Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Salam de biscuiti


Recommended Posts

  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Eu il fac astfel: 1 cana lapte 1/2 cana zahar 2 linguri cacao Acestea se pun pe foc pana se topeste zaharul. Se adauga 1 pachet de unt si se amesteca pana se topeste untul. Intr-un bol mare se rup bucati biscuitii (cam 1/2 kg), se pun bucati de nuci sau alune si, eventual, rahat taiat bucati mici. Peste toate acestea se adauga siropul de mai sus, se amesteca bine si apoi se pune in forme (eu il rulez in folie pana arata chiar ca un salam). Se lasa la racit dar nu se baga la frigider deoarece biscuitii nu vor mai absorbi siropul si vor ramane tari.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ingrediente: 1 kg biscuiti 250g margarina pentru prajituri 3-4 linguri de cacao 4-5 linguri de zahar 300- 400 ml lapte esenta de rom zahar vanilat dupa preferinte si optional: fulgi de ciocolata, fructe confiate taiate marunt, stafide, rahat etc In primul rand trebuie sa vorbim despre biscuiti. Biscuitii Petit Beurre nu sunt cei mai straluciti pentru salamul de biscuiti. Pentru ca se inmoaie prea tare si umeziti se transforma intr-un fel de mazga elastica...bleah!! De aceea, va recomand sa folositi biscuiti „populari“ sau cum le mai spun eu biscuiti „comunisti“! Din aceia cu care poti sparge capul cuiva sau iti poti compromite dantura! Aceia sunt perfecti! I-am gasit in kaufland si se vand la kilogram. Daca reusiti sa achizitionati niste biscuiti din acestia, atunci va puteti apuca de treaba, presupunand ca aveti deja restul ingredientelor. Margarina la temperatura camerei, se arunca in lapte , se pune peste niste cacao, (3-4 linguri in functie de cat de ciocolatos doriti sa fie salamul) zahar dupa gust si se pune pe foc pana se topesc toate si se omogenizeaza. Bineinteles ca trebuie sa amestecati bine! Se da la racit. Daca va spune cineva ca margarina se adauga dupa ce s-a racit siropul de ciocolata, nu-i luati in seama. Este doar o superstitie culinara. Fuctioneaza perfect si asa cum va spun, nemaivorbind de faptul ca este mult mai usor. Biscuitii trebuie zdrobiti. Treaba asta o las la fantezia fiecaruia. Eu i-am dat pe mana robotului de bucatarie, dar numai putin, sa mai ramana si bucati mai maricele. Dupa ce se raceste compozitia ciocolatoasa putem adauga in ea si esenta da rom. Daca o adaugam cat e calda, isi va pierde din aroma. Turnam lichidul peste biscuiti, treptat, in timp ce amestecam cu o mana. Spun treptat, pentru ca biscuitii pot absorbi mai mult sau mai putin lichid (in functie de biscuiti), si nu vrem sa ne iasa un salam de biscuiti prea moale. Framantam totul pana obtinem un aluat usor modelabil. Daca aveti pofta si aveti la indemana, puteti sa introduceti in el tot felul de bunatati cum ar fi fructele confiate, stafidele, rahatul... etc. Eu am ras inauntru niste ciocolata amaruie. Se poate intampla sa nu aveti destul sirop ciocolatos, si asta din cauza biscuitilor, a caror compozitie difera de la un producator la altul. In acest caz, puteti sa mai adaugati lapte. De asemenea, zaharul este bine sa il adaugati dupa gust, in functie de cat de dulci sunt biscuitii. Il rasturnam pe o folie de plastic (o punga de congelator daca nu aveti folie) si il rasucim in forma de salam. Atentie sa nu ramana aer in interiorul salamului. Il introducem la frigider pana a doua zi. Dupa ce s-a intarit, desfacem folia si il putem taia felii. Pofta buna! 