Ele Publicat Septembrie 21, 2011 Raport Distribuie Publicat Septembrie 21, 2011 Fetele gospodinele ajutati-ma cu o reteta usoara/buna de suc de rosi pt iarna. Multumesc anticipat! Elena & Denisa Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Yasmin Publicat Septembrie 21, 2011 Raport Distribuie Publicat Septembrie 21, 2011 Ele, tai rosiile in doua si le scoti cotorul ala verde. Daca sunt prea zemoase sau au multe seminte scoate-le si pastreaza mai mult pulpa. Da-le pe urma la robot (robot din ala de bucatarie cu cana si cutit - eu am unul Moulinex) pana se fac piure si apoi fierbele un pic - pana se duce spuma care se formeaza deasupra, in timpul fierberii. Cand nu se mai vede spuma la suprafata ci mai degraba un strat ce seamana cu ketchup-ul, umple sosul in borcane cu capac din ala de metal, de calitate, asa foarte fierbinte si pune-le cu gura in jos pana a doua zi sa se raceasca bine. Astfel se va forma vacuum si iti vor rezista chiar si 2 ani fara probleme, fara sa pui absolut nici un conservant. Cand desfaci borcanele ori folsesti un cutit de masa cu varful bont sa desparti putin capacul de borcan astfel incat sa intre putin aer; ori pui borcanul invers cu capacul direct pe focul mic mic de la aragaz si il lasi sa se incalzeasca - cand se incalzeste auzi un click si se desface usor. Spor :D Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
OanaRusu Publicat Septembrie 21, 2011 Raport Distribuie Publicat Septembrie 21, 2011 eu am curatat rosiile de cotor si le-am blenduit bine, le-am fiert cam 30 de min si sucul l-am pus fierbinte in sticle, sticlele in paturi la racit - abia dupa 2 zile le-am mutat in camara. Atat. mami de [zana] (intr-o zi de vineri... 13 iunie ) si [bonjovi] (ziua cea mai lunga: 21 iunie) Priveste partea buna a lucrurilor Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
glimmer Publicat Septembrie 21, 2011 Raport Distribuie Publicat Septembrie 21, 2011 Am taiat rosiile in jumatati, fara sa curat nimic la ele, le-am dat prin masina de tocat rosii (cea care separa cojile si semintele). Ceea ce a rezultat am pus la fiert (timpul de fierbere variaza dupa cat de gros vrei sa iasa), l-am turnat fierbinte in borcane fierbinti, le-am pus capac, le-am tinut sub o patura groasa cateva zile. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
madyrizi Publicat Septembrie 21, 2011 Raport Distribuie Publicat Septembrie 21, 2011 [:I] se pune sare? scuzati intrebarea idioata, dar n-am pus pana acum si in comert gasesc doar f. sarat [:I]. Mami [9cer]de [baietel][url="http://www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png"]Mihai[/url] si[url="http://www.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png"]Alex[roker][/url] [url="http://picasaweb.google.ro/madyrizi"]NOUTATI IN ALBUM[/url] [url="http://bazar.desprecopii.com/advancedsearch.asp?search=1&catid=0&SearchStr=&AllAnyExact=all&customs_criteria=1&cfs_txt_UMANITAR=Da+-+cumparatorul+alege&cfs_txt_UMANITAR=pt.+Alexandru+Hapaleti&PriceFrom=&PriceTo=&StartFrom=&StartTo=&EndFrom=&EndTo=&ExcludeStr=&OrderBy=end_asc&MaxResults=10&sbmtAdvSearch=%3E%3E#results"] pt. Alexandru Hapaleti si alti copii [/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
glimmer Publicat Septembrie 22, 2011 Raport Distribuie Publicat Septembrie 22, 2011 Eu am pus si sare (neiodata) si putin zahar, dupa gust, pentru ca eu sucul il pastrez numai pentru baut, nu pentru gatit. Altfel, fiecare face cum vrea. Cred ca e bine sa se puna sare pentru o mai buna conservare. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Yasmin Publicat Septembrie 22, 2011 Raport Distribuie Publicat Septembrie 22, 2011 eu pun putintica sare (dar putina, nu ii da un gust sarat) tot asa, in ideea ca se conserva mai bine dar soacra-mea - ca de la ea am invatat - nu pune deloc. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rufus Publicat Septembrie 22, 2011 Raport Distribuie Publicat Septembrie 22, 2011 Eu am vazut ca au revenit iar la moda congelatoarele. De, vremuri grele... Asa ca, daca exista un congelator, merita congelat sucul proaspat de rosii. In sticle de 0,5 sau 1 litru, dupa cum folosesti. Dupa dezghet, este crud, fara sare, asa cum l-ai pus. Adica grozav. [url="http://community.webshots.com/user/tora97"]Rufus, Tora si iadele[/url][foto] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email "] Retrospectiva 2008[/url] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a"]Retrospectiva 2009[/url] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all"]Retrospectiva 2010[/url] "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b.nica Publicat Septembrie 22, 2011 Raport Distribuie Publicat Septembrie 22, 2011 Citat:citat din mesajul lui Rufus Eu am vazut ca au revenit iar la moda congelatoarele. De, vremuri grele... Asa ca, daca exista un congelator, merita congelat sucul proaspat de rosii. In sticle de 0,5 sau 1 litru, dupa cum folosesti. Dupa dezghet, este crud, fara sare, asa cum l-ai pus. Adica grozav. Ia zi Rufus, numa' bun de "bloody Mary"? Dar daca te lasa electrica, ce faci? La mine la tara unde am cea mai buna locatie pt. conserve este obisnuinta sa cada "electrica".Asa ca cea mai sigura conservare tot de la foc vine![;)] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ele Publicat Septembrie 22, 2011 Raport Distribuie Publicat Septembrie 22, 2011 Multumesc fetelor! Cred ca in we fac si eu cateva sticle. Prea sunt ieftine toate. Elena & Denisa Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.