de a introduce tava in cuptor, se taie baclavaua. Se coace la cuptor pana se rumeneste. Se prepara un sirop legat, ca pentru dulceata: se amesteca 750 ml apa cu 1 kg zahar, coaja de portocala si zahar vanilinat. Cand baclavaua este rumenita, se scoate din cuptor si se stropeste cu sirop, apoi se toarna rom. Se acopera tava cu un stergar. Se pastreaza la racoare, dar nu la frigider (se zahariseste!).
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Halva turceasca Ingrediente: 2 lg. unt, 4 lg. faina, 200 g zahar, zahar vanilinat, scortisoara, cacao, alune sau nuci macinate Se topeste untul intr-o cratita si se prajeste faina, amestecand mereu. Se prepara un sirop din 2 pahare apa care se dau in fiert cu zaharul, pana se obtine o consistenta ca de miere. Cand faina este rumenita, se opareste cu 2 pahare de sirop si se amesteca mereu, pe foc moale, pana se ingroasa. Spre final, se adauga zahar vanilinat si scortisoara, apoi se aseaza compozitia intr-o forma termorezistenta. In functie de consistenta compozitiei, se mai pot adauga ingrediente care sa o intareasca (cacao, nuci sau alune macinate).
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Josephines cu coacaze Ingrediente: 180 g unt, 20 g pesmet, 175 g zahar, 3 oua, 2 plicuri zahar vanilinat, 125 g faina, 100 g amidon, 40 g + 1 lg. cacao, 50 g nuci tocate, 3 lingurite rase praf de copt, 25 g gelatina, 740 g jeleu de coacaze, 4 lg. rom, 100 ml lapte, 600 ml frisca Se preincalzeste cuptorul. Se unge o tava cu 30 g unt si se presara pesmet. Se bat 150 g unt cu 125 g zahar tos si 1 plic zahar vanilinat. Se inglobeaza pe rand ouale, apoi faina amestecata cu amidon, 40 g cacao si praf de copt si, in final, nucile. Se aseaza compozitia in forma si se coace 35 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se inmoaie 10 g gelatina. Se pastreaza 3 lg. jeleu, iar restul se incalzeste intr-o oala; se adauga rom. Se dizolva inauntru gelatina si, inainte de a se intari, se intinde compozitia pe blat si se niveleaza. Se inmoaie 15 g gelatina. Se da in fiert laptele cu 50 g zahar, 1 plic zahar vanilinat si 1 lg. cacao. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se dizolva gelatina, cand compozitia este inca calda; se lasa sa se raceasca bine. Inainte de a se intari, se inglobeaza frisca batuta. Se aseaza in sprit putina crema; restul se repartizeaza pe blat. Se spriteaza rozete de crema si prajitura se lasa sa se intareasca la frigider. Apoi se taie cuburi care se orneaza cu jeleu de coacaze, ciocolata rasa si zahar pudra.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Lamaita Ingrediente: 6 oua, 150 g unt, 200 g zahar, coaja rasa de la o lamaie, 200 g faina, 50 g amidon, 2 lingurita praf de copt, 100 g ciocolata, 150 g zahar pudrã, 2 lg. suc de lamaie Se preincalzeste cuptorul (200°). Se bat bine albusurile. Untul se bate spuma cu zaharul; se inglobeaza apoi galbenusurile, faina cernuta cu amidon si praf de copt si albusurile batute. Compozitia se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie si se coace cca 25-30 de minute. Se amesteca zaharul pudra cu suc de lamaie si se acopera ½ din prajitura; cealalta jumatate se acopera cu ciocolata topita.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Melci cu mac Ingrediente: 270 g margarina, 2 oua, 140 g zahar pudra, 550 g faina, ½ lingurita praf de copt, sare, 100 g mac, 180 ml lapte, 60 g zahar tos, 1 plic zahar vanilinat, 20 g gris, 70 g nuci, 50 g mere uscate, 1 lg. gem, scortisoara, praf de cuisoare, 1 varf de cutit praf de ghimbir Se bate margarina; se inglobeaza 1 ou si zaharul pudra si se mai amesteca 5 minute. Se amesteca faina cu praf de copt si sare; se inglobeaza in compozitia de margarina si se lasa aluatul la rece 60 de minute. Se da in fiert laptele cu zahar tos, zahar vanilinat si scortisoara. Se inglobeaza macul si se mai lasa sa dea un clocot; se adauga grisul si se lasa sa fiarba 2-3 minute, amestecand. Se lasa apoi sa se raceasca. Se inglobeaza nucile si merele tocate, apoi gemul si restul de mirodenii. Se intind 2 foi de aluat, se ung cu umplutura si se ruleaza pe lung. Se dau la frigider 30 de minute. Se ung rulourile cu 1 ou batut. Se taie felii si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc 20 de minute si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Negrese cu branza Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie, 125 g unt moale, 150 g zahar, 3 oua, 300 g branza de vaci slaba, 100 g faina, ½ plic praf de copt, sare, ½ plic zahar vanilinat Se preincalzeste cuptorul (200°). Ciocolata se taie bucatele si se topeste in bain-marie, amestecand continuu, apoi se lasa putin deoparte. Se bate spuma untul cu zaharul. Se adauga ouale si branza de vaci. Se amesteca faina cu praful de copt, un praf de sare si zaharul vanilinat, apoi se adauga peste branza. Se imparte compozitia in doua, iar ½ din ea se amesteca bine cu ciocolata. Se unge cu grasime o forma de chec. Se pun ambele aluaturi si se trece o furculita peste ele, pentru a le amesteca usor. Se coace cca 30 de minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...