'Nu exista culmi de neatins,ci numai aripe prea scurte." [url="http://community.webshots.com/user/Florentina15/"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu fac un salam de biscuiti, dar nu seamana cu ce-i pe la gradi... ma rog, eu dau reteta: 1 pachet de biscuiti (120-150 g) 200 g ciocolata neagra 2-3 linguri de apa 50 g zahar (sau mai putin daca pui si cubulete de rahat) 200 - 250 g nuci si fructe uscate (nuci = nuci, migdale, alune de padure; fr. uscate: stafide, merisoare, caise) 1 ou (optional; eu pun, dar se leaga si fara) ciocolata faramitata (obligatoriu neagra) se topeste la microunde (sau pe baie de abur), impreuna cu apa, apoi se adauga zaharul si se amesteca bine- bine pana se omogenizeaza, se aduga oul, amestecand intr-una, apoi rapid (daca e pe bain marie, rapiditatea nu mai e necesara, doar lasi castronul acolo unde e ) se adauga biscuitii faramitati si fructele&nucile taiate, eventual rahatul, se ruleaza in folie sau in hartie de copt tapetata cu cacao, se da la frigider 2 ore. se scoate, se taie, bla-bla.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Noi il facem foarte des - de fapt copiii se descurca deja singuri [:D]. Reteta seamana bine cu cea a lui Lorikay, dar cu mult mai putin zahar (biscuitii sunt deja dulci) Edit: si reteta sheherezadei e in fix acelasi stil, dar la cantitatea dubla. Exact aceeasi parere o am si eu despre biscuiti - petit beurre nu sunt buni, aici gasim unii "Paltinis" care sunt excelenti. - 500 g biscuiti rupti bucatele (nu facuti praf) - pe foc fac o "crema" din 250 ml lapte in care topesc 3-4 linguri de zahar, 1 de cacao si 150 g unt - cand e pentru adulti adaug rom/visinata, visine din visinata - altfel: stafide, nuci, eventual rahat - dupa ce se intareste putin la frigider il tavalesc prin cocos.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Uite eu ti dau cea mai faina si lejera reteta de salam de biscuiti din cate am testat http://bucataria-sylviei.ro/salam-de-biscuiti.html are doar o lingura de unt si 4 linguri de nutela, al meu pitic de 6 ani e topit dupa ea. [url="http://bucataria-sylviei.ro/"]BUCATARIA SYLVIEI[/url] Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu fac asa: -500g de biscuiti= ii pun intr-o punga de material textil si ii bat cu un facalet, apoi ii pun intr-un bol. adaug nuci prajite, cacao amestecata cu o jumatate de cana de zahar, esenta de rom si amestec totul bine. - inr-o tigaie teflonata pun la fiert o cana de apa si 5-6 bucati de rahat simplu, taiat fasii. las totul pana da intr-un clocot, doua si se leaga un pic. - apoi iau de pe foc tigaia si amestec continutul in bol, cu lingura de lemn. amestecul trebuie sa fie un pic cleios, daca e prea uscat mai pun putin lapte, in asa fel incat sa pot modela amestecul. - iau o folie fino de plastic si cu lingura, pun pe ea amestecul de biscuiti,sub forma de salam, apoi rulez si dau la rece. - edeea e ca apa cu rahatul leaga compozitia si o face ok. de asemenea, nu pun multa cacao, pt ca iese prea amar(pun cam jumatate de plic de cacao dr oetker)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salam de biscuiti Ingrediente (pentru 6 portii): 2 galbenusuri de ou ; 2 linguri de zahar ; 50 de grame de unt ; 100 de grame de zahar; 2 linguri de pudra de cacao amara ; 50 de grame de ciocolata fondanta (70-80% cacao); 1 fiola rom/Maraschino ; 150 de grame de biscuiti. Alune prajite si tocate Galbenusurile se freaca cu doua linguri de zahar pana cand rezulta o pasta moale. Untul topit (moale)se freaca cu zaharul (100 gr), se dauga cacao+ ciocolata topita (acestea doua din urma se omogenizeaza impreuna inainte de a le adauga peste unt) si esenta de rom. Se amesteca totul foarte bine apoi se adauga biscuitii taiati in bucati mici , aprox 1 cm.,+ alunele apoi se toarna totul intr-un vas in care s-a pus hartie cerata inchinzand-o cu atentie si dandu-i forma de salam. Se pastreaza in frigider pentru cateva ore pana se intareste apoi se scoate cu atentie hartia cerata. 1) Se poate inlocui esenta de rom cu Maraschino sau alt lichior care-ti place dar tot atat de bine il poti si exclude. 2) Ouale se pot inlocui cu mascarpone . ,,Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintile reduse ii discuta pe altii. " Necunoscut
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...