Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Castane fierte si congelate. Ce fac cu ele?


Recommended Posts

  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Si eu le congelez si pe cele coapte si curatate dar si pe cele fierte si curatate.Poti sa faci multe feluri de mincare depinde ce iti place tie, eu am facut si : - mincare , gen tocanita cu sau fara carne - sos in stilul sosului ragu' cu castane si care se maninca cu mamaliguta - se pot pune in supe dupa retete italiene ( vezi minestre/minestroni) : deci un fel de ciorba neacrita ( cu orez, sau cu ciuperci, cu cartof, cu naut, cu cereale- griu, orz... supa de fasole boabe cu castane) - se pun linga friptura in tava, in sosul ei sau se folosesc la umplut curcani, pui, sau chiar frituri ( peste carnea de friptura se pune umplutura preferata si se ruleaza, se leaga cu sfoara si se oace la cuptor ) -in pilaf/ risotto - in sosul pentru pastele fainoase - poti face gnocchi - sa le pui in mamaliga in timp ce faci mamaliga - umplutura la placinta ( torta salata ) cu umplutura sarata, din castane , cartofi, praz sau ceapa , asta e numai un exemplu dar si dulciuri : - crema de castane ( un piure) amestecat cu ciocolata topita si cu rom, se maninca cu lingura din pahar -marmelada/ gem - fierte in sirop faimsul Monte bianco ( castanele fierte , curatate , se pun din nou la fiert in lapte, zahar, vanilie la foc mic pina cind absorb laptele . Se raceste , se struiveste ca sa obtinem un piure , se adauga cacao . Se amesteca bine apoi se trece compozitia asta racita prin o sita larga , cum e sita de la masina de tocat cu gauri mari de exemplu sa iasa cirnaciori de piure de castane . Se pun pe platou formind un munte , o colina in farfurie si cind se servesc se acopera totul cu frisca si se orneaza cu maron glacè -daca sunt maroni si nu castane , deci mai dulci poti face maron glacè castanele se curata nu numai de coaja maronie dar si de pielita de pe ele si se scoate bucatica de coaja care intra in pulpa , e lemnoasa, se poate scoate numai la fiart sau cind folosim castane uscate dupa ce le tinem in apa la umflat ca fasolea . scrie-mi un Pm daca ai intrebari
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui louisea
Intrebare si de la mine: [:D] sunt castanele de mai multe tipuri? Unele care nu sunt comestibile? Am cules cateva si le-am copt in cuptor. Cand sa le mancam am zis ca [vom]
Categoric da. Alea ce cresc prin parcuri is necomestibile, cele comestibile sunt mai mici si mai plate, oarecum. Cel putin asa stiu eu.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Scarmanus ai dreptate sunt dulci . Eu una le prefer in mincare pentru ca imi place combinatia de dulce cu sarat. In plus in mincare le mai taie din dulceata, sau asa mi se pare mie. Dintre dulciuri nu stiu ce sa zic, POATE dintre toate dulciurile de acolo as alege crema ( mousse ) cu ciocolata amara si rom sau alt coniac sau fara alcool daca vrei . Mai ales ca pe asta o poti corecta dupa gustul tau adaugind mai multa sau mai putina crema de castane. Si marmelada e buna. Am mai citit o reteta ( acum ma uit si eu dupa retete noi ca doar trebuie sa apara castanele de anul asta). Deci o tarta, aluat de tarta (aluat fraged)si umplutura de mere ca pentru placinta cu zahar( dar nu-i musai rase, merg foarte bine taiate cuburi) si castane fierte sau coapte . Eu nu le-am mai mincat in combinatie cu merele insa imi place cum suna.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui crista-s Am mai citit o reteta ( acum ma uit si eu dupa retete noi ca doar trebuie sa apara castanele de anul asta). Deci o tarta, aluat de tarta (aluat fraged)si umplutura de mere ca pentru placinta cu zahar( dar nu-i musai rase, merg foarte bine taiate cuburi) si castane fierte sau coapte . Eu nu le-am mai mincat in combinatie cu merele insa imi place cum suna.
Asta suna biiiine de tot. [pofta][pofta][pofta][pofta] asteptand-o. Arunca si cu marmelada dupa mine, nu ma supar [:D]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cu castane poti sa faci o multime : o friptura buna de pui cu legume si castane [pofta] eu am facut si a fost extrem de laudata, am facut pui intreg. Poti face gnocchi cu ciuperci in amestec si cateva castane, poti sa faci un piure de castane care sa il acompaniezi la o friptura( curcan, iepure, vita ) impreuna cu un piure sarat de telina ( sa faci combinatia sarat/ dulce ) f la moda in Franta. La capitolul dulce poti face un mousse de castane gratinat apoi cu zahar ars, poti face un gratin dulce cu castane si stafide facut in forme mici de muffins, piure de castane cu inghetata, un cake bine insiropat cu piure de castane si castane fierte in compozitie si inca o suta de lucruri dar ma opresc ca nua i asa multe castane [pup][:D] Spor in toate [flo] [url="http://bucataria-sylviei.ro/"]BUCATARIA SYLVIEI[/url] Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

