ela_04 Publicat Martie 1, 2012 Raport Distribuie Publicat Martie 1, 2012 Am si eu nevoie de o reteta pt un foietaj bun. Aprox ca cel din comert. Am incercat mai multe retete de pe net dar nu au iesit neam. Si sambata am musafiri asa ca nu prea mai am timp de incercari prea multe. Daca are cineva o reteta buna si testata va rog... multumesc [flo] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Publicat Martie 1, 2012 Raport Distribuie Publicat Martie 1, 2012 Ela eu n-am nicio retzeta,dar stiu ca e munca de sisif la aluatul asta plus ca-tzi trebuie timp! Dar cel din comertz ? Dana [url="http://www.dropshots.com/andacos#"]handarbeit[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ela_04 Publicat Martie 2, 2012 Raport Distribuie Publicat Martie 2, 2012 Stiu si eu ca nu e usor...adica stiu ca se da cu unt sau margarina, se pune la congelator iar se scoate iar se impacheteaza...e ceva de munca intradevar dar e o petrecere pt copii mai mult si ma gandeam sa folosesc doar dulciuri facute in casa... in fine probabil ca o sa cumpar ... [:)] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators Anda08 Postat Martie 2, 2012 Administrators Raport Distribuie Postat Martie 2, 2012 Aluat I : 1 ou + 1 galbenus 3-4 linguri smantana 1 lingurita otet faina cat cuprinde putina sare dupa gust (se face un aluat) Aluat II : 1 pachet margarina 1 cana faina (se face un aluat) Aluatul I se imparte in doua si se fac 2 foi. Intre cele doua se pune foaia din aluatul II. Se preseaza usor si se intinde un aluat subtire. Se face rulou, se taie in 3-4 parti egale si se lasa 1-2 ore. Se intinde din fiecare rulou cate o foaie si se fac ... trigoane, pateuri, etc. Va doresc o zi buna ! Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Publicat Martie 2, 2012 Raport Distribuie Publicat Martie 2, 2012 incearca aluatul marca bella. se gaseste congelat, atat sub forma de foaie de aluat, cat si sub forma de foi de placinta. Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mcoca Publicat Martie 2, 2012 Raport Distribuie Publicat Martie 2, 2012 Da il faci tu, fa-l cu unt nu cu margarina. E incomparabil mai bun. ____________________________ Vicky si Printzesone Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ela_04 Publicat Martie 2, 2012 Raport Distribuie Publicat Martie 2, 2012 Multumesc pt raspunsuri. Foile de placinta nu imi plac deloc indiferent de firma ca sunt tari si sfaramiciose rau...va inchipuiti ce o sa fie la mine in casa daca 5 copii mananca astfel de foietaj...brrr [:D] si sunt micuti toti ... adica pana in 7 ani. Am hotarat pt binele si fericirea tuturor din casa (ca sotul face curat dupa) sa sarim peste foietaj si fac niste bezele cu biscuiti [:)] Oricum, am notat reteta Anda si o voi incerca cu siguranta pt ca noi suntem mari amatori de placinte [flo] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
missdarcey Publicat Martie 2, 2012 Raport Distribuie Publicat Martie 2, 2012 Nu stiu daca e aluat foetaj dar eu fac aluatul asta pentru foile de cremsnit .E nemaipomenit si foarte rapid. La foaia 1 -o cana de faina , un ou intreg , 2 linguri smantana ,unpic de sare . Foaia 2 - o cana faina ,2linguri bune de unt moale ,sau un pic mai mult chiar. Framant aluatul 1 ,intind o foaie ,peste care intind cu un cutit aluatul 2 ,cel cu unt .Rulez cele doua aluaturi ca la invartita ,apoi din sulul de aluat fac un melc.Intorc melcul ca si cum ar sta in picioare .presez aluatul un pic si il tai in doua. Pun faina din belsug pe masa si fac prima foaie , o dau la cuptor pentru cateva min. pe dosul tavii ,timp in care pregatesc cealalta foaie . Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Publicat Martie 2, 2012 Raport Distribuie Publicat Martie 2, 2012 Citat:citat din mesajul lui ela_04 Multumesc pt raspunsuri. Foile de placinta nu imi plac deloc indiferent de firma ca sunt tari si sfaramiciose rau...va inchipuiti ce o sa fie la mine in casa daca 5 copii mananca astfel de foietaj...brrr [:D] si sunt micuti toti ... adica pana in 7 ani. Am hotarat pt binele si fericirea tuturor din casa (ca sotul face curat dupa) sa sarim peste foietaj si fac niste bezele cu biscuiti [:)] Oricum, am notat reteta Anda si o voi incerca cu siguranta pt ca noi suntem mari amatori de placinte [flo] Exact asta am vrut sa-tzi scriu dimineatza ,dar n-am mai vut timp! Si eu zic ca ai facut bine ca ai renuntzat la prajituri cu aluat fraged,eu ca si matur ,fac o mizerie de nedescris cind maninc o prajitura cu aluat din asta! Sustzin insa ca este mult mai bun cu unt decit cu margarina! Dana [url="http://www.dropshots.com/andacos#"]handarbeit[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.