Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Fursecuri si alte dulciuri mici


akella

Recommended Posts

Negrese cu nuci Ingrediente: Aluat: 100 g ciocolata amaruie, 75 g faina, 150 g zahar, 125 g unt, 2 oua, 75 g nuci, 1 lingurita praf de copt, vanilie, sare Glazura: 80 g ciocolata amaruie, 2 lingurite zahar, 10 g unt, nuci pentru ornat Se pune ciocolata sfaramata intr-un vas cu 2 lg. apa si se topeste in bain-marie. Se ia de pe foc si se incorporeaza untul si vanilia. Se inglobeaza ouale. Se adauga faina cernuta cu praful de copt, apoi nucile macinate. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu unt si se coace 30 de minute. Se topeste restul de ciocolata in bain-marie, cu 2 lg. apa, unt si zahar. Imediat ce se scoate prajitura din cuptor, se unge cu glazura si se aseaza bucati de nuca la intervale regulate. Se taie dupa ce s-a racit.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 165
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Pandispan cu mere Ingrediente: 8-10 mere mici, 4 oua mari, 1 cana zahar, 2 lg. ulei, 1 cana faina, vanilie, rom Merele se curata de coaja si se scobesc de cotor. Apoi se introduc in cuptorul incins sa se inmoaie usor. Dupa ce se racesc, se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Se amesteca zaharul cu 5 lg. apa si se fierbe pana se topeste tot zaharul. Siropul fierbinte se toarna treptat peste albusurile batute spuma tare. Se adauga, pe rand, galbenusurile, uleiul, faina si aromele. Se toarna aluatul peste mere si se coace 40 de minute. Se scoate din forma dupa ce s-a racit si se pudreaza cu zahar.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Papanasi cu gem Ingrediente: ½ kg branza dulce, 1 borcan gem de caise, 2 oua, 250 g faina, 1 lamaie, esente diverse, 1 borcan smantana, ulei, bicarbonat, zahar tos, zahar pudra Se dizolva bicarbonatul in suc de lamaie. Se amesteca branza cu ouale, zaharul tos, sarea si esentele. Se inglobeaza cu grija bicarbonatul. Se adauga treptat faina, obtinand un aluat nu prea moale. Se formeaza chiftelute si se prajesc in baie de ulei incins. Papanasii se servesc calzi, cu smantana, gem de caise si zahar pudra amestecat cu putina vanilie.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Papanasi cu sos de vanilie Ingrediente: Aluat: 3 oua, 2 plicuri zahar vanilinat, 30 g zahar, 1 praf sare, 250 g branza de vaci, 100 g gris, 40 g unt Sos si garnitura: 400 g inghetata de vanilie, 1 lg. zahar pudra, 250 g afine, 50 g zahar, 1 lamaie Se spala afinele si se scurg foarte bine de apa. Se amesteca impreuna cu zaharul. Se spala lamaia, se rade coaja si se stoarce sucul. Sucul de lamaie si 1/3 din coaja rasa se amesteca impreuna cu afinele. Se amesteca galbenusurile, zaharul vanilinat, zaharul tos, sarea, branza de vaci, grisul si restul de coaja de lamaie. Se bat albusurile si se inglobeaza in compozitie. Se preincalzeste cuptorul (100 grade). Papanasii se prajesc in unt, apoi se pastreaza calzi in cuptor. Inghetata se bate cu mixerul, pana devine putin fluida. Se servesc papanasii cu afine si sos de vanilie; se presara zahar pudra.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Piersici in aluat Ingrediente: 2 piersici, 1 ou mare, 125 g branza de vaci crema, 40 g zahar, 20 g faina, 1 lg. rom, coaja de lamaie rasa, 2 lingurite zahar vanilinat, unt, zahar pudra Piersicile se oparesc, se lasa sa se raceasca si se curata de coaja. Se taie in doua si se scot samburii. Se preincalzeste cuptorul. Galbenusul se amesteca bine cu branza de vaci, o lingura zahar si faina. Se adauga romul si coaja de lamaie, apoi albusul batut spuma. Se presara zaharul ramas si zaharul vanilinat si se amesteca. Se unge o tava cu unt. Se aseaza jumatatile de piersici pe tava, cu scobitura in jos. Se toarna amestecul de ou si branza si se coace 8-10 minute pe gratarul din mijloc. Se presara zahar pudra.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Prajitura fara aluat Ingrediente: 400 g branza de vaci, 2 oua, 125 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, 100 g smantana, 200 ml lapte, 70 g ulei, 1 plic budinca de vanilie Se preincalzeste cuptorul. Branza se amesteca bine cu ouale, zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga apoi laptele, smantana si praful de budinca si se omogenizeaza. Se toarna intr-o tava unsa si se coace 45 de minute. Dupa ce s-a racit, se taie si se pudreaza cu zahar.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

si aici sunt retetele modificate sau cele originale? intreb pt ca mi-am salvat ce m-a atras..[pofta] Gratiela, [mamica] Mariucai [zana] si a lui Stefanut [baietel] [url="http://www.babiesonline.com/babies/m/mariaalexandra"]Pagina Mariei[/url] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/gratiela_ion/my_photos"]Pozici noi[/url] "Dragostea este indelung rabdatoare; dragostea este binevoitoare; dragostea nu vrajmaseste, nu se lauda, nu se trufeste." I Corinteni, 13
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...