scriu aici retetele poate cie stie mai folosesc si altora tarta cu cstane si mere aluatul pentru o tava de 28/28 cm 250 gr. faina 00 125 gr. unt 125 gr.zahar 60 gr. dapa rece de la frigider 1 lingurita praf de copt un virf de cutit de sare framinti cit mai rpid faa sa se topeasca prea tare untul si cind aluatul s-a legat se face o bila care se pune in folie transparenta la frigirer , minim 30 minute umplutura : citiva biscuiti 2 linguri de marmelada de castane (poti pune ce marmelada vrei ) 150 gr. castane deja fiarte 800 gr. mere curatate de casuta cu seminte si de coaja 4 linguri cu zahar 100 gr. ciocolata alba 2 linguri de smintina pentru frisca si 1 lingura de lapte ( sau 3 linguri de lapte gras ) intindem aluatul de tarta in tava si punem tava la frigider pregatim umplutura -merele taiate cuburi mici sau daca vrei rase ( eu le prefer si in placinta cuburi mici) le pui intr-o tigaie impreuna cu zaharul si 4 linguri de apa , se coc pina cind se inmoaie - ciocolata impreuna cu laptele se topeste - amestecam merele coapte cu ciocolata topita adaugam dulceata si castanele fierte - in tava cu aluatul gata intins punem cu lingura umplutura si presaram biscuiti sfarimati se coace la 180 °c cca 40 minute ar conteazza cum arde cuptorul tau, deci pina devine aluatul auriu cnd e la temperatura camerei o presaram cu zahar pudra ( daca vrem ) se lasa la racit inainte sa o taiem Dupa mine merge foarte bine si fara ciocolata si fara marmelada .. sau chiar cu ciocolata cu lapte sau amaruie ... poti sa pastrezi putin aluat ca sa pui desupra ori gratar ori ras pe razatoare in loc de biscuiti ... Eu vreau sa o fac dar sa apara castanele ca eu le-am mincat pe cele din congelator . Uite si o reteta de marmelada de castane scrisa frumos de la cap la coada , pornita de la castanele crude ... - castanele se tin in apa 3 zile schimbind apa o data pe zi, asa ies din ele eventualii viermisori -castanele se pun in oala sub presiune cu apa si o frunza de dafin , se fierb cca 40 minute de cind incepe sa fluiere, cind sunt fierte nu se scurg de apa ci se tin in apa calda, se scoate numai cite una care se curata de coaja maronie si de pielita subtirica de sub coaja , se scoate si bucata de coaja care intra in pulpa castanei , folosind un cutit cu virf .. Daca apa se raceste se mai inclazeste putin, tb sa fie calde altfel nu se mai curata. E indicat sa ramina intregi dar si daca se sfarima nu-i bai ca oricum se vor strivi in marmelada. La un kilogram de castane fierte si curatate se pune 500-600 gr zahar si se lasa peste noapte in frigider . -se pune la fiert pentru cca 20 minute de cind incepe sa clocoteasca , importnat e sa se topeasca bine zaharul si sa se formeze un sirop , amestecind mereu si cu atentie caci stropeste ca orice dulceata :-) -se varsa in borcanele sterilizate , fierbinti borcanele , fierbinte dulceata si se inchide cu capac etans - se acopera cu paturi si se lasa la cald pina se racesc singure .. poti sa o lasi asa cu bucati de castane prin ea sau sa o strivesti pina devine un fel de gem .
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...