CorinaDani Publicat Ianuarie 18, 2012 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 18, 2012 io nu-nteleg o treaba, rog bucataresele mai pricepute sa ma lumineze : cica zeama de varza musai trebuie fiarta inainte de a fi pusa in ciorba. mai, dar pentru ce ? nu tot fierbe oleaca in ciorba, dupa ce o pui ? nu mai zic de mirosul care se face de la fiertul moarei...care-i spilul cu fiertul asta, aveti idee ? se practica prin toate zonele/bucatariile tarii ? [:D] dana, depinde. in principiu nu pun sare deloc in ciorba pe care o voi prepara cu moare. potrivesc gustul la final, dupa ce pun zeama de varza, de obicei e suficient de sarata astfel incat nu mai pun deloc sare sau fff putina (eu oricum mananc mai putin sarat, de felul meu) Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
jennifer Publicat Ianuarie 18, 2012 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 18, 2012 Eu fierb si borsul, nu numai moarea, cand zic fierb inseamna dat in clocot. apoi strecor si torn in ciorba, in felul acesta indepartez spuma si eventuale impuritati si nu incetinesc fierberea in oala cu ciorba. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
valentinag Publicat Ianuarie 18, 2012 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 18, 2012 Eu nu dau nimic in clocot inainte, nici zeama, nici borsul, o pun la final,strecurata, dau in clocot, opresc focul si pun verdeata! "La vita e bella" [url="http://www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs"]Explore Romania[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/554112020rwFQkV"]De mancare[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/565172161pMqtFs"]Dulciuri[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/562608582PcVExE"]Din gradina mea[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
natalia_nica Publicat Ianuarie 18, 2012 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 18, 2012 Scuze ca ma bag si eu, dar in familia mea se fac ciorbe cu moare de cand ma stiu si tot de cand ma stiu mama (si nici eu) nu a fiert zeama de varza inainte de a o pune in ciorba (o dam in cateva clocote dupa ce am adaugat-o la ciorba). Aaa, si o strecuram inainte [asia] "Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark Mami de [cavaler] Denis (17.06.2006) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Publicat Ianuarie 18, 2012 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 18, 2012 jennifer, de ce fierbi borsul si zeama de varza, inainte de a le pune in ciorba ? asta incerc eu sa aflu...de strecurat si eu strecor zeama de varza inainte de a pune in ciorba, dar nu vad rostul acestui fiert...culmea, si mama si soacra asa procedeaza, asa m-au sfatuit, dar pentru ca citatul din semnatura ma caracterizeaza perfect, am renuntat de mult de fiertul moarei... Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mik Publicat Ianuarie 18, 2012 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 18, 2012 Eu o dau cu off-topicul. [pofta] sunt verde-albastra de invidie. N-am mai mincat asa ceva (moare de varza = zeama de varza murata) de 20 de ani. [8D] Is geloasa. [:)] Parol ! Mik. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
buflea Publicat Ianuarie 18, 2012 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 18, 2012 La mine si mama si soacra fierb si borsul si zeama de varza inainte de a drege ciorba. Eu nu o fac, pentru ca mi se pare inutil - gustul ciorbei nu il schimba si daca e sa moara ceva microbi, atunci mor cand fierbe ciorba ...dupa mine, nu cred ca trebuie fierte. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Carmena Publicat Ianuarie 18, 2012 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 18, 2012 Un "truc" de la bunicile noastre este, ca orice mancare gatesti, se completeaza numai cu lichid fierbinte, indiferent ca este ciorba sau felul doi, pentru ca altfel "incrudeaza" preparatul final, chiar daca il aduci din nou la punctul de fierbere. Acum mai exact ce fenomen se intampla in oala cand completezi cu lichid rece, nu as sti sa explic, insa eu am sesizat ca pentru limpezime si pentru gust, este mai bine sa completez mereu cu lichid fierbinte(in categoria lichid intra fie apa, pentru supa,sau felul doi, fie bors sau zeama de varza pentru ciorbe...). Cred ca pana la urma este la latitudinea fiecaruia, eu respect insa si trucurile lasate de cei mai cu experienta decat noi... Si pentru ca mi-ati facut pofta am sa pregatesc o ciorbita de cartofi acrita cu zeama de la muraturi..[olala] [pup] Carmen cu Stefan [bonjovi] si Bogdan[copil] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Publicat Ianuarie 18, 2012 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 18, 2012 Citat:citat din mesajul lui Mik Eu o dau cu off-topicul. [pofta] sunt verde-albastra de invidie. N-am mai mincat asa ceva (moare de varza = zeama de varza murata) de 20 de ani. [8D] Is geloasa. [:)] Parol ! Mik. pfii, dar la voi nu se gaseste, stiu eu, pe la magazine/restaurante cu specific ? nu ma pricep eu foarte bine, insa intr-un documentar culinar despre China, am vazut ca exista la ei ceva similar cu varza noastra murata, se numeste kimchi...poate gasesti asa ceva intr-un magazin cu produse specific chinezesti sau la un restaurant ? Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maria_alexia Publicat Ianuarie 19, 2012 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 19, 2012 as adauga la topic ciorba de cartofi cu afumatura, dreasa cu ou si tarhon. idem cea de fasole boabe. mie mi se par ciorbe exclusiv de iarna... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.