Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Este o ideea buna sa recoltezi celulele stem??


Recommended Posts

  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

De ce ? In afara problemelor genetice din familie... Si noi voiam la inceput, apoi am renuntat. Am cantarit argumente pro si contra, situatia familiilor, situatia recoltarii de celule stem in RO si pana la urma am zis pas. Sunt prea multe necunoscute si prea multi profitori. As fi facut-o daca era in functiune o banca publica (Registrul national al Donatorilor de Celule Stem), dar din ce am citit acela nu e decat pt. donatori peste 18 ani. Dana & [bb] Amelia (21.06.2011)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si noi suntem in aceeasi situatia, indoiti dar inclinam sa nu recoltam. Ni se pare o mare afacere, ne enerveaza marile campanii publicitare care se fac si cum speculeaza sentimentul de vinovatie al parintilor. Nu stim daca in caz de nevoie intr-un spital din afara s-ar accepta celulele recoltate in Ro. In plus am inteles ca de multe ori boala e determinata genetic si nu prea iti folosesc celulele recoltate de la tine, in schimb pot fi utile altor membri ai familiei. Alt argument contra este ca tehnologia e abia la inceput, in cativa ani poate se vor putea recolta celule si in alte moduri sau poate se constata ca celulele recoltate dupa tehnologia actuiala nu sunt bune. Le-am dona la o banca daca ar exista in Romania. Din cate stiu, in caz de nevoie, se poate apela la o banca din strainatate, deci pana la urma e ca un fel de asigurare pe care o platesti, valabila 18 ani.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Argumente contra care sunt? ca tu presupui ca nu sunt recoltate si pastrate bine? Ca presupui ca nu se vor putea folosi? Astea nu's argumente. Sunt niste presupuneri nefondate de-ale tale, ale mele sau ale familiei Popescu. Cred ca ideea e simpla: in caz de nevoie pot sava viata copiluui tau. E o plasa de siguranta. Bineinteles asa poti spune ca il poate calca masina, trenul sau poate cadea de pe Everest si nu il ajuta celulele, dar in opinia mea daca pot ajuta si in 1% din afectiuni, ajut. Ca nu e nimic invaziv si chinuitor. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

XIO, e o afacere. Am inteles (de la un coleg de varsta mea care a avut din pacate nevoie el, la 32 de ani) ca sa iei celule de la o banca din strainatate costa 12.000 EUR. Ca sa le recoltezi si pastrezi pe alte tale te costa 1000 EUR (sa zicem, nu stiu preturi exacte, le aproximez). Ori dai 1000 EUR si ai un fel de asigurare valabila 18 ani, ori dai 12.000 in caz de nevoie. Daca probabilitatea de a avea nevoie de ele in urmatorii 18 ani este de 1%, afacerea este foarte proasta. Mai bine pun 12.000 EUR in banca si nu ma ating de ei in urmatorii 18 ani si probabilitatea este de 99% ca peste 18 ani sa raman cu banii mei + dobanda. In plus, daca e o boala cu determinare genetica nu le poti folosi la bebelusul in cauza ci la frati-parinti-etc, deci nu faci un mare serviciu bebelusului ci restului familiei. Gresesc? Bineinteles ca ei iti baga reclame din alea lacrimogene, vin la doctori in spitale si le impart pliante si le fac diverse sponsorizari ca sa convinga pacienti si le furnizeze clientela, ca doar omul nu se uita la bani cand e vorba de sanatatea copilului, nu? Pentru ei e o afacere foarte profitabila.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...