Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum ajuti un copil de 2 ani sa isi invinga frica ?


Recommended Posts

Salutari tuturor membrilor acestui forum si multumiri anticipate celor care imi vor raspunde. Problema noastra e cu fetita de 2 ani si 3 luni. Dupa ce a fost intarcata la 1 an si 10 luni a inceput sa se constipe foarte tare. Si inainte se constipa insa cu cate-un supozitor cu glicerina reuseam sa o eliberam. Ei bine, a prins o groaza foarte mare fata de procesul de eliminare a scaunului. Motivul e lesne de inteles pentru un copil asa mic: scaun gros si mare care ii provoaca dureri. Un timp a fost traumatizata de supozitoare, mereu ne zicea sa nu ii mai punem. Am reusit sa le evitam de mai bine de 4 luni. Insa frica a ramas aceiasi. Acum cand ii vine sa faca, pur si simplu se abtine de frica. Ne zice zilnic ca ii vine sa faca si cu toata puterea ei se abtine, iar abtinutul asta dureaza 4-5 zile pana cand iar trebuie sa ii dam ceva laxativ. Rezultatul, scaun mare si gros. Ne invartim in cerc, abtinutul ei duce la acumularea si ingrosarea scaunului. Eliminarea se face cu mari incercari, se abtine cat de mult poate, toata tremura si o trec transpiratiile. La fel cand i se schimba scutecul, de fiecare data cand e stearsa la fund cu servetel umed, plange si striga ca nu vrea. I-am luat mai multe olite. Dupa ce a facut o data intr-o olita, nu mai vrea, probabil ca asociaza cu durerea. Am incercat sa o tot laudam dupa ce face, sa ii dam mici recompense dupa ce face, gen bomboane sau jucarioare. Nu reusim sa o facem sa scape de frica asta. Ne-ar prinde tare bine un sfat de la un profesionist. Incercam sa ii dam o alimentatie cat mai bogata in fibre si lichide, insa atata timp cat ea se abtine nu reusim mare lucru. Ce ne indrumati sa facem ? Cum sa vorbim si sa ne comportam cu ea in asa fel incat sa o ajutam sa treaca peste aceasta perioada cu bine ? Multumesc.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Se abtine pentru ca procesul in sine este dureros si ii poate provoca fisuri anale.Dar o data ce se va regla tranzitul va disparea si frica. Trebuie sa manance multe fibre ,fructe si sa bea multe lichide pentru a se regla tranzitul intestinal.Ceaiul de musetel este laxativ si mierea de albine (o lingurita pe stomacul gol) ar putea ajuta.Si puteti inlocui painea alba cu paine integrala,cu seminte sau neagra.La varsta asta nici un doctor nu ii va da altceva,alimentatia echilibrata este singura indicata. 'Nu exista culmi de neatins,ci numai aripe prea scurte." [url="http://community.webshots.com/user/Florentina15/"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

E micuta si nu poate scapa de frica decat prin experiente repetate pozitive, adica fara durere. Nu mai puneti accent pe problema asta, o supradimensionati. Lasati-o sa faca unde doreste, nu ii indicati olita pentru asta. Vorbiti cat mai putin despre asta, tratati "operatiunea" ca pe ceva absolut normal. Va simte stressul si asta ii creste teama. Daca mama si tata nu se tem, se va teme si ea mai putin. Pediatrul ei ce zice? In mod normal la varsta ei se prescrie un ajutor medicamentos, care sa mentina scaunul moale. Ea retinandu-se de frica, scaunul de deshidrateaza, se intareste si devine mai greu de eliminat. Exista siropuri (gen Duphalact) care exact asta fac si pot fi luate pe perioade lungi (luni de zile) fara probleme. Cu multa rabdare si intelegere se va rezolva. Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

buna, in primul rand ar trebui s-o duceti la un medic specialist, sa verifice daca nu cumva la nivelul anusului nu exista fisuri. daca fetita plange si protesteaza la simpla stergere cu servetelul umed, e clar ca are dureri in zona funduletului. de asemenea, ar trebui sa-i faceti teste care sa determine daca nu cumva exista sange in scaun. impotriva constipatiei ii poti da si milchzucker, e lactoza naturala, se pune in lapte sau iaurt, nu da dependenta sau efecte secundare. o gasesti fie in gama produselor humana, fie in magazinele DM. poti incerca si sucul de prune sau apa in care stau peste noapte cateva prune uscate. in legatura cu olita : folositi modelul de olita tip scaunel, astfel incat funduletul si genunchii sa fie la acelasi nivel. olitele prea joase determina copilasul sa forteze funduletul prin pozitia cu fundul mai jos decat genunchii. o metoda radicala, vazuta intr-un documentar britanic, ar fi urmatoarea : sub anestezie generala, copilasului i se largeste manual anusul, timp de 2 minute. e o procedura similara cu largirea unui guler stramt de la o helanca, daca vreti. nu va imaginati ca medicul i-a largit anusul cine stie cat. copilasul din documentar avea exact aceeasi problema ca si fetita ta, scaun gros, defecatie dureroasa la interval de 5-6 zile, iar medicul a constatat ca avea fisura anala si de aceea se abtinea sa faca, pentru ca avea dureri la defecatie. dupa mica interventie de largire, i s-a dat un tratament cu efect laxativ pentru o perioada + schimbari in alimentatie, astfel incat scaunele sa ramana moi si sa poata fi eliminate fara efort. Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fetitei mele care avea o problema asemanatoare i-am pus in micul dejun(lapte cu cereale) cate o lingurita de tarate de psillum. Acum nu mai are probleme cu scaunul. Chiar daca problema se va rezolva cu burtica o perioada destul de mare frica va persista. Trebuie multa rabdare si calm sa o convingeti ca totul s-a rezolvat si durerea va disparea. Si trebuie creata o rutina legata de caca. Te iubim, printesa Victoria!!!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am incercat cu diferite siropuri recomandate de medici fie pediatri, fie gastro: debridat, dulphalact, ceva siropuri naturiste. Partea proasta e ca nu le vrea... niciodata nu i-au placut chestiile dulci, asa ca trebuie sa umblam cu tot felul de smecherii sa o convingem. Singurul care actioneaza momentan e dulcopicu-ul.. ii dam cateva picaturi si a doua zi face, insa nu e prea bun pentru folosire mai indelungata. Ieri am luat tarate de psillum si am reusit sa ii dam. Sper sa reusim si zilele urmatoare.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui alinescoo
Am incercat cu diferite siropuri recomandate de medici fie pediatri, fie gastro: debridat, dulphalact, ceva siropuri naturiste. Partea proasta e ca nu le vrea... niciodata nu i-au placut chestiile dulci, asa ca trebuie sa umblam cu tot felul de smecherii sa o convingem.
Aici ar trebui sa schimbati putin abordarea. Medicamentele nu se negociaza cu copilul. Trebuie luate. Explicam de ce, pe intelesul copilului, suntem empatici cu neplacerea resimtita, il consolam, eventual ii dam ceva considerat "bun" dupa, dar e nevoie de ceva fermitate. E o limita sanatoasa, de care un copil are nevoie. Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...