Littlelight Publicat Octombrie 1, 2011 Raport Distribuie Publicat Octombrie 1, 2011 De ceva vreme imi da tarcoale o pofta teribila de cartofi prajiti (n-am mai mancat asa ceva de vreo 7 luni) si cum cei prajiti clasic in ulei sunt exclusi (suntem la regim si avem interzis la prajeli), as vrea sa fac ceva care sa semene cat de cat cu acestia, fara sa fiu nevoita sa apelez la cei din comert, congelati, in care nu prea am incredere. Am tot incercat diverse artificii, dar nu mi-au iesit. Exista vreo reteta in care sa nu fie nevoie de prajitul clasic si de mult ulei? Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Laura25 Publicat Octombrie 1, 2011 Raport Distribuie Publicat Octombrie 1, 2011 Am auzit ca daca sunt facuti in tigaie dry cooker ies foarte buni si e nevoie doar de o lingura de ulei. [url="http://bazar.desprecopii.com/search.asp?searchtxt=Laura25&searchtype=2&view=gallery&show=current"] Am marfa la bazar umanitar DC [/url] Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114871"]Cugetari gemene[/url], [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878"]Poveste cu shtrumphi [/url] 'Cos what I feel is the only truth for me Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Publicat Octombrie 1, 2011 Raport Distribuie Publicat Octombrie 1, 2011 Parerea mea e ca nimic nu egaleaza gustul cartofului prajit in ulei!Deci potzi cauta/aplica retzete,insa gustul"ala"nu-l vei gasi decit...stii tu cum![:D] Eu tai cartofii in bucatzi mari(deci nu rondele,nu cuburi)ii condimentez cu sare ,piper si boia (in functzie de gustul fiecaruia,dulce sua iute),amestec cu putzin ulei si apoi dau la cuptor ,pe hirtie pergament! O garnitura de cartofi buna,insa nu cartoful prajit![:)] Dana [url="http://www.dropshots.com/andacos#"]handarbeit[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
diciu Postat Octombrie 1, 2011 Raport Distribuie Postat Octombrie 1, 2011 Da, exista si eu i-am facut. Am taiat cartofii pai si i-am pus intr-o tava la cuptor. Daca ai, e buna o tava antilipire. Eu am o tava de teflon mare si cartofii practic incapeau intr-un singur strat. Apoi i-am uns cu max 1-2 linguri de ulei de masline. I-am uns cu o spatula moale. Erau luciosi fara sa fi ulei in tava. Apoi am presarat marar, fie proaspat, fie uscat. I-am bagat la cuptor pana s-au rumenit putin. E posibil ca 2-3 sa se mai prinda. Daca ii lasi mai putin sunt mai moi, daca ii lasi mai mult, se mai prind dar devin mai crocanti. Sunt f gustosi si aduc mult cu cartofii prajiti. Se pot servi si cu mujdei de usturoi. diciu[bis] "daca dragoste nu e...nimic nu e" Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Darria Publicat Octombrie 2, 2011 Raport Distribuie Publicat Octombrie 2, 2011 Se pot face asa cum a spus si Diciu sau fara ulei: pe hartie de copt. Daca-i vrei mai crocanti: se dau prin iaurt+usturoi si apoi pesmet - metoda de la dovlecei crocanti. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Littlelight Publicat Octombrie 2, 2011 Raport Distribuie Publicat Octombrie 2, 2011 Multumesc tuturor pentru idei [flo]. Am sa incerc si variantele astea sa vad cum imi ies. Stiti ceva de uleiul de palmier? Ce gust are? Am auzit ca are temperatura de prajire mult mai mare decat cel de floarea soarelui, fiind la polul opus celui de masline (care are o temperatura de prajire foarte scazuta). Marturisesc ca eu am folosit numai ulei de masline sau, mai rar, de floarea soarelui. Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ninia81 Publicat Octombrie 2, 2011 Raport Distribuie Publicat Octombrie 2, 2011 Citat:citat din mesajul lui Littlelight Multumesc tuturor pentru idei [flo]. Am sa incerc si variantele astea sa vad cum imi ies. Stiti ceva de uleiul de palmier? Ce gust are? Am auzit ca are temperatura de prajire mult mai mare decat cel de floarea soarelui, fiind la polul opus celui de masline (care are o temperatura de prajire foarte scazuta). Marturisesc ca eu am folosit numai ulei de masline sau, mai rar, de floarea soarelui. Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii... Eu folosesc uleiul de palmier si imi place f mult. Trebuie sa ai grija ca se cam solidifica, arata cam ca untura daca e tinut la rece. Poti rezolva aceasta problema daca il tii un pic in apa calda inainte de a-l folosi. [url="http://dgdm.daisypath.com/BV5qp3.png"]Visul nostru[/url] [ruga] Nu te-am tinut în brate, dar te simt/Nu ai vorbit, dar te aud/Nu te-am cunoscut, dar te iubesc. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
madau Publicat Octombrie 3, 2011 Raport Distribuie Publicat Octombrie 3, 2011 E foarte bun pt prajit, eu il folosesc de mult timp, nu face fum si rumeneste foarte bine. Nu schimba gustul (spre deosebire de cel de masline) [mamica]Madau si [zana]Alexia Miruna (15 dec 2005) [url="http://www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau"]povestea nasterii Mirunei[/url], [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url"]filmulet aniversar [/url][i] filmuletze poznase [url="http://www.dropshots.com/madau"]1[/url] si [url="http://www.dropshots.com/Miruna"]2[/url] [url="http://unique-bijoux.shopmania.biz/"]bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX[/url][foto] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ali Publicat Octombrie 3, 2011 Raport Distribuie Publicat Octombrie 3, 2011 Eu de cand am descoperit cartofii "parjiti" la cuptor nu am mai facut in ulei.Ii tai tot la fel ca pe cei clasici si ii stropesc cu putin ulei( ii amestec putin sa ii atinga uleiul pe toti) si pun rozmarin peste.Sunt foarte buni si aroma e grozava. Pentru prajit folosesc tava patrata din dotarea cuptorului. ali Mama fericita de Andrei (20.06.2008) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.