Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

E-uri si in ciocolata ...


Recommended Posts

  • Administrators
Retin din [url="http://www.evz.ro/detalii/stiri/cele-mai-nocive-marci-de-ciocolata-din-romania-949016.html"]acest [/url] articol ca Conform unui studiu facut de Protectia Concumatorului (de citire a etichetelor) [8D] pe primul loc in clasamentul E-urilor continute de ciocolata, cu maximul de opt, se afla Novatini (cu crema capsuni si frisca) si Poiana (cu lapte si crema cu aroma de visine). Sapte E-uri contin: Primola Fresh Cherry, Primola Fresh Lemon, Novatini (cea cu caramel Si cea cu viSine) si Heidi Grand Or Florentine. In schimb, Primola Fresh Mint, Novatini Cappuccino, Africana (cu crema de capsune), Africana (cu cremade rom) s Poiana (cu frisca si capsuni) au in compozitie cate sase E-uri. Cinci astfel de aditivi conTin Schogetten, Anidor (Croquant – lait and folie noisettes si amer), Primola (cu caramel sau cu capsuni), Novatini (cu coniac si cu rom), Africana (cu crema de banane) si Milka Raspberry Cream. In continuare urmeaza Africana (cu cremA de cappuccino), Poiana (varianta simpla, cea cu crema de caramel si cea cu crema de lichior), Amaretto, Dark Orange, Heidi Gourmette Heidi Cherry, Carrefour – Chocolat noir fara zahar, cu cate patru E-uri. Alte 37 de marci de astfel de dulciuri au doar "un E". In schimb, Anidor Intense Noir cu 80% cacao, Anidor Charme Noir cu 70% cacao, Lindt (ciocolata alba cu migdale), Lindt (ciocolata amaruie cu migdale) si Lindt (lapte 44%, ciocolata amara 22% cu alune) nu contin niciun E. E bine de stiut, mai ales ca toamna si iarna e anoptimpul in care ne place ciocolata. Daca va intereseaza ce mancati, cititi si: [url="http://www.desprecopii.com/info-id-2623-nm-10-aditivi-alimentari-care-trebuie-evitati.htm"]10 aditivi alimentari care trebuie evitati[/url] [url="http://www.desprecopii.com/info-id-358.htm"]Lista neagr#259; a substantelor chimice care otr#259;vesc alimentele[/url] [dc] Sanatate si o zi cu soare va doresc! ************** Linkurile mele: [url="www.supereva.ro"] Supereva.ro [/url]| [url="http://mirelablog.supereva.ro/dblog/"]Blogul meu[/url] | [url="http://www.facebook.com/#!/desprecopiicom"]DC pe Facebook [/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

[q][q][q] Si tu, Milka? Offf. Eu as fi curioasa care sunt celelalte 37 care au un sg E, mai ales ca sunt maaare amatoare. Lindt e ok, dar nu ma omor dupa gust. Mi se pare ca lasa o senzatie de gras dupa ce mananc - parerea mea. [flo] Ioana, mami de zambarici Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Super informatiile!!! [pk] Tb sa citesc si articolul sa vad daca scrie ceva si despre Kinder si Milka pt copii [:D] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=148713"]Cozonacelul meu, Cristian Andrei[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=163729"]Buburuza mea, Catalina Ioana[/url] Mada, mami fericita si implinita de [bonjovi]Cristian Andrei - 29.12.2008 si [zana] Catalina Ioana - 15.02.2011 [url="http://community.webshots.com/user/madutza_bra"]Poze[/url] --------------------------------------------- Ceea ce nu te doboara , te intareste! Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ar trebui facut totusi ceva cu junk food-ul pe nume ciocolata. Ciocolata este numai cea care are peste 70% cacao. Deci prin asocierea denumirii de ciocoloata pe un produs care are mai putin de70% cacao se produce neconcordanta. Nu vreau sa folosesc nume mai dure, insa cred ca protectia consumatorului ar trebui sa ia atitudine. E nevoie de o schimbare a denumirii.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui OanaP Ar trebui facut totusi ceva cu junk food-ul pe nume ciocolata. Ciocolata este numai cea care are peste 70% cacao. Deci prin asocierea denumirii de ciocoloata pe un produs care are mai putin de70% cacao se produce neconcordanta. Nu vreau sa folosesc nume mai dure, insa cred ca protectia consumatorului ar trebui sa ia atitudine. E nevoie de o schimbare a denumirii.
Ce cuvinte dure! Ciocolata, consumata cu moderatie, nu este nici daunatoare, nici junk-food. Este un produs cat se poate de respectabil, placut si chiar benefic. Este drept ca ciocolata cu foarte mult cacao este cea mai buna (preferata mea este cea cu 85% cacao), dat fiind calitatile medicale dovedite stiintific ale cacao-ului. Dar si o ciocolata cu lapte, reteta traditionala, unde evident ca laptele este intr-un procent mai mare, este delicioasa. Junk-food este doar pseudociocolata, cea indopata cu zahar si coloranti, cu arome sintetice de te miri ce.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

nu stiu daca are rost sa ne legam de un produs cum e ciocolata, fiind pe piata o multitudine de alte produse pe care le consumam zilnic si care au tot felul de magarii in ele. si pe de alta parte eu nu am incredere ca toti producatorii respecta legea etichetarii. Iaiu, mami de [copil] Alex (25.11.2009) si [gravi] 14+
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Hai sa vedem ce e ala un junk food: 1. food that is high in calories but low in nutritional content 2. something that is appealing or enjoyable but of little or no real value Uite un exemplu de ce contine: Calorii ciocolata Milka caramel 100 grame Calorii 540 Proteine 4.8 Lipide 33 Carbohidrati 56 Fibre 0 Minerale? Calciu? Alte chestii? Uite mai jos si ce ar trebui sa contina. http://www.allchocolate.com/health/nutrition/other_components.aspx Pentru mine este junkfood. Pentru tine judeca tu. Ceilalti sa judece si sa hotarasca pentru ei.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...